Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ολόκληρο το βιβλίο - ντοκουμέντο «ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ». Μια έκδοση του "Ριζοσπάστη" του 1944


Του Γ.Γ. / Βαθύ Κόκκινο

 Ηταν πολύ χρονοβόρο να αναρτήσουμε, στο διαδίκτυο, σε μορφή κειμένου, ένα βιβλίο – ντοκουμέντο που ξεδιπλώνει όμως ανάγλυφα μια ολόκληρη πρόσφατη ιστορική εποχή.
Και εννοούμε  μια έκδοση του «Ριζοσπάστη» του 1944 που έχει τίτλο: «ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ».
Στα εφτά κεφάλαια του βιβλίου παρακολουθούμε όλη την ιστορική εξέλιξη, από την επίθεση των δυνάμεων του άξονα στην χώρα μας, μέχρι της παραμονές της απελευθέρωσης.

Πρόκειται για ένα μοναδικό βιβλίο ντοκουμέντο που κατονομάζει πρόσωπα και καταστάσεις το οποίο –αν και με ακατέργαστο γραπτό λόγο- είναι συγκλονιστικό ειδικά όταν περιγράφει τα φρικαλέα εγκλήματα των Ταγμάτων Ασφαλείας σε βάρος του Ελληνικού λαού, την προδοτική στάση του ΕΔΕΣ, των ΕΕΕ καθώς και άλλων οργανώσεων που συνεργάστηκαν με τις κατοχικές δυνάμεις.

Παραθέτουμε τον τίτλο και ένα μικρό απόσπασμα από κάθε κεφάλαιο:



Ο  ίδιος ο Μεταξάς με την κλίκα του παζάρευε από το 1937 το ξεπούλημα της ’Ελλάδας στο Χίτλερ. Ενώ ο πόλεμος έφθανε στις πόρτες μας η δικτατορία άφηνε τον τόπο τελείως απαράσκευο πολεμικά, έπαιρνε άχρηστο πολεμικό υλικό από τη Γερμανία και εξακολουθούσε να κρατάει έξω από το στράτευμα εμπειροπόλεμους Αξιωματικούς και να καταδιώκει εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες για τα πολιτικά και κοινωνικά τους φρονήματα. …

Ετσι η κυβέρνηση της Βασιλομεταξικής δικτατορίας, αποδείχτηκε στην πράξη ο μεγαλύτερος πράκτορας του Χίτλερ και του Μουσολίνι στη χώρα μας προπαρασκευάζοντας με όλους τους τρόπους την ήττα και την υποδούλωση του Ελληνικού Λαού.

Στις πιο εμπιστευτικές θέσεις του Κράτους τοποθετούνταν πληρωμένοι πράκτορες του Χίτλερ και του Μουσολίνι ή στην επιεικέστερη εκδοχή άνθρωποι με πολύ ελαστική εθνική συνείδηση.


Η ΟΠΝΕ οργανώνει αστυνομική ομάδα από κοινούς εγκληματίες απ' τον Παπαφώτη, το Φράγκου, τους Μαντάδες, τον Παπαγρηγοράκη, τους διερμηνείς και βασανιστές της Γκεστάπο Κωσταντινίδηδες και άλλους εγκληματικούς τύπους.

Η ΕΣΠΟ με τους παλιούς πράκτορες των Γερμανών γιατρούς Τσόλκα και Στεροδήμο τον Τριαντόπουλο, Γαβαλά, Βελόπουλο κ. ά. σαν αρχηγούς κατορθώνει να τραβήξει στις γραμμές της και στην υπηρεσία των Ιταλών και Γερμανών μερικές εκατοντάδες από αλήτες στις συνοικίες.

Παράλληλη δράση αναπτύσσει η οργάνωση ΟΕΔΕ με αρχηγούς τον Ξηροτύρη, Παναγιωτόπουλο και Παντελόγλου. Η οργάνωση αυτή διοικείται κατ’ ευθείαν από Γερμανούς Αξιωματικούς της Γκεστάπο.

