Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Φτάνει η κοροϊδία!



Η διαρροή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου στον Τύπο και στην ΚΕΔΕ, που αφορά χιλιάδες συμβασιούχους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ασφαλώς δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν από τους εμπλεκομένους. Ούτε σ' αυτούς που τη διοχέτευσαν ούτε σ' εκείνους που την επικαλούνται.

Πολύ περισσότερο δεν τιμά εκείνους που θριαμβολογούν, νομίζοντας πως έτσι επιτελούν το θεσμικό αντιπολιτευτικό έργο τους. Ο λόγος για κάποιους δικαστές που άφησαν να διαρρεύσει το κείμενο, για την ηγεσία της ΚΕΔΕ και φυσικά για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ολοι οι προαναφερόμενοι γνωρίζουν πως σε αυτή τη χώρα υπάρχει μια κατηγορία εργαζομένων που ζει διαρκώς υπό καθεστώς ομηρίας. Πρόκειται για τους συμβασιούχους του Δημοσίου, οι οποίοι κατά κανόνα εξυπηρετούν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, αλλά προσλαμβάνονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για εργαζομένους με σύμβαση ορισμένου χρόνου, οι οποίοι, στην πλειονότητά τους, δουλεύουν στην καθαριότητα.

Ποιος μπορεί, στα σοβαρά, να υποστηρίξει πως σε αυτόν τον τομέα δεν έπρεπε να εργάζεται μόνιμο προσωπικό; Το ότι η κυβέρνηση δεν απέλυσε αυτούς τους ανθρώπους από τις δουλειές τους είναι προς ψόγο; Προσφέρεται το γεγονός αυτό για χαιρέκακες αντιπολιτευτικές κορόνες και μάλιστα με την υπογραφή του αρχηγού της Ν.Δ.;

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν δημιούργησε πρόβλημα στη λειτουργία μιας νευραλγικής υπηρεσίας που εκτελεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η οποία αφορά άμεσα την υγεία των πολιτών μπορεί να επιλέγεται από την Κεντρική Ενωση των Δήμων ως η κατάλληλη ευκαιρία για να αντιπαρατεθεί με το αρμόδιο υπουργείο; Αλλα ζητήματα δεν έχει για να το πράξει;

Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση δεν ήταν καθόλου προσεκτική και δεν επέλεξε τις πλέον νομότυπες διαδικασίες -αν υπάρχουν- στην αντιμετώπιση του ζητήματος, από τη στιγμή που αποφάσισε να μην προσφύγει στην εύκολη λύση των απολύσεων, σε συνθήκες κρίσης όπου η ανεργία οργιάζει.

Αλλά δεν είναι αυτό το κύριο. Το κύριο είναι ότι κάποιοι άνθρωποι θα βρεθούν στον δρόμο και ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις και υπεύθυνοι φορείς που πιστεύουν ότι με αυτό το ζήτημα μπορούν να κάνουν μικροπολιτική. Αρκετά, κύριοι. Ως εδώ. Μιλάμε για ζωές ανθρώπων, αν δεν το καταλάβατε!

εφ συν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.