Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

9 Μάη 1945: Τότε που ο σοβιετικός Κόκκινος Στρατός αποκεφάλιζε το ναζιστικό τέρας


Πρωί-πρωί έφτασε το Δελτίο Τύπου από το Γραφείο της Κομισιόν στην Αθήνα: «9η Μαΐου, Ημέρα της Ευρώπης - Εορταστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα: 66 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν, παρουσίασε την ιδέα του για πολιτική συνεργασία στην Ευρώπη προκειμένου να καταστεί ένα πιθανός πόλεμος μεταξύ των χωρών της αδιανόητος».

Αμ δε! Οσες προσπάθειες και να καταβάλουν, την ιστορική αλήθεια δε θα καταφέρουν να τη στρεβλώσουν. Η 9η του Μάη θα παραμένει στην Ιστορία και στη μνήμη των λαών ως η επέτειος της αντιφασιστικής νίκης. Και σύμβολό της θα είναι η εικόνα του σοβιετικού στρατιώτη που καρφώνει στη σκεπή του Ράιχσταγκ την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο.

Ο σοβιετικός λαός, με τις εκατόμβες των θυμάτων, στρατιωτών και αμάχων, κατέκτησε με το αίμα του το δικαίωμα να θεωρείται ο βασικός συντελεστής της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Δεμένος όπως το νύχι με το κρέας με την πολιτική του ηγεσία, με το Κομμουνιστικό Κόμμα των μπολσεβίκων, που είχε ως ηγέτη του τον Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, επέδειξε απαράμιλλο σθένος, υπομονή, επιμονή και πίστη στην τελική νίκη. Και δικαιώθηκε.

Κι επειδή τα ναζιστικά σκουλίκια ξαναβγήκαν από τους τάφους και μολύνουν τον αέρα, τους αφιερώνουμε ένα πάντοτε επίκαιρο τραγούδι που έγραψαν οιΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ.


ΠΗΓΗ: ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.