Η οργάνωση των ΕΕΕ. Αυτή δεν φτιάχτηκε με την είσοδο των καταχτητών στη χώρα μας. Ήτανε ο επίσημος φορέας της Χιτλερικής πανούκλας πολλά χρόνια πριν στην Ελλάδα χάρις στην υποστήριξη ορισμένων Κυβερνήσεων από τα 1930 και δώθε. …
Με την εγκατάσταση του αρχηγού της οργάνωσης Γούλα στην Αθήνα η Γκεσταπίτικη δράση των ΕΕΕ επεκτείνεται  Το επιτελείο της αποτελείται από τους πεμπτοφαλαγγίτες στρατηγούς Μπάκο, Σκλαβούνο, Καβράκο, Σκυλακάκη και από τους γνωστούς Συνταγματάρχες Παπαδόγκωνα, Κουρκουλάκο. Σουλιώτη κ.α.
Κάτω από την αμέριστη υποστήριξη των Γερμανών της Κυβέρνησης και ορισμένων πολιτικών Αρχηγών σαν τον Γονατά, αρχίζουν την οργάνωση των ανεξάρτητων ταγμάτων της Πελοποννήσου υπό τον Παπαδόγκωνα.


Ό ΕΔΕΣ ανίκανος ποια να ασκήσει την παραμικρή επιρροή μέσα στο λαό ξεσκεπάζεται σαν το ποιο λυσσασμένο όργανο του καταχτητή και ξαπολύει την επίθεση που από καιρό προετοίμαζε. Ουσιαστικά έχει ποια στα χέρια του τον κρατικό μηχανισμό και ο Ταβουλάρης είναι το ποιο πιστό όργανο στα χέρια του ΕΔΕΣ, των Γερμανών, του Γονατά, του Βουλπιώτη και του Παπαγεωργίου.

Ο Παπαθανασόπουλος στις 17-11 -43, σε συγκέντρωση Αξιωματικών του ΕΔΕΣ τους είπε επί λέξει τα εξής: «Η συνεργασία μας μέ τήν Κυβέρνηση έγκειται στο ότι έμείς ρυμουλκούμε την Κυβέρνηση. Έτσι κατορθώσαμε νά ίδρύσωμε τά Τάγματα Ασφαλείας».
Πρόσθεσε πως ο Βουλπιώτης είναι ο ποιο αγνός πατριώτης και έχει προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στον ΕΔΕΣ με τις γνωριμίες του με τους Γερμανούς. Τις δηλώσεις αυτές του Παπαθανασόπουλου τις βεβαιώνουν αυτόπτες μάρτυρες που πήραν μέρος στη συγκέντρωση.

Ετσι ο ΕΔΕΣ με το στόμα των αρχηγών του ξεσκεπάζεται σαν η υπερκυβέρνηση προδοτών που δημιουργεί τα οπλισμένα από τους  Γερμανούς προδοτικά τάγματα και δέχεται τις Γερμανικές ευκολίες μέσω Βουλπιώτη.


Οι οργανώσεις αυτές αποτέλεσαν ένα συνασπισμό με τον τίτλο Πανελλήνιος Απελευθερωτικός Συνασπισμός «ΠΑΣ» που περιλαμβάνει την Εθνική Δράση, την Αγωνιζομένη Ελλάδα, την Τρίαινα, την Ιερή Φάλαγγα, την ΠΕΑΝ, την X, το Εθνικό Κομιτάτο, τα Ε.Ε.Ε. και δύο τρεις άλλες χωρίς σημασία οργανώσεις. ..
Υπάρχει στη χώρα μας καταχτητής, στενάζει ο Λαός μας και εξοντώνεται, αγωνίζεται τον τιτάνιο αγώνα για την απελευθέρωση του. Ολα αυτά δεν υπάρχουν για τον ΠΑΣ και για τους Εμποροβιομηχάνους που τον χρηματοδοτούν. Υπάρχουν μόνον κομμουνιστές και Εαμίτες για εξόντωση. ..

Η οργάνωση X είναι η ποιο δυναμική οργάνωση που έχει ο ΠΑΣ. Πιστά στις διαταγές του Αρχηγού τους και εκτελώντας τις διαταγές του ΠΑΣ τα όργανα της Χ σ’ όλες τις συνοικίες αναπτύσσουν έντονο χαφιεδική δράση.
Κάνουν εξακριβώσεις και ετοιμάζουν τους καταλόγους για τα έκτακτα τοπικά στρατοδικεία του Λάμπου και του Μπός που εκτελούν επί τόπου δεκάδες Ελληνες. Αμα τους έρχεται βολικό κάνουν και οι ίδιοι επιδρομές.

