Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Τρομοκρατία σε δίκη πολιτικών κρατουμένων

Σημεία και τέρατα στην τρομοδίκη για το «σχέδιο Γοργοπόταμος»

Σημεία και τέρατα στην τρομοδίκη για το «σχέδιο Γοργοπόταμος» Κεκλεισμένων των θυρών, επί της ουσίας, συνεχίζεται στον Κορυδαλλό η τρομοδίκη για το «σχέδιο Γοργοπόταμος», αφού η προεδρεύουσα του τρομοδικείου εφέτης Α. Υφαντή διέταξε την εκκένωση της αίθουσας από το ακροατήριο, έργο που ανέλαβαν τα ΜΑΤ.

Με την έναρξη της διαδικασίας κατατέθηκε ανυπόγραφη αίτηση εξαίρεσης της προέδρου από τα μέλη της ΣΠΦ Χρήστο και Γεράσιμο Τσάκαλο και Ολγα Οικονομίδου, τα οποία αποβλήθηκαν από τη δίκη επ’ αόριστον στην προηγούμενη συνεδρίαση (σχετικά με τα γεγονότα της προηγούμενης συνεδρίασης δείτε εδώ και εδώ). Οι τρεις πολιτικοί κρατούμενοι ζήτησαν, μέσω της υπεράσπισής τους, να ανακληθεί η περεμπίπτουσα απόφαση για την αποβολή τους και να επιστρέψουν στη δικαστική αίθουσα για να υπογράψουν και να υποστηρίξουν την αίτηση εξαίρεσης.

Το τρομοδικείο απέρριψε το αίτημα και τότε το ακροατήριο ξέσπασε σε αποδοκιμασίες και συνθήματα («το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά»). Τότε η προεδρεύουσα προχώρησε σε άλλη μια πρωτοφανή ενέργεια, διατάζοντας την εκκένωση της δικαστικής αίθουσας. Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί και άλλες φορές στις τρομοδίκες του Κορυδαλλού, τα οποία οι διευθύνοντες τη διαδικασία αντιμετώπιζαν ψύχραιμα, είτε με κάποιες νουθεσίες από έδρας, είτε με ολιγόλεπτες διακοπές ώστε να εκτονωθεί η ένταση.

Αυτή τη φορά τη λύση κλήθηκαν να δώσουν τα ΜΑΤ! Μια διμοιρία ανέλαβε να εκκενώσει την αίθουσα και να βγάλει το ακροατήριο όχι μόνο έξω από την αίθουσα, αλλά έξω και από το χώρο της φυλακής όπου στεγάζονται οι δικαστικές αίθουσες!

Ετσι, η δίκη συνεχίζεται με το χώρο του ακροατήριου να «φιλοξενεί» μόνο αστυνομικούς, ένστολους και με πολιτικά, καθώς η προεδρεύουσα απέρριψε το αίτημα του συνηγόρου Φρ. Ραγκούση να ανακαλέσει την απόφασή της για εκκένωση της αίθουσας. Η αίτηση εξαίρεσης υπογράφτηκε από τους τρεις πολιτικούς κρατούμενους, αναγνώστηκε και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα.

  ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.