Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Από αλλού περιμέναμε τον φασισμό κι από αλλού μας έρχεται



Έχουν αναρτηθεί στο internet φωτογραφίες και βίντεο από την τελετουργία του Σώρρα και των «παιδιών» του στην αρχαία Ολυμπία. Οι περισσότερες αναφορές βέβαια στο θέμα είναι ξεκαρδιστικές. Λυπάμαι, αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο αθώα όπως φαίνονται, ούτε τόσο γελοία, όπως νομίζουν οι περισσότεροι.


Του Γιώργου Ιεροδιάκονου

O τύπος στήνει μεθοδικά έναν φανατισμένο στρατό. Και μη μου πείτε ότι πρόκειται για ηλίθιους. Διότι ένας στρατός φανατισμένων ηλιθίων είναι ότι πιο επικίνδυνο θα μπορούσε να συμβεί σε τέτοιες ακραίες συνθήκες όπως είναι αυτές που διανύουμε.

Φοβόμασταν την φασιστική έξαρση να έρχεται από την Χρυσή Αυγή. Όμως κάναμε λάθος. Ο φασισμός που γεννιέται στις τάξεις του Σώρρα είναι απερίγραπτος. Και είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φρεναριστεί. Πώς είναι δυνατόν να αντιμετωπίσεις ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο φανατισμένο πλήθος, που είναι πεπεισμένο ότι έχει τους Θεούς μαζί του, ότι κατάγονται από τον Σείριο, που ορκίζονται σε «Ελλάνια πρωτόκολλα», τα οποία έχουν συντάξει κάποιες θεϊκές οντότητες του γαλαξία και ότι είναι οι κληρονόμοι και ιδιοκτήτες του πλανήτη;

Τις προάλλες μου έλεγε ένας δικός τους ότι διεξάγεται στον γαλαξία μια δεύτερη τιτανομαχία, την οποία κερδίζουμε και σύντομα θα ξαναπάρουμε πίσω τον πλανήτη από τους Κρόνιους. Όλα αυτά τα πιστεύουνε. Και κόβουν φλέβες γι’ αυτή την πίστη. Μη μου πείτε ότι όλα αυτά είναι αστειότητες. Το ίδιο αστειότητες ήταν και εκείνα που έλεγε ο Χίτλερ για Θούλη, Υπερβόρειους και Άρεια φυλή. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά φοβάμαι ότι αυτό που γεννιέται εκεί πέρα, θα μπορούσε να καταστεί πραγματικός εφιάλτης.

Επανέρχομαι όμως στο τελετουργικό δρώμενο της αρχαίας Ολυμπίας. Αυτό που παρακολουθούμε να διαδραματίζεται αποτελεί μια δοκιμασμένη πρακτική, με την οποία ο συμμετέχων στο δρώμενο, φανατίζεται ακόμα περισσότερο δια της ενεργού εμπλοκής του. Ένα ζήτημα με το οποίο ασχολήθηκε επισταμένως ο Φρόιντ. Στο σύγγραμμά του «Ψυχολογία των μαζών και ανάλυση του εγώ» καταπιάνεται ακριβώς με την ψυχολογική ανάλυση της μάζας, ως έναν παροδικό σχηματισμό ετερόκλητων ανθρώπων με κάποιο κοινό χαρακτηριστικό και πρόσκαιρα ομοιογενή συμπεριφορά, από ψυχαναλυτική σκοπιά.

Αλλά και πριν από τον Φρόιντ, ο Γκυστάβ Λε Μπον αποκάλυψε πως και υπό ποίες συνθήκες, μία ομάδα ανθρώπων χωρίς ιδιαίτερους δεσμούς, πέρα από κάποιο κοινό στοιχείο, μπορεί να οργανωθεί σε μάζα και να δράσει από κοινού για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα. Τα άτομα που συνθέτουν την μάζα, χάνουν μέρος από τα ατομικά τους χαρακτηριστικά, χάνουν επίσης τον ορθολογισμό τους, τις αναστολές τους και τη διακριτή τους βούληση και αρχίζουν να διακατέχονται από μια οξυμένη ενσυναίσθηση και μία ευφορία έντονης ισχύος. Η μάζα συμπεριφέρεται παρορμητικά, συναισθηματικά, άλογα, είναι δεκτική σε υποβολή, ευμετάβλητη και ευκολοκυβέρνητη. Παρουσιάζει δηλαδή ιδιότητες ενός νευρωτικού, όπως η ανιμιστική πίστη στην παντοδυναμία της σκέψης ή ψυχαναγκασμούς, κατά τη φροϋδική ανάλυση. Τα χαρακτηριστικά αυτά, σε ατομικό επίπεδο μεγεθύνονται στο έπακρο, λόγω της μεταδοτικότητας μεταξύ των μελών της μάζας.

Μέσα σ’ αυτά τα δρώμενα λοιπόν, όπως και η τελετή στην αρχαία Ολυμπία, το άτομο χάνει την αυτοτέλειά του και ενεργεί ως μέλος μιας «ισχυρής Δύναμης». Δεν χρειάζεται να πιστεύει απαραίτητα στους Θεούς που επικαλείται η ομάδα. Του αρκεί που αντλεί δύναμη από το τελετουργικό.

Δείτε στο βίντεο, πως ο ίδιος ο Σώρρας τους καθορίζει απ’ ακριβώς τις θέσεις που θα λάβουν και πως θα στηθούν οι 36 μυημένοι ιερουργοί.


To βίντεο είναι εδώ


Δείτε και την κατοπτική φωτογραφία που τραβήχτηκε από ψηλά. (Κι όμως! Διαθέτουν και drones). Κοιτάξτε πως είναι τοποθετημένοι. Τρεις δωδεκάδες σε ομόκεντρους κύκλους (12Χ3), με την εξωτερική σε διακριτή απόσταση, και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες γύρω-γύρω, επίσης σε σχετική απόσταση. Όλα χωροταξιμένα στην εντέλεια, ώστε να παραχθεί η αναγκαία μέθεξις. Μη νομίζετε ότι είναι τυχαία αυτή η χωρογραφία. Ούτε και οι τρεις δωδεκάδες ιερουργών. Πρόκειται για την συμβολική γεωγραφία, που έχει τις ρίζες της στα αποκρυφιστικά Τάγματα της Θούλης. Πιστέψτε με. Ξέρει πολύ καλά τι κάνει ο Σώρρας.





Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετούν και οι τελετές ορκωμοσίας, στις οποίες υποβάλλονται όλα τα μέλη τους. Παρά την φαινομενική φαιδρότητα που χαρακτηρίζει τις επινοηθείσες επικλήσεις, όπως οι αναφορές σε «ελλάνια πρωτόκολλα», «συμπαντικές συνειδητότητες», «πολέμαρχους» και όλα αυτά τα ιλαρά και προφανώς ακατανόητα στους «αμύητους» υποψηφίους, είναι όμως διατυπωμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μετατρέπουν το άτομο σε πειθήνιο όργανο, διατεθειμένο να εκτελέσει οποιανδήποτε εντολή και μάλιστα «κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και κόστος», όπως τονίζει ο όρκος.

Ειδικά όμως με την τελευταία παράγραφο, ο μυημένος «πολεμιστής του φωτός», όπως αποκαλείται, αποποιείται ακόμα και την βασικότερη ιδιότητα που χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο. Το αυτεξούσιον! «Ορκίζομαι υπακοή στα ελλάνια αξιακά πρωτόκολλα και στον πολέμαρχο (προφανώς εννοεί τον Σώρρα) και στον ιερό σκοπό και σχέδιο που εκπροσωπεί. Αν παραβώ τον όρκο μου, όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη».

Το θέμα λοιπόν δεν έγκειται στις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής, ή στα χρεωστικά ομολόγα του αμερικανικού δημοσίου, συνολικού ύψους 1,3 τρις δολαρίων, που δήθεν μεταβίβασε ο Ομπάμα στον Σώρρα σε αντάλλαγμα κάποιας αρχαίας αστροναυτικής τεχνολογίας. Ούτε στα παγκόσμια καταπιστεύματα μερικών τρισεκατομμυρίων, ούτε στην πρόθεση του Σώρρα να ξεχρεώσει όλους τους Έλληνες από τράπεζες, δημόσιο κλπ. Το θέμα εστιάζεται στην αδιαφορία των θεσμικών Αρχών για μια τόσο εξόφθαλμα κακοστημένη κομπίνα.

Να το επαναλάβω λοιπόν. Ο Σώρρας φτιάχνει έναν στρατό αυτολοβοτομημένων ατόμων, στην ίδια συνταγή που ακολούθησε και ο Χίτλερ. Και όλο αυτό το σκηνικό δείχνει να είναι περίτεχνα στημένο, όχι από τον κοντόχοντρο απατεωνίσκο, αλλά από κάπου πολύ πιο ψηλά. Μακάρι να βγω ψεύτης, άλλα φοβάμαι πως θα έχουμε πολύ άσχημα ξεμπερδέματα μ’ αυτή την ιστορία.