Ο λοχαγός Σταυρόπουλος επικεφαλής τάγματος της X έκανε επιδρομή στου Γκύζη στις αρχές του Φλεβάρη. Σκότωσε, τραυμάτισε, έδειρε και μάζεψε 50 πολίτες που τούς άφησε αφού τους ξυλοκόπησε άγρια. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ίδιος και οι οπαδοί του φορούσαν στην επιδρομή προσωπίδες για να μην αναγνωρίζονται προσπαθώντας να σκεπάσουν τις άτιμες πράξεις τους εναντίον του λαού.

Στην επιδρομή των Γερμανοτσολιάδων και του Μπουραντά στις βορειοανατολικές συνοικίες της Αθήνας στις 21-23 Απρίλη οι αλήτες αρχηγοί του Παγκρατίου Αλέκος και Νίκος Παπαγεωργίου μαζί με τους οπαδούς τους πήραν ενεργό μέρος. Είχαν έτοιμους τους καταλόγους για συλλήψεις και θέριζαν τον κόσμο με τα πολυβόλα τους. Οι ίδιοι Παπαγεωργίου έχουν κάνει σειρά συλλήψεις στο Παγκράτι Λαϊκών αγωνιστών που τους οδηγούν στα Τάγματα των Τσολιάδων όπου τους υποβάλουν σε φρικώδη βασανιστήρια.


Είναι γνωστό πως από τις φυλακές Συγγρού με εντολή του Ράλλη απολύθηκαν πολλοί κατάδικοι εγκληματίες, διαρρήκτες και κλέφτες αφού δήλωσαν και κατατάχτηκαν στα τάγματα Ασφαλείας. Αυτές είναι οι ορδές που οι Γερμανοί, ο Γονατάς και ο Ράλλης ρίχνουν κατά των συνοικιών της Αθήνας, κατά του ηρωικού Λαού των επαρχιών και των ανταρτών μας. ..

Τα μεσάνυχτα της 15 του Μάρτη ξεκίνησε από το υπουργείο Ασφαλείας μια φάλαγγα με αυτοκίνητα από τσολιάδες, χωροφύλακες και γερμανούς για την Καλογρέζα με επικεφαλής τον Πλυτζανόπουλο, το Γκίνο. το Λάμπου και τον Μπός. Εζωσαν όλο το συνοικισμό. Τα χαράματα άρχισε η ηρωική εξόρμηση. Μπήκαν στα σπίτια τα λεηλάτησαν κι έπιασαν όλους τους άντρες του συνοικισμού. Τους έβαλαν γονατιστούς γύρω απ’ το σχολείο που είχαν το επιτελείο τους και τους κράτησαν με τα χέρια ψηλά όλη την ημέρα.

Διάλεξαν απ’ αυτούς με κατάλογο 5, τους πήραν στο σχολειό κι’ άρχισαν να τους χτυπούν τόσο που τους έκαναν αιμόφυρτη μάζα. Ανάμεσα σ' αυτούς και μια νέα κοπέλα 18 χρονών που αφού την έγδυσαν τελείως της έκαψαν τα βυζιά και της τύλιξαν το κορμί με το σύρμα ενός βούρδουλα Αφού τελείωσε το μαρτύριο αυτό διάλεξαν άλλους 19 εργάτες τραβώντας τους από τα μαλλιά και τους παράδωσαν στο εκτελεστικό απόσπασμα του Μπές, των διερμηνέων του, των τσολιάδων και των χωροφυλάκων. 

Θα μείνουν αξέχαστα για τις μελλούμενες Ελληνικές γενιές τα τελευταία λόγια ενός εργάτη προς το Λάμπου και Πλυτζανόπουλο: «Από σάς δέν ζητάμε τίποτε. Πεθαίνουμε μόνο μέ τό παράπονο πώς δέν προφτάσαμε νά ζήσουμε στήν έλεύθερη 'Ελλάδα έστω καί μιάν ώρα».

