Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Πρωτοφανής συγκάλυψη των σχέσεων Μητσοτάκη-Siemens από Καθημερινή, ΣΚΑΙ, Liberal



 

Άρης Χατζηστεφάνου
Με ουργουελικού τύπου συγκάλυψη πληροφοριών επιχειρούν να ξεπλύνουν την οικογένεια Μητσοτάκη μέσα ενημέρωσης του ομίλου Αλαφούζου αλλά και ιστοσελίδες όπως το Liberal που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.
Τα μέσα ενημέρωσης της ΝΔ επιχειρούν να υποβαθμίσουν την κατάθεση που έδωσε η γραμματέας του Χριστοφοράκου, Αικατερίνη Τσακάλου, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις στρέφονται ανοιχτά εναντίον της.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το Liberal, ο ΣΚΑΙ και η Καθημερινή χρησιμοποιούν πανομοιότυπες φράσεις που μοιάζουν βγαλμένες από κάποιο… non paper.
Συγκεκριμένα εντοπίσαμε την παρακάτω φράση σε κείμενο της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ αλλά και του Liberal: «Σε ό, τι αφορά στο τηλεφωνικό κέντρο για το γραφείο του τότε βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη, η κυρία Τσακάλου ανέφερε ότι πληρώθηκε από τον ίδιο».
Η μόνη διαφορά στη διατύπωση είναι ότι το Liberal έχει προσθέσει και τη λέξη «μάλιστα» στην πρόταση ενώ στη μια περίπτωση η μάρτυρας αναφέρεται με το όνομά της.

Η αναφορά της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ στον Κυριάκο Μητσοτάκη
Η αναφορά του Liberal
Τι πραγματικά δήλωσε, όμως, η πρώην γραμματέας του Χριστοφοράκου της Siemens σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Αντιγράφουμε από την κάλυψη της ίδιας είδησης από το Euro2day:
Απαντώντας στις ερωτήσεις του προέδρου της έδρας, η μάρτυρας έκανε εκτενή αναφορά στις σχέσεις του Μιχάλη Χριστοφοράκου με την οικογένεια Μητσοτάκη. “Μου είχε παραγγείλει τηλεφωνικά κέντρα για τον εξοπλισμό δυο πολιτικών γραφείων του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα νομίζω ότι η κάλυψη της δαπάνης ξεπερνούσε το επιτρεπόμενο όριο. Μου είχε πεί ο Χριστοφοράκος να βρω τρόπο να καλυφθούν από την εταιρεία, αλλά εγώ δεν είχε κανέναν μαγικό τρόπο. Υπήρξε μεγάλη χρονοτριβή, έγινε φασαρία στον Τύπο και τελικά τα κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης”.

Η απόκρυψη του πραγματικού περιεχομένου της κατάθεσης της Αικατερίνης Τσακάλου αποτελεί πρωτοφανή διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Τα fake news στα καλύτερά τους.


*Τη σύγκριση των δημοσιευμάτων έκανε πρώτο το Jungle-Report στο Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.