Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΓΩΝΑ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΚΚΕ, ΑΓΡΙΕΣ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ… ΟΛΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ…

Η μεγάλη επαναστατική στιγμή




Πως ξεκίνησαν όλα…

Ο Κουτσούμπας συνοφρυωμένος και βαθιά ανήσυχος συγκάλεσε άμεσα, άλλα και με κάθε μυστικότητα, την ΚΕ του κόμματος. Ο προδότης πρώην σύντροφος Τσίπρας, ο προσκυνημένος κομμουνιστής, ο δηλωσίας, το δουλικό της τρόικας και των κεφαλαιοκρατών της ΕΕ, του ΔΝΤ και των υπόλοιπων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι έτοιμος να πουλήσει ακόμα και αυτό το δικαίωμα της απεργίας. Ε, αυτό δεν πρόκειται να περάσει. Μέχρι εδώ και μη παρέκει. Εντάξει τα μνημόνια, εντάξει να προστατεύουμε μαζί με τα ΜΑΤ την βουλή από τους «προβοκάτορες», όλα εντάξει με τον ιστορικό συμβιβασμό με την δεξιά, αλλά όχι και την απεργία…

Τα μέλη της ΚΕ μεταμφιεσμένα και με κάθε προφύλαξη συναντήθηκαν στα υπόγεια του Περισσού. Τα πρόσωπα όλων σκοτεινά, αλλά γεμάτα αποφασιστικότητα. Ο Κουτσούμπας τούς κοίταξε έναν-έναν στα μάτια μήπως διακρίνει έστω και μια ένδειξη δειλίας, έστω και ένα ίχνος, που να πρόδιδε και την ελάχιστη διάθεση να λιποψυχήσουν ή να συμβιβαστούν. Ήδη ο παράνομος μηχανισμός του κόμματος που ουδέποτε, μπορούμε πλέον να το αποκαλύψουμε, είχε τεθεί σε αχρηστία, τέθηκε και πάλι σε πλήρη λειτουργία. Το περίφημο όπλο του Μπελογιάννη, (που παρ’ ολίγο να μαγαρίσουν τα μιαρά χέρια του Τσίπρα) ολόκληρη την νύχτα μεταφερόταν από γιάφκα σε γιάφκα. Η συντρόφισσα Παπαρήγα αποφασίστηκε να τεθεί σε περιορισμό, καθώς είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από την περίφημη δήλωση της το 2008 ότι στην «πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι, επειδή θα έχει πολιτικούς στόχους και δεν θα είναι απλώς αγανάκτηση».

Το σχέδιο που αποφασίστηκε, ήταν απλό. Οι σύντροφοι του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ομονοίας και κατόπιν …αιφνιδιάζοντας τις αστυνομικές δυνάμεις θα κατευθυνθούν …απρόσμενα στο υπουργείο εργασίας στην οδό Σταδίου, το οποίο θα ήταν αφύλακτο, καθώς κανένας χαφιές ή λακές της αντίδρασης δεν θα περίμενε κάτι τέτοιο. Η τέλεια κομμουνιστική συνομωσία και μάλιστα στο απόγειο της. Οι σύντροφοι συγκινημένοι σταυροκοπήθηκαν, φιληθήκανε αποχαιρετίσανε μανάδες και παιδιά υποσχόμενοι ακόμα και να σπάσουν την τζαμαρία της εισόδου άμα χρειαστεί. Ο σύντροφος, καθοδηγητής και αναμφισβήτητος ηγέτης, ο πατερούλης Κουτσούμπας, τους προειδοποίησε γι’ αυτό το ενδεχόμενο. «Σύντροφοι, ο αγώνας θέλει θυσίες, θα χρειαστεί να σπάσουμε ένα τζάμι. Ξέρω θα στεναχωρηθεί η σ. Παπαρήγα. Δεν γίνεται όμως αλλιώς. Το επίπεδο της σύγκρουσης πρέπει να ανέβει».

Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή. Με κυκλωτικές κινήσεις, σαν πραγματικά φαντάσματα, οι σύντροφοι πλησίασαν το αφύλακτο υπουργείο Εργασίας. Ο απόλυτος αιφνιδιασμός. Υποδειγματική κίνηση από τα αετόπουλα, τους γνήσιους απόγονους του ΔΣΕ. Η μαύρη αντίδραση θα έπαιρνε γρήγορα ένα καλό μάθημα. Τα ρολά σηκώνονται. Η τζαμαρία της εισόδου σπάει, θρυμματίζεται, γίνεται κομμάτια. Και μετά η εισβολή, η κατάληψη, το ανέβασμα στην ταράτσα.

Οι σύντροφοι ατενίζουν τον αττικό ουρανό, θυμούνται τα Δεκεμβριανά και τραγουδούν αντάρτικα. Το πανώ κρεμιέται. Τα μαύρα κοράκια με τα νύχια τα γαμψά παίρνουν ένα καλό μάθημα.

«Και είναι μόνο η αρχή»…

Δημοσιεύθηκε από Παρεμπιπτόντως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.