Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Η ευχή του προέδρου της Δημοκρατίας



Αξιότιμε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, μας κάνεις πλάκα έτσι; Μπορείς να εξηγήσεις λογικά, σε εμάς τους απλούς ανθρώπους, πώς είναι δυνατόν ο Προέδρος της Δημοκρατίας να υποδέχεται στο Προεδρικό μέγαρο τον Σάκη Ρουβά και την σύζυγό του για να τους δώσει την ευχή του, «ως ανταπόδοση της πρόσκλησής τους στον γάμο τους»;
Του Γιώργου Φλωρά

Όλοι αναρωτιούνται αν ποτέ στο παρελθόν έχει συμβεί κάτι ανάλογο και αν δεν εχει συμβεί τι είναι αυτό που ανάγκασε τον ανωτατο «άρχοντα» του τόπου να το πράξει.

Άκου λοιπόν αγαπητέ Πρόεδρε τι λέει ο κόσμος για αυτή την κίνησή σου. Είναι προφανές ότι ο Ρουβάς προετοιμάζεται από ένα σύστημα για την κάθοδό του στην πολιτική σκηνή της χώρας. Νέο παιδί, εξαιρετικά συμπαθής στην νεολαία (και όχι μόνο), επιτυχημένος επαγγελματίας στο τραγούδι, άφθαρτος (πολιτικά). Πρώτη

του μεγάλη πολιτική παρέμβαση η επιστολή του πριν το δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2015. Ουδείς πίστεψε, δυστυχώς για τον ίδιο, ότι η επιστολή γράφτηκε από το χέρι του. Μεγάλος αριθμός πίστεψε ότι άνθρωποι που είναι γνωστό ότι είναι το περιβάλλον Ρουβά τον παρότρυναν να δημοσιοποιήσει αυτό το κείμενο με την υπογραφή του.

Και για να μην μασάμε τα λόγια μας, όταν λέμε άνθρωποι μιλάμε για την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Στόχος του κειμένου προφανώς ο επηρεασμός των «οπαδών» του Ρουβά να ψηφίσουν Ναι στο δημοψήφισμα.

Από τότε βλέπουμε ότι, πέραν των κλασικών δραστηριοτήτων του τραγουδιστή, αρχίζει και εμφανίζεται τακτικά το όνομά του σε άλλα ζητήματα. Επένδυσε ο Ρουβάς στην ΧΧ εταιρεία, επένδυσε ο Ρουβάς στην τάδε εταιρεία του αγροτικού τομέα και του ενεργειακού. Τώρα μάθαμε ότι μπαίνει και στον χώρο του κοτόπουλου!!! Και αυτά σε αντίθεση με αυτό που συνήθως συμβαίνει, οι επενδύσεις διάσημων να παραμένουν συνήθως μυστικές.

Και ξαφνικά, μετά από τα τέσσερα παιδιά, αποφάσισε η αγαπητός Ρουβάς να αποκαταστήσει την σύζυγό του και να παντρευτούνε. Και πού επέλεξαν να γίνει ο γάμος τους; Στην έπαυλη του Βαρδινογιάννη. Έψαξα να βρω αν ο επιχειρηματίας νοικιάζει τον κήπο του για δεξιώσεις αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικό. Υποθέτω δε ότι εκτός από τα παιδιά του δεν έχει παραχωρήσει τον κήπο του σε άλλον για δεξίωση. Δυστυχώς αγαπητέ Πρόεδρε έχασες την ευκαιρία να παρευρεθείς στην δεξίωση και αυτό ήταν εξαιρετικά αρνητικό προφανώς προς αυτούς που την οργάνωσαν.

Και ίσως για αυτό το λόγο να αναγκάστηκες να καλέσεις τον Ρουβά και την γυναίκα του στο Προεδρικό μέγαρο για να μην σε παρεξηγήσουν αυτοί που σε προσκάλεσαν.

Από όσο θυμάμαι ανάλογο τραγελαφικό γεγονός δεν εχει συμβεί ουδέποτε τα τελευταία 30 χρόνια τουλάχιστον που έχω ιδία άποψη. Προέδρος της Δημοκρατίας να καλεί στο Προεδρικό Μέγαρο δυο νέους που παντρεύτηκαν, όσο διάσημοι και αν είναι, επειδή δεν μπόρεσε να πάει στον γάμο τους.

Αγαπητέ Πρόεδρε, ο κόσμος ψιθυρίζει ότι κάποιοι ετοιμάζουν τον Ρουβά για την Πολιτική και μάλιστα όχι για απλό βουλευτιλίκι. Και αυτοί οι κάποιοι δεν είναι το «λαϊκό αίσθημα» αλλά άνθρωποι που χρόνια επηρεάζουν την Εξουσία με διαφόρους τρόπους. Μην ξεχνάμε ότι κόμματα από το πουθενά δημιουργήθηκαν σε μια νύχτα, ασχέτως αν μετά τα πήρε το ποτάμι. Την δουλειά τους την έκαναν. Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό να γίνεται η Προεδρεία της Δημοκρατίας πιόνι σε παιχνίδια ισχυρών, χωρίς καμία ντροπή. Φυσικά ουδείς παραγνωρίζει ποιος είναι ο ΠτΔ και το παρελθόν του και δεν προκαλεί έκπληξη ένα ενδεχόμενο φιλίας και συνεργασίας με ισχυρούς του συστήματος.

Όμως ο ΠτΔ, από την ώρα που ορκίζεται, οφείλει να ξεχάσει ότι ήταν επί δεκαετίες κομματικό στέλεχος. Επίσης πρέπει να διαγράψει κάθε είδους δεσμό με το παρελθόν, τέλος το κόμμα και οι σχέσεις που εκεί αναπτύχθηκαν.

Αν από την άλλη το ενδιαφέρον σου είναι πραγματικό, θα χαρώ πολύ, όπως και ολόκληρος ο Ελληνικός λαός, να ανοίξει πραγματικά το Μέγαρο σε όλους τους νέους που παντρεύονται, ακόμα και σε αυτούς που δεν κάνουν την δεξίωση του γάμου τους στο σπίτι του Βαρδινογιάννη, ώστε να τραβάνε φωτογραφίες με τον Προεδρο της Δημοκρατίας και να ξεναγηθούν στο Μέγαρο, έστω όχι από τον ίδιο τον ΠτΔ όπως είχε την τιμή ο Ρουβάς. Ακόμα καλύτερα να παραχωρείς και το Προεδρικό Μέγαρο για τις δεξιώσεις απλών νέων ανθρώπων, έτσι ίσως τουςβοηθήσεις πραγματικά να αλλάξουν την ζωή τους προς το καλύτερο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.