Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΕΒΕΖΑ:Νέα απόλυση εργαζόμενου στο Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος


Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Πρέβεζας καταγγέλει την νέα απόλυση εργαζόμενου στο Super Market ΑΒ Βασιλόπουλος που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο υποκατάστημα της Πρέβεζας. Με πρόσχημα το οτι η εταιρία δεν είναι ικανοποιημένη από την απόδοση του εργόμενου και χωρίς καμιά προειδοποίηση προχώρησαν στην απόλυσή του. Δεν είναι βέβαια η μοναδική περίπτωση απόλυσης στο συγκεκριμένο κατάστημα αφού και το προηγούμενο διάστημα έχουν γίνει απολύσεις, μαζί με παραιτήσεις εργαζομένων οι... οποίοι δεν άντεξαν στην ένταση της δουλειάς.

Οι σχέσεις εργασίας που επικρατούν είναι κύρια ελαστικές, με 4ωρα κ 6ωρα. Εντατικοποίηση της εργασίας, “αν δεν τελειώσεις τις εργασίες δεν φεύγεις, ή αν δεν έχεις κάτι να κάνεις πρέπει να βρεις”. Χωρίς διάλειμμα για τους εργαζόμενους αφού ο όγκος της δουλειάς είναι τέτοιος που δεν τους το επιτρέπει και φυσικά δεν είναι λίγες οι φορές όπου οι εργαζόμενοι χτυπούν την κάρτα τους την ώρα που είναι να σχολάσουν όμως συνεχίζουν να εργάζονται.
Βέβαια αυτές οι συνθήκες δεν είναι πρωτοτυπία του συγκεκριμένου καταστήματος και του συγκεκριμένου εργοδότη.
Είναι σχέσεις εργασίας οι οποίες βασιλεύουν στους χώρους δουλειάς και τις οποίες έχουν θεσπίσει και θωρακίσει προς όφελος της εργοδοσίας οι προηγούμενες και η τωρινή κυβέρνηση, με όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφίσει με πρόσχημα την κρίση και την ανάπτυξη, δημιουργόντας σύγχονα κάτερα στους τόπους δουλειάς, πάντα βέβαια με την στήριξη και τις ευλογίες του εργοδοτικού – συνδικαλισμού.

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους να συπειρωθούν στο σωματείο τους, να μη σκύψουν το κεφάλι στην εργασιακή ζούγκλα που μας έχουν επιβάλει κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Να αντισταθούν στο νέο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας που συζητάει η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους εταίρους της στο βωμό της κερδοφορίας των βιομηχάνων, τραπεζιτών, εφοπλιστών.

Απαιτούμε την επαναπρόσληψη του συναδέλφου μας.


Απαιτούμε δικαιώματα στην εργασία και τη ζωή, με βάση την εποχή μας - τον 21ο αιώνα, τις ανάγκες μας!

πηγή: epirusgate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.