Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Αναρχικό Κάμπιγκ στη Μεσσοχώρα 10-14/8, Ενάντια στα φράγματα και στην εκτροπή του Αχελώου.




Αναρχικό κάλεσμα για κάμπινγκ στις όχθες του Αχελώου,  ενάντια στα φράγματα και στην εκτροπή του ποταμού Αχελώου,  διοργανώνεται  στα μέσα Αυγούστου στο χωριό Μεσοχώρα .

 
Μια σειρά από εκδηλώσεις  θα συμβαίνουν όλες τις ημέρες του κάμπινγκ, τόσο στο χωριό της Μεσοχώρας όσο και στο χώρο του κάμπινγκ στις όχθες του ποταμού, έως την κορύφωση τους που είναι η πορεία στη στεψη του φράγματος, που έχει κατασκευαστεί στη Μεσοχώρα και αποτελεί τόπο των διαρκών αντιστάσεων των ντόπιων και αλληλέγγυων  ενάντια τόσο στα φαραωνικά φράγματα και στην εκτροπή του Αχελώου .. Ενάντια  στην κοινή εγκληματική δράση του Κράτους και των μηχανισμών του Κεφάλαιου απέναντι τους ανθρώπους στις κοινωνίες του και στη φύση..
 
Οι φαραωνικές επενδύσεις ενάντια στη φύση και τις τοπικές κοινωνίες έχουν αποτέλεσμα την  απόκοσμη αλλοίωση της περιοχής του Αχελώου που εδώ και χρόνια υφίσταται τις διαστροφές  των κάθε είδους εργολάβων(κατασκευαστών, πολιτικών κλπ)    ...

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

-Τετάρτη 10 Αυγούστου οργανώνεται  ο χώρος του κάμπινγκ(σκηνές, αυτοδιαχειριζόμενη κουζίνα, κλπ) ..

-Πέμπτη 11/8, Προβολή ντοκιμαντέρ στην κεντρική πλατεία του χωριού της Μεσοχώρας , μοιράσματα κειμένων και προπαγάνδιση της πορείας ενάντια στα φράγματα που θα γίνει την Κυριακή.

-Παρασκευή 12/8, Παιδικό κουκλοθέατρο για μικρούς και μεγάλους με θέμα τον μύθο του Αχελώου με τον Ηρακλή , από συντρόφους από το Μεσολόγγι στη συνέχεια θα ακολουθήσει  συναυλία από το συγκρότημα BLOVES από την Άρτα..

-Σάββατο 13/8, Συζήτηση στις όχθες του Αχελώου στο χώρο του κάμπινγκ για την καταστολή και τις πολιτικές διώξεις συντρόφων τόσο  γενικότερα όσο και για τις περιπτώσεις πολιτικών διώξεων στην Άρτα, στο Αγρίνιο(διώξεις αντιφασιστών από ναζιστές κλπ)  και στο Μεσολόγγι( θα γίνει ενημέρωση για την εξέλιξη των διώξεων).

-Κυριακή 14 /8, το πρωί θα γίνει η πορεία προς και στην κορυφή του φράγματος  της Μεσσοχώρας..

Όλες της ημέρες θα μοιράζονταν και θα ανταλλάσσονται παραδοσιακοί σπόροι και φυτά ,ενώ θα υπάρχει πάγκος με προϊόντα του αυτόδιαχειριζόμενου εργοστασίου της  ΒΙΟΜΕ, όπως επίσης   και πάγκοι με βιβλία , έντυπα και  κείμενα..

            Αναρχικό  κάμπινγκ στις όχθες του Αχελώου,
         
          10 εώς 14 Αυγούστου στη Μεσσοχώρα Τρικάλων
      
             "Ενάντια στα φράγματα και στην εκτροπή                         του    ποταμού          Αχελώου"

Στις εκδηλώσεις ενάντια στα φράγματα και την εκτροπή του Αχελώου καλούν,   το αυτόδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου, αναρχικοί/ες από Ηγουμενίτσα, Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος "Δίχως Σκεπη" Μεσολόγγι και η αναρχική εφημερίδα "Γκιλοτίνα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.