Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Έργα και ημέρες των υπαλλήλων της Τροικας για την καταστροφή του ποταμού Αχελώου και της Μεσοχώρας.


Άνθρωποι ενάντια στο φαραωνικό φράγμα της Μεσοχώρας,
υπερασπίζονται τον ποταμό Αχελώο, τον τόπο και την Ιστορία τους.



Πρίν λίγες ημέρες  ημέρες(κατά το εθνικιστικό φεστιβάλ  Σέλτσου) παραβρέθηκε στην περιοχή (Άρτα)  κλιμάκιο ανώτερων αξιωματούχων του καθεστώτος του Μνημονίου, προκειμένου να “τιμήσει”  ανθρώπους που σε μία άλλη σκοτεινή εποχή επέλεξαν να θυσιαστούν παρά να χάσουν την ελευθερία τους.
 Κατά την παραλαβή αυτού του πολιτικού προσωπικού που έχει καταταγεί  στην υπηρεσία του καθεστώτος του Μνημονίου , στήθηκαν εθνικιστικές τέντες και απλώθηκαν γαλανόλευκα τόπια   .  Αυτό το ημεδαπό πολιτικό προσωπικό της τρόικας αφού ξεπέρασε τις εμμονές για την ελευθερία που θυσιάστηκαν κάποιοι άλλοι (οι ίδιοι παραμένουν θλιβεροί θύτες στα σημερινά  θυσιαστήρια των λαών) διαμήνυσαν  ανάμεσα στα άλλα  και την εντολή  για άμεση λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας στον ποταμό Αχελώο..
Ο Αχελώος είναι ένα πανέμορφο ποτάμι, όσο του το επιτρέπουν οι καταστροφικές  επεμβάσεις , έχοντας  στα νερά του 5 φράγματα{Κρεμαστών, Καστρακίου, Στράτου και Ταυρωπού(σε άμεσο παραπόταμο) και τα υπο λειτουργία φαραωνικά φράγματα της  Μεσοχώρας και Συκιάς που συδνέονται με την εκτροπή του}1. Οι συνεχείς παρεμβάσεις πολιτικών , εργολάβων και των στρατιών από “μισθοφόρους”  έχουν καταστρέψει ολοκληρωτικά, τεράστια παραποτάμια τμήματα εξαφανίζοντας , χωριά, οικισμούς , ιστορικούς τόπους  και   οικοδομώντας απόκοσμα τοπία,  πραγματικά  μνημεία του σημερινού αδίστακτου πολιτισμού..

Σύμφωνα με το ημεδαπό πολιτικό προσωπικό της τρόικας η  λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας καθίσταται αναγκαία γιατί προέχουν λόγοι “δημοσίου συμφέροντος”  και “περιβαλλοντολογικής πράσινης ενέργειας-ανάπτυξης”.. 
Μία λεπτομέρεια είναι πως  ποτέ μα ποτέ πολιτικοί στην Ελλάδα που βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία  δεν τους κατέτρωγαν  ζητήματα «δημόσιου συμφέροντος»,  τα δε υποτελή αντικείμενα   που ψήφισαν τα μνημόνια(σύριζα,νδ,πασοκ και λοιπά φασιστοειδή) έχουν από την πρώτη στιγμή της υπογραφής τους  αποκηρύξει με τον πιο σαφή τρόπο και λόγο  την όποια αρχή προς το δημόσιο συμφέρον..
H θέα του "δημόσιου συμφέροντος" που μας υπόσχονται πολιτικοί και εργολάβοι,
για τη Γη και το μέλλον  των παιδιών μας.
Όσον αφορά το φράγμα της Μεσοχώρας και την επερχόμενη  λειτουργία του αιδώ μπορεί κάποιος να δει όλη την κουτοπονηριά   στην πρακτική των πολιτικάντηδων .  Θέλουν  να προσπεράσουν μια σειρά από καταδικαστικές αποφάσεις από το ΣτΕ κλπ και να επιβάλλουν   εκβιαστικά την  λειτουργία του φράγματος και να προετοιμάσουν  την  έκτροπή  του Αχελώου . Θέλουν να ολοκληρώσουν τη  λειτουργία του φράγματος  ώστε να προχωρήσει το  ξεπούλημα μαζί με το υπόλοιπο πακέτο των ΥΗΣ που έχουν προγράψει με τις υπογραφές των μνημονίων οι ντόπιοι υπάλληλοι της τρόικας. .
Επόμενος σταθμός της λειτουργίας του φράγματος   είναι η εκτροπή των νερών του Αχελώου που ήδη έχουν προαναγγείλει άλλα  μέλη του μνημονιακού καθεστώτος (πχ Σπρίντζης)2.

