Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ο Μίλτος, ο Γιώργος ο Θανάσης και το πραξικόπημα




Ο Μίλτος, από την ξαπλώστρα του στη Μύκονο, έμαθε για το αποτυχημένο πραξικόπημα στη Τουρκία. Τρόμαξε. Και με το δίκαιό του.

Του Niko Ago

Η Τουρκία είναι δυο βήματα από τη Μύκονο. Αλλά πιο πολύ, δείχνει να τρόμαξε για την ξαπλώστρα του. Και το ραχάτι του. Και σε αυτό, έχει δίκιο. Καλοκαίρι είναι, γεμάτη τουρίστες η Μύκονος, αν χάσεις την ξαπλώστρα σου, άντε μετά να τη βρεις. «Πρέπει να προετοιμαστούμε για χιλιάδες Τούρκους στα σύνορά μας. Άμεσα» είπε (σ.σ. : Το tweet υπάρχει αλλά επειδή ο Μίλτος μ’ έχει μπλοκάρει στο twitter, δεν υπάρχει τρόπος να δω με τα μάτια μου αυτό που έγραψε και το μεταφέρω με επιφύλαξη). Περισσότερο από μέσα του. Αλλά το έγραψε κιόλας, για να το διαβάσουν οι φίλοι του και να επιβεβαιώσουν, πόσο γενναίος είναι ο Μίλτος. Δεν υπάρχουν και πολλοί που αμφιβάλλουν για αυτό αλλά πότε- πότε, μια υπενθύμιση χρειάζεται.

Ο Γιώργος, καθόταν πάνω στη θαλαμηγό του, μαυρισμένος και «δαρμένος» από τα κύματα του Αιγαίου, όταν του είπαν ότι στην Τουρκία, υπήρξε ένα αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα. Δεν τρόμαξε ο Γιώργος. Εξάλλου, όλοι θυμούνται και θαυμάζουν, μπορεί να πει κανείς, τον Γιώργο, για την γενναιότητα του. Στις μεγάλες φωτιές της Πελοποννήσου το 2007, ο Γιώργος ήταν στην πρώτη γραμμή. Στο καθήκον. Ο φόβος και οι μεγάλες ανησυχίες του, είχαν να κάνουν με το γεγονός πως, οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Δεν αμφιβάλλει κανείς πως ο Γιώργος γνωρίζει τις Διεθνής Συνθήκες και τι αυτές ορίζουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Ωστόσο, έτσι σε μεγάλα κέφια που ήταν, λόγω καλοκαιριού και διακοπών, μουρμούρισε μέσα του: «Αν οι Τούρκοι πραξικοπηματίες είχαν έρθει μου βαρκούλα από απέναντι ρακένδυτοι και όχι με ελικόπτερο,τώρα θα ήταν πρώτο τραπέζι σε hot spot!» Εσύ τώρα, θα πεις ότι ο Γιώργος δεν γνωρίζει καν, τι ακριβώς είναι τα hot spot, και τα θεωρεί κέντρα διασκέδασης. Υπερβολή. Αποκλείεται να μην ξέρει. Απλώς, ο Γιώργος είναι πατριώτης.

Ο Θανάσης, μεγάλωσε σε ένα φασιστικό σπίτι. Στο πιο αναγνωρισμένο φασιστικό σπίτι της Ελλάδας. Ο πατέρας του Θανάση, είναι δηλωμένος φασίστας. Ο ίδιος ο Θανάσης, λογικό και αναμενόμενο, έχει επηρεαστεί από τον πατέρα του, στα πολιτικά πιστεύω. Όχι. Δεν λέμε ότι έχει ευθύνη για τον φασίστα πατέρα του. Αλίμονο. Ο ίδιος ο Θανάσης, είναι όσο φασίστας είναι και ο πατέρας του, όσο αντισημίτης είναι ο πατέρας του, όσο μισάνθρωπος είναι ο πατέρας του και δεν χρειάζεται καν τον πατέρα του. Ίσως είναι και μεγαλύτερος φασίστας από τον πατέρα του αλλά τουλάχιστον το ίδιο. Κατά καιρούς, ο Θανάσης έχει πιει διάφορα, για να επιβεβαιώσει αυτά. Ένα από τα πολλά, είναι το “η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί!”. Γνωστός φασίστας ο Θανάσης. Χθες, όμως, δεν μπορούσε να μη μιλήσει. «Η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει ένα θέμα που θα οδηγήσει ή σε πρόβλημα στις σχέσεις με Τουρκία ή σε παραβίαση από εμάς του διεθνούς δικαίου». Σύμφωνα με τον Θανάση, ή το πραξικόπημα το προκάλεσε η ελληνική κυβέρνηση ή, το πιθανότερο, τους οκτώ που ζήτησαν πολιτικό άσυλο, «τους κάλεσε η ελληνική κυβέρνηση».

Ο Μίλτος, ο Γιώργος και ο Θανάσης θα μπορούσαν να είναι οποιοσδήποτε «πατριώτης». Θα μπορούσαν να είναι απλώς τρεις «συναγωνιστές» της ΧΑ. Αλλά δεν είναι. Ο Μίλτος Βαρβιτσιώτης ήταν υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας (ΝΔ), ο Γιώργος Βουλγαράκης ήταν υπουργός Πολιτισμού (ΝΔ) και ο Θανάσης Πλεύρης, βουλευτής της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.