Πηγή: Κουτί της Πανδώρας / anapoda.news

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ: Κύλησαν οι γλίτσες και βρήκανε τους Γκαίμπελς

Μολοτοφ - Ριμπεντροπ

    Παρατήρηση 1η: Ο φασισμός γεννιέται μέσα στους υπονόμους του συστήματος της καπιταλιστικής αγριότητας, της εκμετάλλευσης, της σήψης, της διαφθοράς. Ειδικά, δε, σε συνθήκες κρίσης αυτού του συστήματος, του καπιταλιστικού συστήματος, ο φασισμός γιγαντώνεται και αξιοποιείται από τις κυρίαρχες οικονομικές ελίτ ώστε να διατηρήσουν την κυριαρχία τους με μοχλό τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.
    Παρατήρηση 2η: Ανάλογα με το μέγεθος της κρίσης ορίζονται και οι ανάγκες της οικονομικής ολιγαρχίας. Για να τσακίσει τις αντιστάσεις ή για να ξεστρατίσει την οργή που προκαλεί η πολιτική της, με την οποία μετακυλύει τα βάρη της κρίσης στο λαό, ο φασισμός αξιοποιείται είτε ως επικουρικός παρακρατικός μηχανισμός της εξουσίας της, είτε ακόμα και ως επίσημη μορφή πολιτικής διαχείρισης των υποθέσεών της.
  • Αυτό συνέβη το 1919 στην Ιταλία όταν ο μεγιστάνας Ανιέλι έπαιρνε από το χεράκι τον Μουσολίνι και τον παρουσίαζε στους βιομηχάνους, στην έδρα του Συνδέσμου Βιομηχάνων της Ιταλίας, ως τον πιστότερο υπηρέτη της τάξης τους.
  • Αυτό συνέβη όταν συγκροτούνταν τάγματα εφόδου χρηματοδοτούμενα από εργοστασιάρχες και  χτυπούσαν εργάτες και απεργίες, όπως γινόταν το 1920 στην Ιταλία από τους μελανοχίτωνες.
  • Αυτό συνέβη όταν ο βασιλιάς Βιτόριο Εμμανουέλε έπαιρνε  υπό την αγκάλη του τον «Ντούτσε» και τον διόριζε πρωθυπουργό το 1922.
  • Αυτό συνέβη στη Γερμανία με τον Χίτλερ να κάνει πραξικόπημα το 1923 και δέκα χρόνια αργότερα οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι να τον διορίζουν καγκελάριο.
    Παρατήρηση 3η: Ο φασισμός είναι – μεταξύ άλλων – η μορφή πολιτικής διαχείρισης των υποθέσεων της ολιγαρχίας που, πίσω από το «φιλολαϊκό» προσωπείο που χρησιμοποιεί για να αποκτήσει κοινωνική βάση, εκείνο που πραγματικά εγγυάται μέσα από την θηριωδία και την κτηνωδία των μεθόδων της είναι ότι τίθεται «το  κράτος στην υπηρεσία του ιδιωτικού κεφαλαίου», όπως ακριβώς το υποσχέθηκε ο Χίτλερ στη Λέσχη των Γερμανών Βιομηχάνων του Ντίσελντορφ το 1933.
    Φυσικά όταν απειλείται η εξουσία της άρχουσας τάξης ή σε συνθήκες πολιτικής αστάθειας αυτής της εξουσίας, οι ελίτ δεν αναμένουν πότε ο φασισμός θα αποκτήσει κοινωνικό έρεισμα για να τον αξιοποιήσουν. Τον επιβάλλουν «από τα πάνω» με φωτιά και σίδερο: Αυτό συνέβη το 1973 στη Χιλή, το 1936 στην Ισπανία, το 1936 και το 1967 στην Ελλάδα.
    Παρατήρηση 4η: Η ΕΕ που … απεχθάνεται τους «ολοκληρωτισμούς», που οι πολυεθνικές της είναι βουτηγμένες στο αίμα των λαών από την εποχή της αγαστής συνεργασίας τους με το ναζιστικό καθεστώς των Νταχάου και των Αουσβιτς (http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/180010,Kati-leipei-apo-to-kadro.html), είναι αυτή που
    α) μόνο από το 2014 και μετά έχει χρηματοδοτήσει με 2 εκ. ευρώ φασίστες και νεοναζί σε όλη την Ευρώπη (http://expo.se/2016/over-two-million-euros-in-eu-subsidies-granted-to-fascists_7074.html),
    β) έχει στηρίξει και στηρίζει τους νεοναζί της Ουκρανίας με τους οποίους έχει προωθήσει και συμφωνία σύνδεσης,
    γ) παρακολουθεί τις κυβερνήσεις κρατών – μελών της (πχ Βαλτικές χώρες) να ηρωοποιούν τους ναζί και τους δοσίλογους συνεργάτες τους της περιόδου της Κατοχής,
    δ) έχει στρώσει το έδαφος για την ενίσχυση της ακροδεξιάς από την Λεπέν στη Γαλλία μέχρι τους Ουρμπάν στην Ουγγαρία κι από Αυστρία μέχρι Ολλανδία, Σουηδία και Γερμανία.  
    Παρατήρηση 5η: Μετά το αντικομμουνιστικό Μνημόνιο της ΕΕ στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, ήρθε το 2008 το αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, όπου – χωρίς περιστροφές – ομολογείτο ο βαθύτερος λόγος της αντικομμουνιστικής υστερίας των «κεφαλών» της ΕΕ:
    Ο κομμουνισμός, λέει η ΕΕ,  είναι «έγκλημα». Και τα «εγκλήματά του», εξηγούσε το Μνημόνιο στο εισηγητικό του μέρος, είναι απότοκο «της θεωρίας της πάλης των τάξεων»!
    Η πάλη των τάξεων, λοιπόν… Αυτή είναι που πρέπει να «καταργηθεί». Που «δεν κολλάει» με την εποχή της «συναίνεσης», του «διαλόγου», της «κοινωνικής ειρήνης», του «δεν υπάρχει εναλλακτική» και της «συναδέλφωσης» μεταξύ κεφαλαιοκρατών και εργατών, με τους δεύτερους, τους εργάτες, να πληρώνουν, και όταν υπάρχει ανάκαμψη, και όταν υπάρχει κρίση.
    Αφού, όμως, η πάλη των τάξεων δε γίνεται να «καταργηθεί» μέσω διαταγμάτων, θα πρέπει να συκοφαντηθεί, να ελεεινολογηθεί, να προβοκαριστεί, να στιγματιστεί και όπου είναι δυνατόν να ποινικοποιηθεί η δράση των κομμουνιστών. Εκείνων, δηλαδή,   
    α) που δεν υποκλίνονται στο αμετάκλητο της αστικής κοινωνίας, καθώς «η ιστορία όλων των κοινωνιών που υπήρξαν μέχρι σήμερα είναι η ιστορία των ταξικών αγώνων», που πρωτοστατούν στην «οργάνωση των προλετάριων σε τάξη και συνακόλουθα σε πολιτικό κόμμα»,
    β) που διακηρύσσουν ότι σκοπός τους είναι «η ανατροπή της αστικής κυριαρχίας, η κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας από το προλεταριάτο», με στόχο την κατάργηση όλων των τάξεων και τη μετάβαση σε μια μη εκμεταλλευτική, αταξική κοινωνία, όπου «στη θέση της παλιάς αστικής κοινωνίας, με τις τάξεις και τις ταξικές της αντιθέσεις, θα έχουμε μια ένωση, μέσα στην οποία η ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός θα είναι η προϋπόθεση για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων» («Κομμουνιστικό Μανιφέστο»).
    Παρατήρηση 6η: Είναι προφανές ότι αυτή η προοπτική, της απελευθέρωσης του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, δεν …συμφέρει όσους κατέχουν τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης. Κι αφού δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν σε επίπεδο ιδεών με τους κομμουνιστές, κατασκευάζουν την «ιστορία» στα μέτρα τους, έτσι ώστε να φαίνεται πως πίσω από τις κομμουνιστικές ιδέες υπάρχει κάτι το «εγκληματογόνο» και η απόδειξη περί τούτου είναι οι «εγκληματικές» πράξεις του κομμουνιστικού «ολοκληρωτισμού» που είναι συνώνυμος του… ναζισμού.
    Παρατήρηση 7η: Κάθε συκοφαντία που διεκδικεί να παρουσιάζεται αληθοφανής έχει ανάγκη την παραχάραξη. Έτσι φτάσαμε στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, όπου στο πλαίσιο αυτού του (αντι)ιστορικού «κόψε – ράψε», αποφασίστηκε «να καθιερωθεί η 23η Αυγούστου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης» κατά του κομμουνισμού και του ναζισμού. Γιατί, όμως, η 23η Αυγούστου; Επειδή αυτήν την ημερομηνία, στις 23 Αυγούστου 1939, υπογράφτηκε το «σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ». Να, επομένως, τα «ντοκουμέντα» της «σύμπλευσης» κομμουνισμού – ναζισμού. Μέχρι και σύμφωνο μη επίθεσης υπέγραψαν!
   ***
    Ας έρθουμε τώρα στο θέμα μας:
    Την Τρίτη που μας πέρασε το ημερολόγιο έδειχνε 23 Αυγούστου. Σημαδιακή ημερομηνία, όπως ήδη αναφέραμε, αφού η καλή μας Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να την ανακηρύξει ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης» κατά του κομμουνισμού και του ναζισμού.
    Αυτά – κομμουνισμός και ναζισμός – στην προπαγάνδα της πολιτισμένης Ευρώπης πάνε μαζί. Είναι… ταυτόσημα. Μπορούν να σας το βεβαιώσουν από την κυρία υπουργό Υγείας της Λιθουανίας (χώρα της ΕΕ στην οποία στήνονται μνημεία υπέρ των Ες – Ες) η οποία πέρσι τάχθηκε δημόσια υπέρ της ευθανασίας… των φτωχών μέχρι τους εγχώριους «Πρετεντέρηδες»
    Το «σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ», λοιπόν. Εκεί, όπως λένε τα βαποράκια της ευρωενωσιακής γλίτσας, βρίσκονται τα «ντοκουμέντα» της «σύμπλευσης» κομμουνισμού – ναζισμού.
    Ως εκ τούτου, φέτος όπως κάθε χρόνο, η 23η Αυγούστου αποτέλεσε ένα τρόπον τινά προσκλητήριο για κάθε φασίστα, κρυφοφασίστα, μισοφασίστα, Μπαλτακοφασίστα να λέει το μακρύ του και το κοντό του από κοινού με εκείνους τους «δημοκράτες» που η πολιτική τους γεννάει και θρέφει τους φασίστες
    (σσ: Τώρα θα αναρωτηθείτε πως γίνεται στο αντικομμουνιστικό ντελίριο κάθε 23η Αυγούστου να συμμετέχουν και οι φασίστες. Εδώ, πια, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Η βλακεία – πόσω μάλλον του φασίστα – είναι αθεράπευτη).
    Συνεχίζουμε ξεκαθαρίζοντας ότι οι παρατηρήσεις που ακολουθούν δεν απευθύνονται στους κάθε λογής απογόνους του Γκαίμπελς καθώς με τους ενσυνείδητους παραχαράκτες της Ιστορίας δεν χωράει κανένας διάλογος.

