Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Αφίσα και κείμενο για την πολιτική δίκη του μουσικού αντιφασίστα στην Άρτα ..


Μιάς και δεν γουστάρουμε να επαναπαυόμαστε, έχουμε να σας πούμε μια μικρή ιστορία...

Θυμάστε εκείνη την εποχή που οι φασίστες έλυναν και έδεναν καθημερινά? Μια εποχή που η παρουσία τους στα ΜΜΕ ήταν συνεχής και έντονη. Σχεδόν προωθούμενη θα μπορούσαμε να πούμε! Ήταν εκείνος ο καιρός που οι φασίστες έβγαιναν ομαδικά, οπλοφορούμενοι σε πλατείες και στενά, προκαλώντας βίαιες επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες και σε πολιτικά αγωνιζόμενους πολίτες. Και φυσικά πάντα με την αρωγή κράτους-μπατσαρίας! Η βιομηχανία μηνύσεων των ναζιστών απέναντι σε κοινωνικούς αγωνιστές ήταν κοινή τους πρακτική. Έστηναν μηνύσεις σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να στοχοποιούν, να απειλούν με νόμιμα μέσα και να συμπληρώνουν την κρατική καταστολή. Ούτως ή άλλως για παρακρατικά υποκείμενα πρόκειται.
Έτσι λοιπόν, συνέβησαν αντίστοιχα γεγονότα και στην πόλη μας. Η πολιτική δίωξη του συντρόφου μουσικού αντιφασίστα που διώκεται από ναζιστές βρίσκει τη συνέχειά της το 2012, όταν ένα τοπικό τάγμα εφόδου ναζιστών θα προσπαθήσει να του επιτεθεί, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Οι φασίστες θα κατασκευάσουν πολιτική δίωξη (μήνυση) μεταφέροντας το «άκαρπο» λιντσάρισμα στα χέρια του εισαγγελέα. Πριν φτάσουμε στο βράδυ που οι ναζί θα επιχειρούσαν την επίθεση τους στο σύντροφο, είχε προηγηθεί στοχοποίηση του αρκετά νωρίτερα με προσωπικές απειλές, «επισκέψεις» από τα φασισταριά στο σπίτι του, καθώς και στο μουσικό σύλλογο όπου είναι μέλος.

Χρονικά ήταν που στην Άρτα τα φασισταριά, έχοντας την συνεργασία των αρχών και το σιγοντάρισμα από τα ΜΜΕ (τοπικά και πανελλαδικά), δεν δίσταζαν μπροστά σε τίποτε: απειλές, επιθέσεις σε πρόσφυγες (πχ επίθεση σε σπίτι στον άγιο Δημήτριο, σε εργάτη στη περιφερεική οδό κλπ), ακόμη και να ποζάρουν τα πιστολάκια τους απέναντι σε συντρόφους, όπως και στη περίπτωση του συντρόφου που διώκεται. Συνειδητή δε ήταν και η επιλογή της ημέρας, καθώς ο σύντροφος βρισκόταν μόνος του σε δημόσιο χώρο. Μετά από υπόδειξη ενός καθικιού οργανώθηκε το τάγμα εφόδου για να του επιτεθεί. Λίγους μήνες μετά, ακολουθώντας τους ίδιους δολοφονικούς σχεδιασμούς ανάλογο τάγμα εφόδου θα δολοφονήσει τον μουσικό αντιφασίστα Παύλο Φύσσα.

Ερχόμενοι λοιπόν στο σήμερα, τί θεωρείτε ότι γίνεται?
Το ξεμπρόστιασμά τους τους οδήγησε σε σπασμωδικές και ύπουλες επιθέσεις. Γνωστά παραδείματα σε όλους μας: η ντροπιαστική άρνηση του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων για την φοίτηση προσφυγόπουλων στα σχολεία Φιλιππιάδας-Ωραιόκαστρου κλπ, η εισβολή χρυσαυγιτών στο δημοτικό σχολείο Περάματος, οι δολοφονικές επιθέσεις σε χώρους στέγασης προσφύγων, καταλήψεων. Και όλα αυτά να γίνονται σε μια υποτιθέμενη δίκαιη Ευρώπη, που όχι μόνο αδρανεί αλλά και συμβάλλει μπροστά στην τραγικά ανερχόμενη φασιστοκρατία.
  • Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο θα βρεθούμε απέναντι στους φασίστες και κανείς δεν θα μείνει μόνος απέναντί τους.
  • Τίποτα δεν θα μείνει ατιμώρητο.
  • Αλληλεγγύη στον μουσικό αντιφασίστα.
  • Δίκη 2 Φεβρουαρίου 2017, δικαστήρια Άρτας

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.