Το φαραωνικό  φράγμα της Μεσοχώρας ΔΕΝ είναι ένα αυτοτελές έργο , δεν έγινε για να υπάρξει ως ένα ακόμη  υδροηλεκτρικό,  αλλά είναι έργο κεφαλής  στην Εκτροπή του Αχελώου που είναι και το ακριβοθώρητο  ζητούμενο .. Έργα της εκτροπής του Αχελώου αποτελούν  ,  το φράγμα της Μεσοχώρας, οι  σήραγγες (εκτροπής) , το φράγμα της Συκιάς και μια σειρά από επιμέρους τεχνικά έργα   … Υπάρχουν συνεχείς καταδικαστικές αποφάσεις  για το έργο από το  ΣτΕ ενώ δεν λείπουν και οι διεθνής καταδίκες του έργου για τις τεράστιες καταστροφές που θα προκαλέσει η λειτουργία του,  καταστροφές  «δημοσίου συμφέροντος»  που λένε και οι μνημονιακοί υπάλληλοι..

Οι εργασίες  της εκτροπής και ειδικά μετά την τελευταία απόφαση του ΣτΕ, φαινομενικά έχουν σταματήσει  και προκειμένου να συνεχίσει το έργο την πορεία του έως την εφαρμογή της εκτροπής η συζήτηση έχει μεταφερθεί στην αναγκαιότητα της λειτουργίας του φράγματος της Μεσοχώρας, όχι όμως  με την επιχειρηματολογία της εκτροπής αλλά με αυτή της “αξιοποίησης” και της  "σημασίας" του υδροηλεκτρικού φράγματος. Η επιχειρηματολογία περί “πράσινης ανάπτυξης”, “δημόσιου συμφέροντος”, “θέσεων εργασίας”  κλπ προβάλλεται προκειμένου να υποχωρήσουν οι αντιστάσεις για την εκτροπή και να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις της Γης , να βυθισθεί στο νερό των ταμιευτήρων η περιοχή της Μεσοχώρας και να ακολουθήσει η ολοκληρωτική καατστροφή του ποταμού ....
Εκεί ακριβώς θα έχει ολοκληρωθεί και το έργο της εκτροπής του Αχελώου μιας και μετά δεν υπάρχει τίποτε άλλο να τους  εμποδίσει…  Η γραμμή αντίστασης κατά της εκτροπής του Αχελώου είναι η βύθιση της Μεσσοχώρας και το γέμισμα του ταμιευτήρα , που τώρα επιχειρούν να τα κάνουν με όπλο την  “πράσινη ενέργεια” και το “δημόσιο συμφέρον”  που κρύβει το φαραωνικό φράγμα της Μεσοχώρας   ..  όλα αυτά είναι απολύτως γνωστά στους νεόκοπους “παρτιζάνους”  των Μνημονίων , της συμμορίας του σύριζα, μιας και βρισκόταν στα κινήματα ενάντια στα φράγματα αλλά και ενάντια στην εκτροπή του Αχελώου ..

Το χωριό της Μεσοχώρας όπου βρίσκεται και το φαραωνικό φράγμα και που θα εξαφανιστεί με το γέμισμα του ταμιευτήρα , οι πολίτες του αντιστέκονται εδώ και χρόνια στην υλοποίηση των έργων καταστροφής τόσο του Αχελώου όσο και του χωριού τους.  Οι αντιστάσεις είναι συνεχείς  και έχουν πάρει χαρακτηριστικά που ξεφεύγουν απο τα στενά όρια της περιοχής,  συμμέτεχουν  πολίτες και συλλογικότητες απ όλη την Ελλάδα που είδαν το μέγεθος της καταστροφής αλλά και της αδίστακτης συμμαχίας πολιτικών , εργολάβων κλπ  που έφθασαν τα πράγματα εως εδώ..

Σε αυτές τις αντιστάσεις κατά της εκτροπής του Αχελώου και του φαραωνικού φράγματος της Μεσοχώρας   συμμετείχαν  και άνθρωποι από τη συμμορία του σύριζα3.  Σήμερα κυριαρχεί η βεβαιότητα  ότι ο Τσίπρας ήταν ένας ακόμη «κατεψυγμένος πρωθυπουργός»  των ξένων επικυρίαρχων  μηχανισμών(Ε.Ε, Γερμανών κλπ)  και είμαστε ακόμη πιο βέβαιοι ότι και αυτό το υποτελές στην τρόικα  πολιτικό προσωπικό  θα την πάει τη "δουλειά" που τους ανατέθηκε έως το τέλος τους , μέσα σε αυτή τη δουλειά  φαίνεται να είναι και η ολοκληρωτική καταστροφή του Αχελώου με την λειτουργία του φαραωνικού φράγματος   της Μεσοχώρας,   έργο κεφαλής της εκτροπής του Αχελώου και στη συνέχεια η παράδοσή  τους στους "ιδιώτες" της ακρο φιλελεύθερης νεοαποικιοικρατίας..

ΥΓ: Ο όρος “κατεψυγμένος πρωθυπουργός ”  δεν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά,  έχει  ιστορία, χρησιμοποιήθηκε αρχικά για ένα άλλο ανδρείκελο  και   για  να  αποδώσει  τον  ακριβή του  ρόλο και περιεχόμενο …. του Τσιριμώκου.  

1: Έργα εκτροπής Αχελώου ποταμού (ΤΕΕ)

2: Εκτροπή του Αχελώου σύμφωνα με τον Σπρίτζη

3: Ο συριζα για το φαραωνικό φράγμα της Μεσοχώρας και τη λειτουργία του ως υδροηλεκτρικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.