ΣΟΚ! Στο πάτωμα θα κοιμηθεί ο Μητσοτάκης προς αλληλεγγύη στους δι_αγωνιζόμενους καναλάρχες.




Εδάφιο: Τηλεοπτικές άδειες .!

ΣΟΚ προκαλεί η πληροφορία αν και ανεπιβεβαίωτη προς το παρόν, ότι ο Μητσοτάκης κατά την έναρξη του αδυσώπητου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αποφάσισε ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης προς τους καναλάρχες,  να παραμείνει ξάπλαρωτός στο πάτωμα για το επόμενο 40ωρο,  όσο περίπου θα κρατήσει και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο Μητσοτάκης θεωρώντας ανυπόφορο το βάσανο που θα περάσουν οι αποκλεισμένοι και αγαπημένοι καναλάρχες  προχώρησε σε αυτή τη μοναδική κίνηση ακτιβισμού. Είναι άλλωστε γνωστό και αυτό το έχει επιβεβαιώσει ο ίδιος ότι από πολύ μικρός (6 μηνών) βρίσκεται ανυποχώρητος στο δρόμο των αντιστάσεων μη διστάζοντας να λαμβάνει μέρος σε επικίνδυνους ακτιβισμούς.. 

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες εκτός από τα σοβαρά του ηθικά προβλήματα (ίσως μας απαλλάξει από το MEGA κλπ) οργανώθηκε έτσι ώστε να πλήξει την ταπεινότητα των καναλαρχών,  που θα πρέπει να αποκλειστούν για περίπου 40ώρες κοιμώμενοι και βρισκόμενοι σχεδόν σε καραντίνα..
Σύμφωνα επίσης με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες εκτός του ενδιαφέροντος για τις τηλεοπτικές άδειες , ενδιαφέρον έχουν δείξει και διεθνούς φήμης ινστιτούτα που παρατηρούν την ανθρώπινη συμπεριφορά. Έχει ζητηθεί να αναλυθεί το φαινόμενο του τηλεοπτικού διαγωνισμού στο μέτρο της συμπεριφοράς και κατά τον εγκλεισμό  αλλά κυρίως κατά την έξοδό των υποκειμένων  μετά τον εγκλεισμό για τυχόν ψυχολογικές, κοινωνικές, πολιτικές  μεταμορφώσεις ή και όχι  .. Ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται ότι η δοκιμασία του διαγωνισμού  μπορεί να γυριστεί και ταινία όπως "Το Πείραμα"!

Αυτές τις αδυσώπητες δοκιμασίες των καναλαρχών αφουγκράστηκε ο Μητσοτάκης και σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες βρίσκεται  ανάσκελα στο πάτωμα αρνούμενος να σηκωθεί   προχωρώντας σε αυτό τον ευφυή ακτιβισμό καταγγέλλοντας την  απάνθρωπη ,  αυταρχική και αριστερή  συμπεριφορά κατά των αγαπημένων του καναλαρχών..

Διαβάστε : Σαράντα οχτώ νομά σε οχτώ δωμά δίνουν την υπέρ πάντων μά... (προσοχή σκληρές εικόνες)



Δες τε: Το Πείραμα

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Έργα και ημέρες των υπαλλήλων της Τροικας για την καταστροφή του ποταμού Αχελώου και της Μεσοχώρας.


Άνθρωποι ενάντια στο φαραωνικό φράγμα της Μεσοχώρας,
υπερασπίζονται τον ποταμό Αχελώο, τον τόπο και την Ιστορία τους.



Πρίν λίγες ημέρες  ημέρες(κατά το εθνικιστικό φεστιβάλ  Σέλτσου) παραβρέθηκε στην περιοχή (Άρτα)  κλιμάκιο ανώτερων αξιωματούχων του καθεστώτος του Μνημονίου, προκειμένου να “τιμήσει”  ανθρώπους που σε μία άλλη σκοτεινή εποχή επέλεξαν να θυσιαστούν παρά να χάσουν την ελευθερία τους.
 Κατά την παραλαβή αυτού του πολιτικού προσωπικού που έχει καταταγεί  στην υπηρεσία του καθεστώτος του Μνημονίου , στήθηκαν εθνικιστικές τέντες και απλώθηκαν γαλανόλευκα τόπια   .  Αυτό το ημεδαπό πολιτικό προσωπικό της τρόικας αφού ξεπέρασε τις εμμονές για την ελευθερία που θυσιάστηκαν κάποιοι άλλοι (οι ίδιοι παραμένουν θλιβεροί θύτες στα σημερινά  θυσιαστήρια των λαών) διαμήνυσαν  ανάμεσα στα άλλα  και την εντολή  για άμεση λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας στον ποταμό Αχελώο..
Ο Αχελώος είναι ένα πανέμορφο ποτάμι, όσο του το επιτρέπουν οι καταστροφικές  επεμβάσεις , έχοντας  στα νερά του 5 φράγματα{Κρεμαστών, Καστρακίου, Στράτου και Ταυρωπού(σε άμεσο παραπόταμο) και τα υπο λειτουργία φαραωνικά φράγματα της  Μεσοχώρας και Συκιάς που συδνέονται με την εκτροπή του}1. Οι συνεχείς παρεμβάσεις πολιτικών , εργολάβων και των στρατιών από “μισθοφόρους”  έχουν καταστρέψει ολοκληρωτικά, τεράστια παραποτάμια τμήματα εξαφανίζοντας , χωριά, οικισμούς , ιστορικούς τόπους  και   οικοδομώντας απόκοσμα τοπία,  πραγματικά  μνημεία του σημερινού αδίστακτου πολιτισμού..

