Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Aποδεικνύονται οι στενοί δεσμοί ΝΔ και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής στη Λέσβο



Πλήρης είναι η επιβεβαίωση όσων εδώ και μήνες υποστηρίζαμε την ύπαρξη συνεργασίας μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ στο Ν.Λέσβου και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου με ακροδεξιά στοιχεία αλλά και υποστηρικτές της ναζιστικής Χ.Α.

Η συνεργασία αυτή που πήρε σάρκα και οστά από το Σεπτέμβρη του 2016 και είχε ως προμετωπίδα της τη δημιουργία γεγονότων και εντάσεων μεταξύ των ντόπιων και των προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στο νησί δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά συνεχίζεται και σε άλλα επίπεδα. Χτες κυριακάτικη εφημερίδα πανελλαδική κυκλοφορίας δημοσίευσε φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύουν τη συνεργασία αυτή. Μεταξύ των άλλων, ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης βρέθηκε να είναι συνδαιτυμόνας με τον υπόδικο διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Βασίλη Μακρυπούλια. Στο ίδιο τραπέζι ήταν στενοί συνεργάτες του κ.Αθανασίου αλλά και συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Καθηγητών.

Στον κ.Μακρυπούλια έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση καθώς απέκρυπτε από το 2012 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2017 υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μαθητριών από τον ιδιοκτήτη του κυλικείου του σχολείου του. Η δίκη του Μακρυπούλια είχε προσδιοριστεί για να γίνει στις 11 Μαΐου 2017 αλλά πήρε αναβολή λόγω παρέλευσης ωραρίου, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά.

Δηλωτική της συνεργασίας αυτής που προανέφερα είναι και η πρόσφατη επικράτηση της ΔΑΚΕ στις εκλογές της ΕΛΜΕ Λέσβου. Στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστά, εκτός των μελών της Ν.Δ. συμμετείχαν και άτομα του ακροδεξιού χώρου με αποδεδειγμένες επαφές με την Χ.Α. Καθόλου τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται ότι εκτός των παραπάνω συμμετείχε για πρώτη φορά ως υποψήφια και η σύζυγος του Μακρυπούλια. Μάλιστα ο πρώτος σε ψήφους από την παράταξη της ΔΑΚΕ κ. Βαρελτζής ήταν στο πλευρό του Μακρυπούλια την ημέρα που επρόκειτο να γίνει η δίκη του. Θυμίζω ότι ο Μακρυπούλιας ο οποίος δηλώνει δημόσια ότι είναι «Έλλην Εθνικοσοσιαλιστής» έχει απασχολήσει και στο πρόσφατο παρελθόν τη δημοσιότητα.

Το 2010 στο κρατικό ενδοδίκτυο του Υπουργείου Παιδείας http://users.sch.gr/ είχε δημιουργήσει ιστοσελίδα την οποία τιτλοφορούσε «ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΡΕΙΟΝ ΗΜΑΡ» (σημ.: Επιστροφή των Αρείων, δηλαδή της Αρείας Φυλής). Σε αυτήν προκαλούσε επισήμως ως εθνικοσοσιαλιστής. Συγκεκριμένα αναρτούσε ρατσιστικά και αντισημιτικά κηρύγματα, από τα οποία τα περισσότερα κατέληγαν με την απειλητική φράση «Έσσεται Ήμαρ», δηλαδή έρχεται η επιστροφή.Καλούσε να γίνουν οι εκπαιδευτικοί προπαγανδιστές των απόψεων αυτών μέσα στα σχολεία. Πιο συγκεκριμένα, έλεγε: «Όσοι έχουν την ευκαιρία – εκπαιδευτικοί και όχι μόνο – θα μπορούσαν μέσα από την παιδεία, ενάντια στην παιδεία αυτού του κράτους, ανασυστήνοντας το Κρυφό Σχολείο….

Θα ήταν πράγματι πολύ καλό να συνασπιστούν οι Εθνικιστές ανά κλάδο συνάδελφοι και οργανωμένα να διδάσκουν τις εθνικές αλήθειες στα παιδιά-μαθητές». Ακόμα έγραφε «Συγκεκριμένα, η μεγάλη προσπάθεια των Εβραίων είναι η μαζοποίηση των ανθρώπων, ο περιορισμός της νοητικής τους ικανότητας, ο πρόωρος θάνατος –σωματικός και πνευματικός όλων μας…Είναι άκρως σημαντική η επαφη μας και η ουσιαστική σχέση μας με εθνικιστικές οργανώσεις και συνδέσμους (πρβλ.Χ.Α), οι οποίες ως κιβωτός διατηρούν το γνήσιο εθνικιστικό Λόγο και Πράξη…. Πρέπει οι γονείς να παλέψουμε για τη διατήρηση της φυλετικής καθαρότητας. Είναι τιμή το να αποκαλούμαστε Εθνικοσοσιαλιστές».

Ο Μακρυπούλιας έχει επίσης παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου έπειτα από ΕΔΕ για προβολή ενός βίντεο με τον τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973». Αν και η παραπομπή του έχει γίνει από το 2013 ωστόσο πάλι όλως περιέργως το Πειθαρχικό δεν έχει συνεδριάσει μέχρι σήμερα. Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. ο υπόδικος εθνικοσοσιαλιστής, υποστηρικτής της ναζιστικής Χ.Α. και άλλα άτομα του ακροδεξιού χώρου μέσα από την πολυεπίπεδη συνεργασία τους συνθέτουν το παζλ ενός εσμού που επιθυμεί να κυριαρχήσει στα τοπικά πράγματα της Λέσβου. Θα τους αφήσουμε;

Θράσοε Αβραάμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.