Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ενημέρωση από δικαστήρια στο Αγρίνιο. Πολιτικές διώξεις που κατέρρευσαν ..



Στις 18 Νοεμβρίου, στις 1 Δεκεμβρίου και στις 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στο Αγρίνιο τρία δικαστήρια μετά από μηνύσεις φασιστών.
Στα δυο πρώτα δικαστήρια (18/11 και 1/12) η μήνυση έγινε (αντίστοιχα) σε 2 και 3 άτομα από το μέλος της Χ.Α. Σπ. Φλωροσκούφη, ενώ στο τρίτο δικαστήριο (9/12) η μήνυση έγινε σε 4 άτομα από τον βουλευτή της Χ.Α. Μπαρμπαρουση.
Στα δικαστήρια αυτά κατηγορούνταν σύντροφοι για συμμετοχή σε διάφορες  αντιφασιστικές δράσεις που έλαβαν μέρος τον Γενάρη και τον Μάιο του 2013.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι διώξεις απευθύνθηκαν σε άτομα, χωρίς το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο, κάτι που προδίδει την προχειρότητα και την εκδικητική τους σκοπιμότητα.

  Οι μηνύσεις των φασιστών είχαν σκοπό την στοχοποίηση συντρόφων με μοναδικό κριτήριο την συμμετοχή τους στους κοινωνικούς και αντιφασιστικούς αγώνες της πόλης και την αναγνωρισιμότητά τους στην τοπική κοινωνία.

Και στα τρία δικαστήρια οι σύντροφοι κρίθηκαν αθώοι αφού δεν υπήρξε κανένα αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος τους και δεν αναγνωρίστηκαν από κανέναν μάρτυρα.

Οι μηνυτές Φλωροσκούφης και Μπαρμπαρούσης δεν εμφανίστηκαν καθόλου στο Δικαστικό Μέγαρο.
Επίσης, στα δικαστήρια αυτά είχαν καλεστεί συγκεντρώσεις αλληλεγγύης.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΟΞΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΎΣ
ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Συνέλευση ενάντια στην κρατική καταστολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.