Σύμφωνα με το ημεδαπό πολιτικό προσωπικό της τρόικας η  λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας καθίσταται αναγκαία γιατί προέχουν λόγοι “δημοσίου συμφέροντος”  και “περιβαλλοντολογικής πράσινης ενέργειας-ανάπτυξης”.. 
Μία λεπτομέρεια είναι πως  ποτέ μα ποτέ πολιτικοί στην Ελλάδα που βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία  δεν τους κατέτρωγαν  ζητήματα «δημόσιου συμφέροντος»,  τα δε υποτελή αντικείμενα   που ψήφισαν τα μνημόνια(σύριζα,νδ,πασοκ και λοιπά φασιστοειδή) έχουν από την πρώτη στιγμή της υπογραφής τους  αποκηρύξει με τον πιο σαφή τρόπο και λόγο  την όποια αρχή προς το δημόσιο συμφέρον..
H θέα του "δημόσιου συμφέροντος" που μας υπόσχονται πολιτικοί και εργολάβοι,
για τη Γη και το μέλλον  των παιδιών μας.
Όσον αφορά το φράγμα της Μεσοχώρας και την επερχόμενη  λειτουργία του αιδώ μπορεί κάποιος να δει όλη την κουτοπονηριά   στην πρακτική των πολιτικάντηδων .  Θέλουν  να προσπεράσουν μια σειρά από καταδικαστικές αποφάσεις από το ΣτΕ κλπ και να επιβάλλουν   εκβιαστικά την  λειτουργία του φράγματος και να προετοιμάσουν  την  έκτροπή  του Αχελώου . Θέλουν να ολοκληρώσουν τη  λειτουργία του φράγματος  ώστε να προχωρήσει το  ξεπούλημα μαζί με το υπόλοιπο πακέτο των ΥΗΣ που έχουν προγράψει με τις υπογραφές των μνημονίων οι ντόπιοι υπάλληλοι της τρόικας. .
Επόμενος σταθμός της λειτουργίας του φράγματος   είναι η εκτροπή των νερών του Αχελώου που ήδη έχουν προαναγγείλει άλλα  μέλη του μνημονιακού καθεστώτος (πχ Σπρίντζης)2.

Το φαραωνικό  φράγμα της Μεσοχώρας ΔΕΝ είναι ένα αυτοτελές έργο , δεν έγινε για να υπάρξει ως ένα ακόμη  υδροηλεκτρικό,  αλλά είναι έργο κεφαλής  στην Εκτροπή του Αχελώου που είναι και το ακριβοθώρητο  ζητούμενο .. Έργα της εκτροπής του Αχελώου αποτελούν  ,  το φράγμα της Μεσοχώρας, οι  σήραγγες (εκτροπής) , το φράγμα της Συκιάς και μια σειρά από επιμέρους τεχνικά έργα   … Υπάρχουν συνεχείς καταδικαστικές αποφάσεις  για το έργο από το  ΣτΕ ενώ δεν λείπουν και οι διεθνής καταδίκες του έργου για τις τεράστιες καταστροφές που θα προκαλέσει η λειτουργία του,  καταστροφές  «δημοσίου συμφέροντος»  που λένε και οι μνημονιακοί υπάλληλοι..

Οι εργασίες  της εκτροπής και ειδικά μετά την τελευταία απόφαση του ΣτΕ, φαινομενικά έχουν σταματήσει  και προκειμένου να συνεχίσει το έργο την πορεία του έως την εφαρμογή της εκτροπής η συζήτηση έχει μεταφερθεί στην αναγκαιότητα της λειτουργίας του φράγματος της Μεσοχώρας, όχι όμως  με την επιχειρηματολογία της εκτροπής αλλά με αυτή της “αξιοποίησης” και της  "σημασίας" του υδροηλεκτρικού φράγματος. Η επιχειρηματολογία περί “πράσινης ανάπτυξης”, “δημόσιου συμφέροντος”, “θέσεων εργασίας”  κλπ προβάλλεται προκειμένου να υποχωρήσουν οι αντιστάσεις για την εκτροπή και να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις της Γης , να βυθισθεί στο νερό των ταμιευτήρων η περιοχή της Μεσοχώρας και να ακολουθήσει η ολοκληρωτική καατστροφή του ποταμού ....
Εκεί ακριβώς θα έχει ολοκληρωθεί και το έργο της εκτροπής του Αχελώου μιας και μετά δεν υπάρχει τίποτε άλλο να τους  εμποδίσει…  Η γραμμή αντίστασης κατά της εκτροπής του Αχελώου είναι η βύθιση της Μεσσοχώρας και το γέμισμα του ταμιευτήρα , που τώρα επιχειρούν να τα κάνουν με όπλο την  “πράσινη ενέργεια” και το “δημόσιο συμφέρον”  που κρύβει το φαραωνικό φράγμα της Μεσοχώρας   ..  όλα αυτά είναι απολύτως γνωστά στους νεόκοπους “παρτιζάνους”  των Μνημονίων , της συμμορίας του σύριζα, μιας και βρισκόταν στα κινήματα ενάντια στα φράγματα αλλά και ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου ..

Το χωριό της Μεσοχώρας όπου βρίσκεται και το φαραωνικό φράγμα και που θα εξαφανιστεί με το γέμισμα του ταμιευτήρα , οι πολίτες του αντιστέκονται εδώ και χρόνια στην υλοποίηση των έργων καταστροφής τόσο του Αχελώου όσο και του χωριού τους.  Οι αντιστάσεις είναι συνεχείς  και έχουν πάρει χαρακτηριστικά που ξεφεύγουν απο τα στενά όρια της περιοχής,  συμμέτεχουν  πολίτες και συλλογικότητες απ όλη την Ελλάδα που είδαν το μέγεθος της καταστροφής αλλά και της αδίστακτης συμμαχίας πολιτικών , εργολάβων κλπ  που έφθασαν τα πράγματα εως εδώ..

Σε αυτές τις αντιστάσεις κατά της εκτροπής του Αχελώου και του φαραωνικού φράγματος της Μεσοχώρας   συμμετείχαν  και άνθρωποι από τη συμμορία του σύριζα3.  Σήμερα κυριαρχεί η βεβαιότητα  ότι ο Τσίπρας ήταν ένας ακόμη «κατεψυγμένος πρωθυπουργός»  των ξένων επικυρίαρχων  μηχανισμών(Ε.Ε, Γερμανών κλπ)  και είμαστε ακόμη πιο βέβαιοι ότι και αυτό το υποτελές στην τρόικα  πολιτικό προσωπικό  θα την πάει τη "δουλειά" που τους ανατέθηκε έως το τέλος τους , μέσα σε αυτή τη δουλειά  φαίνεται να είναι και η ολοκληρωτική καταστροφή του Αχελώου με την λειτουργία του φαραωνικού φράγματος   της Μεσοχώρας,   έργο κεφαλής της εκτροπής του Αχελώου και στη συνέχεια η παράδοσή  τους στους "ιδιώτες" της ακρο φιλελεύθερης νεοαποικιοικρατίας..

ΥΓ: Ο όρος “κατεψυγμένος πρωθυπουργός ”  δεν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά,  έχει  ιστορία, χρησιμοποιήθηκε αρχικά για ένα άλλο ανδρείκελο  και   για  να  αποδώσει  τον  ακριβή του  ρόλο και περιεχόμενο …. του Τσιριμώκου.  

1: Έργα εκτροπής Αχελώου ποταμού (ΤΕΕ)

2: Εκτροπή του Αχελώου σύμφωνα με τον Σπρίτζη

3: Ο συριζα για το φαραωνικό φράγμα της Μεσοχώρας και τη λειτουργία του ως υδροηλεκτρικό.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Κλαίω


-Καλώς τον. Πού χάθηκες; (παγωμένο νεράκι, τετράκις φιλτραρισμένο)
– Εδώ. Ξέρεις τώρα, χαλαρά…
– (Ζόρικα. Τι να σου λέω τώρα…)
– Ρε ¨Αλέξη¨, βάλε ένα ποτάκι.
– Έφτασε… (γκλινγκ-γκλανγκ πάγος, φλουτς φετούλα λεμόνι, τσιρρρ ρούμι, κόκα η κόλα, μπλινγκ-μπλονγκ η ταμειακή, τσικ-τσακ τα φυστικάκια, σλατς-σλουτς τα αγγουράκια)


– Ρε συ. Στύψε και μισό λάιμ μέσα.
– (Φτου)!
– Πολλή ζέστη σήμερα. Θα ανάψεις το κλιματιστικό;
– Μπα.

Παρασύνθημα:

Για ένα ποτό που πωλείται 6 ευρώ καταβάλλω:

• ΦΠΑ 24%, δηλαδή 1,16 ευρώ *(-0,33 € ΦΠΑ αγοράς).
• Φόρος εισοδήματος και εισφορά αλληλεγγύης που κυμαίνεται από 22% έως 55%, (29% για ατομική επιχείρηση). Άρα, υπολογίζω 29% στα 4,84€ (6€-ΦΠΑ) ήτοι 1,09 ευρώ.
• Ασφαλιστική εισφορά ΤΕΒΕ: 20% για την κύρια σύνταξη, 6,95% για τον κλάδο υγείας, (7% για την επικουρική, αν υπάρχει), λέμε 26,95%, δηλαδή 1,27 ευρώ.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η έκδοση μιας απόδειξης 6 ευρώ με υποχρεώνει να καταβάλω στο κράτος τουλάχιστον 3,5 ευρώ, δηλαδή το 60% (;)

Και ξεκινάμε τώρα με τα 2,5 ευρουλάκια να αγοράσουμε και το Ρουμάκι.