Αφού εκτέλεσαν αυτούς τους 24 ήρωες με τη γνωστή γερμανικά μέθοδο Κατόν σώριασαν στ’ αυτοκίνητα τους 200 άνδρες του συνοικισμού και τους τράβηξαν στο Χαϊδάρι οι γερμανοί σαν υλικό για σφάξιμο. Σπαραχτικές κραυγές και κατάρες συνόδεψαν τους απαίσιους κακούργους. Η εκδίκηση φώλιασε βαθειά μέσα στα στήθια της ηρωικής Καλογρέζας.


Ο παλιός πολιτικός κόσμος της χώρας, όσος δεν πέρασε στη διάρκεια της κατοχής ανοιχτά με τον καταχτητή υπέθαλψε μ’ όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή του την οργάνωση της προδοσίας στη χώρα μας.

Στάθηκε στην αρχή τελείως αδιάφορος μπροστά στην υποδούλωση και πήρε μια ειρωνική θέση μπροστά στις προσπάθειες να οργανωθεί η Αντίσταση του Έθνους. Μα εκείνο που έκανε τους πολιτικούς αρχηγούς όλο και ποιο αντίθετους στη θέση για συνεχή πόλεμο, στα μέτωπα και στα μετόπισθεν του εχθρού, ήταν το γεγονός πως λαϊκές δυνάμεις, έξω απ’ αυτούς και παρά τη θέλησή τους, πήραν στα χέρια τους τη σημαία του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Το γεγονός αυτό τους έβγαζε όλο και ποιο πολύ από την παθητικότητα που σιγά σιγά μεταβλήθηκε για ορισμένους τουλάχιστον πολιτικούς αρχηγούς σε μια άγρια αντιλαϊκή ενεργητικότητά τους που έφτασε πολλές φορές σε στενή ένωση με τον καταχτητή.

Αν σήμερα υπάρχει στη χώρα μας κυβέρνηση Κουϊσλγκ και αν το Κράτος των προδοτών πλάι στον καταχτητή οργιάζει σε βάρος του Ελληνικού Λαού, αυτό οφείλεται και στη στάση του πολιτικού αυτού κόσμου της χώρας.


Όλα αυτά τα αντεθνικά συγκροτήματα, όλες οι κλίκες των προδοτών, όλες οι συμμορίες των εγκληματιών, έχουν στήριγμα τώρα και ελπίδα για αύριο, τους τεταρτοαυγουστιανούς του Καϊρου.

Οι κύκλοι του Γκλύξμπουργκ κρατούν μ' όλους αυτούς επαφή και σύνδεση, τους ενθαρρύνουν και τους ενισχύουν να προδίνουν και να σφάζουν τον αγωνιζόμενο λαό. Κι’ αυτοί αποβλέπουν στον ίδιο σκοπό. Με τη βοήθεια των γερμανών, να εξοντώσουν τους πατριώτες και να γονατίσουν τον αγωνιζόμενο λαό για να ξανακαθίσουν στο σβέρκο του τη φασιστική τους τυραννία.

Ο Τσουδερός μονάχα ύστερα από πολλές προειδοποιήσεις των εδώ πρακτόρων του έκανε μια τυπική και αόριστη αποκήρυξη των γερμανοτσολιάδων για να ρίξει στάχτη στα μάτια του αγριεμένου απ' τις σφαγές λάου της Αθήνας και όλης της Ελλάδας. Μα ποτέ δε θέλησε να αποκηρύξει τους αρχηγούς των σφαγέων τους Ντερτιλήδες και τους Γονατάδες. Ούτε την Ειδική Ασφάλεια και τις συμμορίες του ΕΔΕΣ, X κλπ. Ούτε απλή διαμαρτυρία έκανε για τις σφαγές της Καλογρέζας και της Κοκκινιάς. Αντίθετα έστελνε γράμματα και ενίσχυε τους δολοφόνους να σφάζουν το λαό.

Και ο Παπανδρέου συνεχίζει την ίδια πολιτική του Τσουδερού. Ούτε μια λέξη ενάντια στους σφαγείς τσολιάδες, Ειδική, Χωροφυλακή, ΕΔΕΣ, X. Αντίθετα μιλάει για δήθεν τρομοκρατία των ανταρτών του ΕΛΑΣ και ενθαρρύνει τους γερμανούς και τους προδότες να σφάζουν το λαό.

Το Κάιρο είναι δεμένο στενά και συνυπεύθυνο για το ‘Ελληνικό αίμα που χύνουν οι προδότες.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.