Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Η λάσπη της Βενεζουέλας


Λίγοι μόνο μήνες έχουν περάσει από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης απομάκρυνε τον Νίκο Γεωργιάδη από το επιτελείο του επειδή, σύμφωνα με επώνυμες καταγγελίες, είχε υποπέσει σε βαριά σεξουαλικά κακουργήματα. Μάλιστα την εποχή που φέρεται να τελέστηκαν αυτές οι πράξεις ήταν αξιωματούχος της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ ποτέ δεν είχε διαταχθεί έρευνα και το θέμα των σε βάρος του καταγγελιών είχε κουκουλωθεί.

Την περασμένη Κυριακή ο... φεμινιστής εκδότης του «Πρώτου Θέματος» αποφάσισε να ασχοληθεί με τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας και τις σεξουαλικές ξεδιάντροπες παρενοχλήσεις του στο γυναικείο προσωπικό της πρεσβείας. Ο λόγος που ασχολήθηκε με τον συγκεκριμένο τύπο δεν ήταν φυσικά για να ψέξει τις ελληνικές κυβερνήσεις του 2012 και 2013 που όφειλαν να ζητήσουν την άμεση απομάκρυνσή του μόλις καταγράφτηκαν τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο λόγος που ο Αναστασιάδης το έκανε θέμα δεν ήταν φυσικά ο πόνος για τις γυναίκες που υπέστησαν ό,τι υπέστησαν, αλλά το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Μαδούρο να απομακρύνει ο ίδιος τον πρεσβευτή του από την Ελλάδα ώστε να μη λάβει το θέμα έκταση και να μη δοθεί άλλος ένας λόγος για την κατασυκοφάντηση της Αριστεράς. Θυμίζουμε ότι τότε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», οι γυναίκες δεν θέλησαν τότε να καταγγείλουν το γεγονός στην αστυνομία, επιχειρώντας να λύσουν το θέμα υπηρεσιακά με επιστολές σε αξιωματούχους και στον πρόεδρο της Βενεζουέλας. Αυτός όμως δεν πτοήθηκε και δεν ανακάλεσε τον πρέσβη. Αυτό έγινε τελικά μόνο μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την επιστολή που ο ίδιος έστειλε στον Μαδούρο.

Ο πρέσβης «μεγαλουργούσε» από το 2012 μέχρι και την απομάκρυνσή του το 2013, χωρίς να ενδιαφερθεί στην Ελλάδα κανείς (κυβερνητικός αξιωματούχος ή διπλωμάτης) από όσους γνώριζαν. Ο τότε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το επιχείρημα που ο ίδιος θεώρησε (και που εκ των υστέρων αποδείχτηκε) πειστικό, ότι δηλαδή πλήττεται η εικόνα της Αριστεράς, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας να ανακαλέσει τον πρέσβη του από την Ελλάδα.

Ο Αλ. Τσίπρας υποδεικνύεται ως «ένοχος» από το «Πρώτο Θέμα» και τη Ν.Δ. όχι για την αποτελεσματική παρέμβαση αλλά για το επιχείρημα που προέβαλε. Ακόμα και σήμερα η Ν.Δ. επιμένει να μην καταλαβαίνει ότι οι δικοί της άνθρωποι ήταν τότε στην κυβέρνηση, στο ΥΠΕΞ και στις πρεσβείες που κουκούλωναν το θέμα και εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο Αλ. Τσίπρας εξέθεσε τη χώρα (!), που «θέλει να τη μετατρέψει σε Βενεζουέλα»!

Το ότι οι ίδιοι δεν είχαν απαιτήσει να φύγει ο πρέσβης δεν τους απασχόλησε. Αν έκανε όμως τον κόπο η Ν.Δ. να διαβάσει έστω το τι έγραφαν τότε τα δικά της σκληρά δεξιά ιστολόγια, δεν θα κουνούσε σήμερα το δάχτυλο σε κάποιον που βρήκε τον τρόπο να προκαλέσει το σωστό αποτέλεσμα.

Για τις καταγγελλόμενες πράξεις του πρώην στελέχους της η Ν.Δ. ή για τις καταγγελίες των τότε υπαλλήλων της πρεσβείας δεν είχε να πει λέξη. Είναι αστείο φυσικά να τσουβαλιάζεται οποιοσδήποτε πολιτικός χώρος επειδή κάποιο μέλος ή στέλεχος κατηγορείται για κακουργήματα. Αυτή όμως η φανατισμένη εθελοτυφλία ξεπερνάει ακόμα και τις πλέον χοντροκομμένες μεθόδους λασπολογίας και προπαγάνδας.

Οσο για τον Θέμο Αναστασιάδη, τον φεμινισμό και τον πόνο του απέναντι σε γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, είναι δεδομένο ότι έδωσε και δίνει καθημερινές... μάχες.

Συντάκτης:
Αντα Ψαρρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.