Ο μέσος όρος αγοράς μιας φιάλης απλού αλκοολούχου ποτού 700ml είναι 18-20 ευρώ (*με το ΦΠΑ να είναι 3,87€ και το φόρο οινοπνεύματος περίπου τα μισά της αξίας του προϊόντος-πάλι κράτος στη μέση. Πολύ!).

Η μεζούρα είναι 60 ml (θεωρητικά 50 ml. Στην Ευρώπη 30 ml), άρα από ένα μπουκάλι ¨βγαίνουν¨ 11,6 ποτά.

Άρα, το κόστος του κάθε ποτού είναι 20/11,6=1,72 ευρώ δηλ. το 28% στα 6 € πώλησης.

Και όλα αυτά χωρίς κόλα. Ή λεμονάδα. Χωρίς πάγο. Χωρίς αγγουράκια, πατατάκια και φυστικάκια (περί τα 0,50 € /100gr).

Δηλαδή, το συνολικό κόστος ενός ποτού σερβιρισμένου είναι minimum το 35%. Στα 6 € πώλησης, ξαναλέω.

Και για να μη κατηγορηθώ, αλλά και να σπάσω ένα μύθο… μια μεγάλη μπύρα η οποία πωλείται 4,5 € -ακριβή την έχεις, λέει- έχει κόστος: μπύρα 1,02€ τα 400ml + 60% κράτος (2,82€) = 3,84€. Βάλε και το ξηροκάρπι…

Και προσθέτουμε στα ¨κρατικά 60%¨ το κόστος προϊόντος. 35%. Και φτάνουμε στο 95%. Όμορφα (!!).

Και με το εναπομείναν κέρδος 0,30 € ανά ποτό (5% στα 6 €), θα πρέπει τώρα να πληρώσω και τα λοιπά ¨ψιλά¨.

Κάθε τέλη του μήνα λοιπόν έχω να δίνω:
• Ενοίκιο 1500 ευρώ
• ΔΕΗ 500 ευρώ
• Νερό 80 ευρώ
• Τηλέφωνο / Internet 30 ευρώ
• Μεροκάματα 4 €/ώρα +13,50 €/μέρα ΙΚΑ. (Απασχολούνται: ένας πρωινός μπουφετζής, ένας βραδινός, ένας βοηθός σερβιτόρου, 8ωρα φουλ, ανοιχτά 7 μέρες τη βδομάδα, χοντρικά 4,500€/μήνα)
• dj (όταν) + ΙΚΑ του
• Λογιστής 100 €/μήνα
• ΑΕΠΙ 100 €/μήνα
• Πρώτες ύλες (καλαμάκια, χαρτί υγείας, σαπούνι, μάπες, απορ. πλυντηρίου, lime (4,80€/kgr), δυόσμος, κ.ά.)
• Φθορές (ποτήρια, συντήρηση μηχ/ων, κ.ά.)
• Ανανέωση / Ανακαίνιση (ευτυχώς ¨πιάνουν¨ τα χέρια μου)
Επίσης μη ξεχάσω και:
• Προκαταβολή φόρου (100%)
• Τέλος επιτηδεύματος ( 650,00 €)
• Εισφορά αλληλεγγύης
• Δημοτικά τέλη 0,5% επί του τζίρου
• Τέλη τραπεζοκαθισμάτων 50 €/τ.μ το χρόνο (στην περίπτωσή μου 2,000 €/χρόνο)
• (κάτι ξεχνάω…)

Δηλαδής, συν 7++ χιλιαρικάκια το μήνα, τα οποία πρέπει να καλυφθούν από το κέρδος. Το 5% !!!

Ας κάνουμε ακόμη ένα υπολογισμό (από μικρός …).

Ας προσπαθήσουμε να βγάλουμε τα πάγια έξοδα (να το κρατήσουμε ένα μήνα ακόμα ανοιχτό):


7000 € / 0,30 € = 23333 ποτά !!! Το μήνα !!! Και βααάαλε…

Ένας μήνας: 30Χ24=720 ώρες

23333 ποτά / 720 ώρες = 32,4 ποτά την ώρα. Επί 24ώρου βάσης !!

ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΝΑ ΤΑ ΕΔΙΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΑ ΝΑ ΤΑ ΣΕΡΒΙΡΩ !!!

Και λες εσύ τώρα (που δε σε κατηγορώ, διότι δε γνώριζες όλα τα παραπάνω…):

-Ήπια 2 ποτά, δεν θα με κεράσει ακόμη ένα; Έστω 1 σφηνάκι!

-ΠΟΙΟ κέρασμα;

¨ Επίλογος/νεκρολογία ¨

Έστω ότι έχω -θα ήθελα!- ετήσιο ΚΑΘΑΡΟ κέρδος 18.000,00 €, δηλαδή ενάμισι χιλιάρικο το μήνα, για να πληρώσω νοίκι και να φάμε, να ντυθούμε, να ζεσταθούμε, να οδηγήσουμε, εγώ, η κυρά και οι δυο κορούλες. Δημοτικό ακόμη!

Για να έχω όμως τελικό εναπομείναν ετήσιο εισόδημα 18 χιλιάρικα, θα πρέπει να τζιράρω κάνα εκατομμύριο !!!

Πλάκα κάνεις!

(Και δώστου κλάμα….)

ΑΜΗΝ

Δ.

(Αγαπητέ φίλε, εγώ απορώ με όλους αυτούς που ανοίγουν καφέ και μπαρ σήμερα. Στην Αθήνα είναι τόσα πολλά, που σε λίγο ο καθένας θα έχει κι από ένα καφέ και ο ένας ιδιοκτήτης καφέ θα πίνει καφέ στον άλλον. Κι όλα αυτά, σε μια εποχή που πολλοί άνθρωποι έχουν κόψει τον καφέ έξω -για ποτό δεν το συζητάμε- γιατί δεν έχουν χρήματα. Δεν θυμάμαι από πότε έχω να πιω καφέ έξω· αυτό συμβαίνει πια μόνο όταν δεν γίνεται αλλιώς, λόγω δουλειάς ή ΄κοινωνικών υποχρεώσεων. Τον φτιάχνουμε στο σπίτι στο πλαστικό και πάμε και τον πίνουμε σε κάνα παγκάκι και βολτάρουμε γενικά. Ή παίρνουμε καφέ από τα καφέ που τον έχουν ένα ευρώ. Και προφανώς, δεν είμαστε οι μόνοι που το κάνουμε αυτό. Και βέβαια, το πρόβλημα δεν είναι μόνο στα καφέ αλλά σε όλα τα καταστήματα. Τρόικα και κυβέρνηση είναι τόσο έξυπνες που αύξησαν τον ΦΠΑ και μειώθηκαν τα έσοδα από τον ΦΠΑ. Αν δεν βγαίνει το κατάστημα, δεν θα κόβει αποδείξεις ο ιδιοκτήτης. Ε, δεν θέλει και πολύ μυαλό, για να το αντιληφθεί κάποιος αυτό. Μάλλον αυτό δεν θα πάει πολύ μακριά. Για να δούμε, τον Σεπτέμβριο, πόσοι θα έχουν να πληρώσουν φόρους, ΕΝΦΙΑ και τα ρέστα. Αυτοί που κάνουν στάση πληρωμών -επειδή δεν έχουν να πληρώσουν- όλο και πληθαίνουν. Κρίμα που δεν έγινε συνειδητή στάση πληρωμών από τους Έλληνες το 2010, όταν υπήρχε δημόσιο χρέος αλλά δεν υπήρχε ιδιωτικό. Στερνή μου γνώση, να σε είχα πρώτα. Να είστε καλά. Κουράγιο.)

pitsirikos

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

"Μπουτάρης, Άνθιμος, Καμίνης, Τόσκας, ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης στηn κατάληψη προσφύγων Νοταρά 26"



«Καθαρός στόχος της επίθεσης ήταν να κάψει ζωντανούς τους πρόσφυγες που έμεναν μέσα. Ξύπνησαν από τις φωτιές και σώθηκαν χάρη στην ετοιμότητα των αλληλέγγυων και των προσφύγων που έσβησαν τη φωτιά πριν επιτελεστεί το έργο ενός ολοκαυτώματος. Οι δράστες ήταν νεοφασίστες και αυτή τους η ενέργεια έρχεται σε πλήρη συστοιχία με την θανατοπολιτική του ναζισμού, πολιτική που είναι και ο τελικός στρατηγικός στόχος τους πέρα από τα στερεοτυπικά τακτικά προσχήματα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας, αναφερόμενη στη δολοφονική εμπρηστική επίθεση, την οποία υπέστη η κατάληψη στέγης προσφύγων και μεταναστών Νοταρά 26 την περασμένη Τετάρτη. Οι Μπουτάρης, Άνθιμος, Καμίνης και Τόσκας κατονομάζονται, στην ίδια ανακοίνωση, ως οι ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.

Τη νύχτα της Τετάρτης 24 Αυγούστου η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων-Μεταναστών Νοταρά 26 δέχτηκε επίθεση με μολότοφ και γκαζάκια. Καθαρός στόχος της επίθεσης ήταν να κάψει ζωντανούς τους πρόσφυγες που έμεναν μέσα. Ξύπνησαν από τις φωτιές και σώθηκαν χάρη στην ετοιμότητα των αλληλέγγυων και των προσφύγων που έσβησαν τη φωτιά πριν επιτελεστεί το έργο ενός ολοκαυτώματος. Οι δράστες ήταν νεοφασίστες και αυτή τους η ενέργεια έρχεται σε πλήρη συστοιχία με την θανατοπολιτική του ναζισμού, πολιτική που είναι και ο τελικός στρατηγικός στόχος τους πέρα από τα στερεοτυπικά τακτικά προσχήματα. Δεν εκπλαγήκαμε, διότι γνωρίζουμε ότι οι παππούδες τους και οι πατεράδες τους στην Ελλάδα έκαναν χειρότερα στο Χορτιάτη, στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα και σε τόσες άλλες περιοχές της χώρας. Το ολοκαύτωμα που επιχειρήθηκε στη Νοταρά είναι η επανάληψη της φωτιάς στο φούρνο του Γκουραμάνη (στο Χορτιάτη) όπου κάηκαν μικρά παιδιά, γέροντες, γυναίκες. Η εξολόθρευση του άλλου είτε είναι ντόπιος, είτε είναι ξένος αποτελούν τον πάγιο προσανατολισμό της ναζιστικής βίας και δεν κάνουν «εθνικές» διακρίσεις. Ένα χρόνο τώρα κρυμμένοι στις τρύπες τους έβλεπαν την κοινωνική αλληλεγγύη να κατακτά το προσκήνιο. Ένα χρόνο τώρα υπέμειναν τις πράξεις αλληλεγγύης από το ένα άκρο της χώρας στο άλλο και έλιωναν μέσα στον περιθωριακό απόκοσμο του μίσους και της περιφρόνησης.

Ώσπου ήρθε το κράτος, για να τους δώσει ρόλο, να τους ενθαρρύνει, να τους αποκαταστήσει. Σε μια συμμαχία σκοπιμοτήτων η κυβέρνηση, ο Τόσκας, η αστυνομία, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, ο Μπουτάρης, ο Καμίνης, ο Άνθιμος χάιδεψαν τα άδεια κεφάλια των φασιστών εισβάλοντας και καταστρέφοντας τις καταλήψεις στέγης στη Θεσσαλονίκη. Η εισβολή του κράτους στις τρείς καταλήψεις στέγης (Ορφανοτροφείο, Νίκης, Hurriya) στη Θεσσαλονίκη είναι η αρχή για την επανα-νομιμοποίηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού και ανοίγει εκ νέου την ατζέντα της ακροδεξιάς και του φασισμού. Οι φασίστες πήραν το μήνυμα από την κυβέρνηση και ξεκίνησαν τη νύχτα να κάψουν πρόσφυγες και αλληλέγγυους και με αυτό τον τρόπο να μπουν στο προσκήνιο με το δισάκι του ζητιάνου που έχουν μαζέψει οι «ιδεολογίες» τους.

Οι απαντήσεις στους φασίστες θα δοθούν όπως τους αξίζει. Τα εγχειρήματα, οι καταλήψεις, οι κοινότητες που χτίζουν εδώ και μήνες από κοινού αλληλέγγυοι και μετανάστες/πρόσφυγες είναι ένας δρόμος χωρίς επιστροφή. Οικοδομήθηκαν στο φως της μέρας και στάθηκαν ως συνολική πρόταση σε ολόκληρη την κοινωνία και δεν πρόκειται να ανακοπούν ούτε από την ξενόφοβη κρατική/κυβερνητική μιζέρια, ούτε από τις νυχτερινές παρεμβάσεις του περιθωριακού μίσους.

Καλούμε όλους τους αντιφασίστες, όλες τις αντιρατσιστικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες σε εγρήγορση και σε συμμετοχή στην πορεία της Δευτέρας που καλούν οι καταλήψεις στέγης προσφύγων σαν μια πρώτη μαζική απάντηση στη φασιστική επίθεση.

– Ηθικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης είναι ο Τόσκας, ο Καμίνης, ο Μπουτάρης και ο Ανθιμος

– Κάτω τα χέρια από τους πρόσφυγες και τους αλληλέγγυους

– Αλληλεγγύη στην ΝΟΤΑΡΑ, την πρώτη κατάληψη στέγης προσφύγων

– ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 6 Μ.Μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

πηγή hit and run

Ένας αιώνας ελέγχου στο γυναικείο σώμα

Με φωτογραφίες από τη δεκαετία του 1920, όταν η αστυνομία σε διάφορές περιοχές του δυτικού κόσμου πραγματοποιούσε εφόδους σε παραλίες για να επιβάλει τα ολόσωμα μαγιό απάντησαν χρήστες του Twitter στην επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας για την απαγόρευση των Μπουργκίνι.

http-%2F%2Fa.amz.mshcdn.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F05%2FBathe-4
http-%2F%2Fa.amz.mshcdn.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F05%2FBathe

June-30-1922.-Washington-policeman-Bill-Norton-swimsuits
Οι πρώτες φωτογραφίες από ένοπλους αστυνομικούς στη Νίκαια που αναγκάζουν μια γυναίκα να γδυθεί κάνουν το γύρω του κόσμου. (Πηγή: Guardian)
4252
4252 (1)
4252 (2)


πηγή: info war

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Στην Κρήτη δε θέλουν 3000 πρόσφυγες-Δέχονται όμως Βαλλιστικούς Πυραύλους(;) και 8500 πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ

Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ;
ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ;

Την ώρα που οι ξενοδόχοι -οι οποίοι "φτιάχτηκαν" με τις επιχορηγήσεις της Χούντας και της Ε.Ε. αρπάζοντας τις πιο όμορφες γωνιές του νησιού- ξεσηκώνονται εναντίον των μεταναστών μαζί με τα αστικά κόμματα εξουσίας, τη ναζιστική δολοφονική συμμορία των μπράβων τους και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Η είδηση που φέρνει στο προσκήνιο το δημοσιογραφικό σαιτ http://agonaskritis.gr αποκαλύπτει όλη την ουσία της αστικής πολιτικής.

Σύμφωνα με το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ έχουμε μια νέα σημαντική αναβάθμιση της Βάσης της Σούδας με έργο 13 εκ. δολαρίων στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.
Παράλληλα πληροφορούμαστε ότι 8.500 πολεμικά αεροσκάφη του κράτους Φονιά των ΗΠΑ έχουν κάνει χρήση της βάσης στην Σούδα σε δύο χρόνια. Τα έργα τους τα γνωρίσαμε στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, στις διαλυμένες και βουτηγμένες στον εμφύλιο Λιβύη-Συρία-Υεμένη-Σομαλία κλπ.κλπ. κλπ.
Συνέπεια των χιλιάδων αμερικανικών βομβαρδισμών και από τη βάση της Σούδας είναι οι πρόσφυγες που θαλασσοπνίγονται σε Αιγαίο και Μεσόγειο, για να ορθώσουν απέναντι τους τα σιδερένια Τείχη των Νατοϊκών-Ευρωπαϊκών στόλων και τα τείχη της Ευρώπης Φρούριο.
Σε όλα αυτά φυσικά υπάρχει συμμετοχή και συνενοχή των ελληνικών κυβερνήσεων, υπάρχει συμμετοχή-συνενοχή του επιχειρηματικού κόσμου της Κρήτης. Αυτός είναι ο άθλιος αστικός κόσμος, αυτά είναι τα αιματοβαμμένα κέρδη τους, αυτή η οικονομική ανάπτυξη που σχεδιάζουν για το σύνολο των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών. Εμείς, κραυγάζουν οι επιχειρηματίες, θέλουμε μόνο τους πλούσιους τουρίστες και τα αεροπλανοφόρα να μας φέρνουν τους Μισθοφόρους να ξαποστάσουν, αφού διαλύσουν την Λιβύη και βομβαρδίσουν σε Μέση Ανατολή και Αφρική, μετατρέποντας τις πόλεις της Κρήτης σε σύγχρονη Τρούμπα. Εμείς θέλουμε τις βάσεις του θανάτου, πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του Ευρωστρατού για να τις εφοδιάζουμε και να διεκδικούμε τη γεωστρατηγική αναβάθμιση μας στην Ανατολική Μεσόγειο, αρπάζοντας τμήμα από τη λεία του θανάτου.


Σύμφωνα με στρατιωτική ιστοσελίδα των ΗΠΑ, μόλις πριν λίγες ημέρες, στις 3 Αυγούστου του 2016, ολοκληρώθηκε ένα επιπλέον μεγάλο έργο στη Βάση της Σούδας με την ολοκλήρωση τμήματος αεροδρομίου. Το κόστος της αναβάθμισης έφτασε τα 13.000.000 δολάρια, και ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από δύο χρόνια. Μεταξύ των εγκαταστάσεων που δημιουργήθηκαν βρίσκεται και μία αποθήκη Υγρού Οξυγόνου (LOX). Επίσης δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος φόρτωσης πολεμικών αεροσκαφών (CALA).
Το γιατί γίνονται όλες αυτές οι προετοιμασίες αναλαμβάνει να μας το γνωστοποιήσει ο υπολοχαγός Christopher Judkins δήλωσε σχετικά: “Το συγκεκριμένο έργο επεκτείνει τις δραστηριότητες των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των βάσεων της Σούδας για να υποστηρίζουν με πλήρη αποτελεσματικότητα τις επιχειρήσεις μας από αυτό το στρατηγικό σημείο. Επίσης υποστηρίζει τις ανάγκες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και όλων των φιλοξενούμενων κρατών αυξάνοντας τον χώρο για στάθμευση μειώνοντας ταυτόχρονα προβλήματα που δημιουργούνταν στις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας”. Σύμφωνα με τον αξιωματικό της βάσης, η επέκταση επιτρέπει τη στάθμευση 5 επιπλέον αεροσκαφών C-17, ενώ αναβαθμίστηκε το σύστημα μεταφοράς καυσίμων, κατασκευάστηκε χώρος για τη διαχείριση εκρηκτικών υλών, πλέον σύμφωνα με τους όρους ασφαλείας του ΝΑΤΟ και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ενώ κατασκευάστηκε και μία “κατάλληλη (proper) εγκατάσταση” αποθήκευσης Υγρού Οξυγόνου.

Όλη αυτή η δουλειά έγινε δίχως να διακοπεί η ροή επισκέψεων πολεμικών αεροπλάνων. Όπως δηλώνει ο Υπολοχαγός Judkins: “Κατά τη διαδικασία των εργασιών το αεροδρόμιο χρησιμοποίησαν 8.435 αεροσκάφη, μεταφέρθηκαν 2.718 τόνοι υλικών και 31.308 επιβάτες σε υποστηρικτικές επιχειρήσεις των δυνάμεων των ΗΠΑ.
Τι σημαίνουν όμως όλες αυτές οι εργασίες; Το δημοσίευμα έχει κάνει μια σοβαρή έρευνα που αποκαλύπτει ουσιαστικά την σοβαρή πολεμική αναβάθμιση της βάσης της Σούδας! Τονίζει λοιπόν ο αρθρογράφος:"Να σημειώσουμε ότι το υγρό οξυγόνο είναι ένα υγρό κρυογονικό οξειδωτικό μέσο για εφαρμογές προώθησης διαστημοπλοίων, συνήθως σε συνδυασμό με υγρό υδρογόνο, κηροζίνη ή υγρό μεθάνιο. Χρησιμοποιήθηκε στις πρώτες εφαρμογές πυραύλων όπως ο πύραυλος V2 (με το όνομα A-Stoff και Sauerstoff) και στους πυραύλους Redstone, R-7 Semyorka, Atlas καθώς και στα στάδια ανόδου των πυραύλων Κρόνος. Το υγρό οξυγόνο χρησιμοποιήθηκε επίσης σε κάποιους πρώιμους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBMs), αν και πιο σύγχρονα ICBMs δεν χρησιμοποιούν υγρό οξυγόνο λόγω των κρυογονικών ιδιοτήτων του και η ανάγκη για τακτική αναπλήρωση της εξάτμισης δυσκολεύουν τη συντήρηση και τη γρήγορη εκτόξευση. Πολλοί σύγχρονοι πύραυλοι χρησιμοποιούν υγρό οξυγόνο. Το υγρό οξυγόνο είχε επίσης εκτεταμένη χρήση στη δημιουργία εκρηκτικών υγρού αέρα, αλλά χρησιμοποιείται σπάνια τώρα λόγω του υψηλού ποσοστού ατυχημάτων.

Τα παντελόνια των μητροπολιτών

                        [Με αφορμή το μίσος του δεσπότη Χίου κατά του πρόσφυγα Χριστού]




του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ο υπότιτλος δεν είναι αυθαίρετος. Ο Χριστός έχει ξεκάθαρα απαιτήσει (με την απειλή μάλιστα του ‘αιωνίου πυρός’) να συμπεριφέρονται σε κάθε «ξένο» οι πιστοί του όπως σε αυτόν. («…ξένος ήμην, και ου συνηγάγετέ με, …. κύριε, πότε σε είδομεν …ξένον και ου διηκονήσαμέν σοι; …, εφ᾿ όσον ουκ εποιήσατε ενὶ τούτων των ελαχίστων, ουδὲ εμοὶ ἐποιήσατε. και απελεύσονται ούτοι εις κόλασιν αιώνιον»).
Ο δεσπότης κ.Βασιλάκης της Χίου, υποδαύλισε το μίσος των πιο ελεεινών στοιχείων της κοινωνίας κατά δυστυχισμένων και θαλασσοπνιγμένων γυναικόπαιδων, θυμάτων άδικων πολέμων. Δεν μπήκαν μόνο αυτοί στο στόχαστρό του. Ακολούθησαν, ο πολιτικός γάμος, οι ομοφυλόφιλοι, οι εκλεγμένοι δημοτικοί άρχοντες («αυτοί που μαζεύουν τα σκουπίδια μας»), οι μουσουλμάνοι, η τεράστια πλειοψηφία της Βουλής (πλην Χιτλερικών και ΑΝΕΞΕΛ) που ψήφισε την αυτονόητη υποχρέωση να μπορεί να υπάρχει τζαμί στην Αθήνα, όπως υπάρχουν ελληνορθόδοξοι ναοί στις ισλαμικές χώρες.

Ο δεσπότης υποδύεται συχνά τον μεγάλο πατριώτη. Όμως το βιογραφικό του σημείωμα, όπως εκτίθεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης (μη φειδόμενο προσωπικών του φωτογραφιων-ασπασμός της Σημαίας κλπ.), δεν αναφέρει στρατιωτική θητεία; Γιατί; Δεν υπηρέτησε ή το κρύβει από σεμνότητα;
O δεσπότης δήλωσε στο «Πρώτο Θεμα»: «Πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ἐν αὐτῷ ἔμπροσθεν τοῦ πατρός μου τοῦ ἐν οὐρανοῖς…». Πρόκειται για τεράστια βλασφημία, να προσβάλει τόσο προκλητικά το όνομα του Χριστού, ισχυριζόμενος πως οι χυδαίες εκφράσεις και το ρατσιστικό μίσος που εξέπεμψε («Δεν υπάρχουν πρόσφυγες, είναι όλοι λαθρομετανάστες»), αποτελούν δημόσια ομολογία πίστης στο θεό του Ευαγγελίου.

Από όλο αυτό το χυδαίο αντιχριστιανικο παραλήρημα του καλόγερου, θα περιοριστώ στην πρόστυχη, δήθεν πατριωτική, φράση του «Οι πολιτικοί μας έχουν κατεβάσει τα παντελόνια και προσκυνούν, έχουν παραδώσει τη χώρα», που δεν τη διέψευσε, αφού μάλιστα κανείς δεν τον επιτήμησε συγκεκριμένα γι’αυτήν και αυτό επίσης κάτι δείχνει για τα ήθη και την αισθητική της κρατικής Εκκλησίας και της κοινωνίας των πιστών της. Πρόκειται για φρασεολογία που θυμίζει την αντίστοιχη φράση «στα τέσσερα» του παλαιοημερολογίτη Σαλαμινομάχου υπουργού του Τσίπρα. Με τα συνοδευτικά αυτής της κουτσαβάκικης ασχήμιας χάιδεψε τα αυτιά των κακομαθημένων πολιτών-πελατών, και έριξε τις ευθύνες για το κατάντημα της χώρας αποκλειστικά στους πολιτικούς τους οποίους ψήφιζαν και ψηφίζουν και στους all time classic ξένους.

Τι σημαίνουν τα παντελόνια στην πεζοδρομιακή αργκό, το ξέρουμε όλοι. Όσον αφορά στο μπροστινό τους μέρος, μας το θυμίζουν διάφοροι ακροδεξιοί κατά καιρούς και πρόσφατα και η θυγάτηρ Βαλαβάνη των ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, Πλεύσης Κωνσταντοπούλου. Αντιγράφω από τον ‘Ιό της Ελευθεροτυπίας’ (28/12/2003):
«Το θείον πέος…Τι σχέση έχει ένα πέος με το σύμβολο του χριστιανισμού; Την απάντηση στο εύλογο ερώτημα του Γ. Καρατζαφέρη, του Μ. Εβερτ, του π. Επιφάνιου και της «Espresso» τη βρίσκουμε στα αριστουργήματα της Αναγέννησης….

Αν ήθελε κανείς να ομαδοποιήσει τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που προκάλεσαν την πρόσφατη αποκαθήλωση του «βλάσφημου» πίνακα από την έκθεση σύγχρονης τέχνης «Outlook», θα μπορούσε να διακρίνει τρεις κατηγορίες:
Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται οι ακροδεξιοί ταγοί του έθνους: Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ……
Στη δεύτερη κατηγορία κατατάσσονται τα ροζ έντυπα και οι ροζ μεσημεριανές εκπομπές που έχουν αναλάβει την ηθική αναμόρφωση της κοινωνίας μας. Συνήθως τροφοδοτούνται από την πρώτη κατηγορία και φιλοξενούν τους εκπροσώπους της με την ιδιότητα του πολιτικού, του γονέα, του ιερωμένου κ.ο.κ.
Στην τρίτη κατηγορία συναντάμε την Εκκλησία ……Οι φορείς της ακροδεξιάς κατ’ αρχήν διαμαρτύρονται για σκάνδαλο και καταγγέλλουν το «βρομερό γεννητικό όργανο» κ.λπ. Όμως οι ίδιοι διατηρούν μια ιδιότυπη σχέση με αυτό το όργανο. Ο κ. Καρατζαφέρης, αλλά και όλοι όσοι επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στον πολιτικό αυτό χώρο, αναφέρονται με κάθε ευκαιρία στα ανδρικά γεννητικά όργανα και τα έχουν αναδείξει σε κύριο «επιχείρημα» του προεκλογικού τους αγώνα. Είναι γι’ αυτούς εκείνο που τους ξεχωρίζει από τους άλλους πολιτικούς: «Εμείς δεν έχουμε άδεια παντελόνια», λέει ο ένας. «Εμείς διαθέτουμε από εκείνα», λέει ο άλλος. «Εμείς διαθέτουμε διδύμους γεννητικούς αδένες», είναι η αγαπημένη έκφραση και του υπόδικου της παρέας, του Γρηγόρη Μιχαλόπουλου. Ακόμα και ο μέχρι προ τινος κεντρώος Νεοκλής Σαρρής υποχρεώθηκε την περασμένη βδομάδα να απαγγείλει κι αυτός το ίδιο ποίημα («εμείς διαθέτουμε…») για να κερδίσει την εύνοια και το χειροκρότημα των καρατζαφεριστών σε δημόσια εκδήλωση του ΛΑΟΣ. Η παραδοσιακή σχέση της ακροδεξιάς με ειδικά βίτσια και ο ρόλος του φετιχισμού στα εθνικοσοσιαλιστικά κινήματα δεν είναι δυνατόν να αναλυθούν εδώ. Όμως η ανάδειξη ενός ορθωμένου πέους σε βασικό εχθρό τους, μαρτυρά από μόνη της πολλά….».

Ο καλόγερος της Χίου, αναφερόταν στο πίσω μέρος του παντελονιού. Εδώ προκύπτουν διάφορα ερωτήματα, που θα θέσουμε αμέσως παρακάτω, αφού πρώτα πούμε πως αν θέλει να του μιλήσουμε στη γλώσσα του, είναι ένας κοντούλης με γυαλάκια, από αυτούς τους καλομαθημένους, που στο Στρατό που τόσο αγαπά, θα τον υπέβαλαν σε καψόνια οι τύποι εκείνοι που μιλάνε για κατεβασμένα παντελόνια. O δεσπότης είναι κάποιος που δεν μοιάζει εμφανισιακά με αυτό που θα λέγαμε δυνατό άντρα, δεν είναι δηλαδή από εκείνους που θα νομιμοποιούνταν, στη φαντασία των πολλών ευτελών, να χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις. Άλλωστε, έτσι κι αλλιώς, στους πραγματικούς άνδρες, η ασφάλεια που νιώθουν και η φυσική τους ευγένεια, δεν τους το επιτρέπουν να μιλάνε τόσο ποταπά.

Ρωτάμε λοιπόν:

Η Ελλάδα της «αριστείας»




Eίναι απόλυτα λογικό όταν είσαι νεοφιλελεύθερος δεξιός να ψάχνεις κάποια έννοια, κάποια ιδέα να «πιαστείς» επικοινωνιακά. Έτσι και αλλιώς τη ζωή σου τη ζεις με όρους μάρκετινγκ.

Η μισαλλοδοξία, η κερδοσκοπία, ο κοινωνικός δαρβινισμός, η ακραία ανταγωνιστικότητα και η ασύδοτη αγορά που τόσο πιστεύεις… δεν «πουλάνε». Καινούργια είσοδος, ειδικά μετά την εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ, είναι η «αριστεία«.

Η Ελλάδα της «αριστείας» που ευαγγελίζεται η πολιτική πτέρυγα της διαπλοκής, η ΝΔ και το άτυπο «Γραφείο Τύπου» της, ο ΣΚΑΙ, είναι η Ελλάδα των θαλασσοδανείων και της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας. Η Ελλάδα του γαλαζοπράσινου πλιάτσικου, των υπερτιμολογήσεων δημοσίων έργων, της φοροαποφυγής πολυεθνικών, της Siemens, του χρηματιστηρίου, του lifestyle του Κωστόπουλου, του Σημίτη, του Άκη, των Μητσοτάκηδων… και πάσης φύσεως εγκληματικών οργανώσεων.

Άκου λοιπόν νεοφιλελέ ανθρωπάκι, που το μίσος σου για τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη και η αγάπη σου για το χρήμα και την επιφανειακή επιτυχία, δίνει νόημα στη θλιβερή ζωή σου:

Αριστεία δεν είναι να έχεις κληρονομήσει την επιχείρηση του μπαμπά, να πλουτίζεις πατώντας επί πτωμάτων, να απομυζείς τη δημόσια περιουσία και να ρουφάς τα ΕΣΠΑ σαν πανάκριβο ουίσκι.

Αριστεία είναι να παλεύεις σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα για να μπορούν να φάνε τα παιδιά σου.

Αριστεία δεν είναι να έχεις σπουδάσει στο Χάρβαρντ επειδή έχεις λεφτά και είσαι γιος πρωθυπουργού… ούτε είναι με το που τελειώσεις τις σπουδές σου να διορίζεσαι στην Εθνική Τράπεζα με μέσο το Σημίτη.

Αριστεία είναι να καταφέρεις να σπουδάσεις χωρίς να έχεις χρήματα, κάνοντας συγχρόνως δύο δουλειές για να τα βγάλεις πέρα.

Αριστεία δεν είναι να κάνεις χλιδάτες διακοπές και να βγάζεις σέλφι με τη γυναίκα σου σε κοσμικό νησί.

Αριστεία είναι να διασχίζεις τη Μεσόγειο πάνω σε σαπιοκάραβα δουλεμπόρων για την απειροελάχιστη πιθανότητα να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή η οικογένειά σου.

Αριστεία δεν είναι να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία αυτοί που έχουν χρήματα. Δεν είναι η ασυλία, ούτε η επιβράβευση των «δυνατών». Δεν είναι η νεοφιλελεύθερη μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός.

Αριστεία είναι τα ίσα δικαιώματα, οι ίσες ευκαιρίες, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και η ισονομία.

Αριστεία δεν είναι να εκπροσωπείς τα χρεοκοπημένα κόμματα που διέλυσαν τη χώρα, τους μιζαδόρους της Siemens, την τηλεοπτική διαπλοκή και την οικογενειοκρατία.

Αριστεία είναι να πιστεύεις πως μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο.

«Άριστοι» είναι οι ουτοπιστές, οι αναθεωρητές και οι κατατρεγμένοι…



ΥΓ. Προς τα παπαγαλάκια της διαπλοκής που εκτοξεύουν απειλές επί προσωπικού… Υπάρχουν αξιόλογοι ειδικοί που μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά σε περιπτώσεις διαταραχών. Να αποφεύγετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτίθεστε! Φιλικά!

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης/altsantiri