Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Τσάκωσαν τον Μαρτίνη και το στεφάνι του για μίζα 3,2 εκ ευρώ. Φως στο πανηγύρι του Ερυθρού Σταυρού με τους λαμπρούς του "καλοταϊσμένους"


Ώπα!!!


Τσάκωσαν τον Μαρτίνη και το στεφάνι του για μίζες εκατομμυρίων (αν καταλάβαμε καλά μόνο από μία ανάθεση) . Ποιός ήταν ο περιβόητος Μαρτίνης,  ήταν επί χρόνια ο  πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν . Εκείνο το δημόσιο νοσοκομείο το οποίο ο Βορίδης ο χουντικός υπουργός των Σαμαροβενιζέλων το παρέδωσε στην Πειραιώς, την οποία έχει "σώσει" με δικά του χρήματα  (ανακεφαλαιοποίηση) ο ελληνικός λαός.
Ο  Μαρτίνης ως πρόεδρος είχε μία λαμπρή θητεία αρκετών χρόνων, η οποία απασχολεί αρκέτους εισαγγελείς,  κατά τη θητεία του πέρασαν απο τα ταμεία του Ερυθρού Σταυρού μια σειρά απο καλόπαιδα . Μητστακαίοι  όπως η εγγονή και κόρη Μητσοτάκη , η εξαιρετική Παναγιωταρέα γνωστή και ως εκπρόσωπος του Τάφου της Αμφίπολης  και λοιπές φιγούρες της νεοελληνικής καλοταισμένης νομεκλατούρας ..
Με λίγα λόγια μέχρι την χρεοκοπία και την παράδοση του Ερρίκος Ντυνάν στη χρεοκοπημένη Πειραιώς είχαν κάνει πάρτη όλα τα καλοταϊσμένα καλόπαιδα ..

Ακολουθήστε χωρίς περιστροφές τα αναλυτικά ρεπορτάζ για το μαγαζί γωνία του Ερυθρού Σταυρού και το Ερρίκος Ντυνάν και τις ευαίσθητες ομάδες που τάιζε..

Εκτός απο το παρακάτω άρθρο ακολουθήστε και αυτόν τον σύνδεσμο (Φαρμακόγλωσσα Κίρκη)εμπλουτισμένο με χαριτωμένα τουητ: 
Το «πάρτι» ασυδοσίας στον Ερυθρό Σταυρό (έγγραφα)

Επίσης : Όταν ο Αθανασίου «καθάριζε» τα άπλυτα του Μαρτίνη στον «Ερυθρό Σταυρό»

Το «πάρτι» ασυδοσίας στον Ερυθρό Σταυρό (έγγραφα)

Του Πέτρου Κουσουλού

Αναξιοποίητα ακίνητα, λεφτά με τη σέσουλα για την ενοικίαση γραφείων, αμοιβές-πρόκληση σε μεγαλοδικηγόρους για μια απλή παράσταση στις δικαστικές αίθουσες, «χορηγίες» για εκθέσεις δημοσιογράφων-παρουσιαστών, χρυσά πουρμπουάρ και μισθοί συνεργατών, περίεργες συναλλαγές με το Ερρίκος Ντυνάν και απευθείας αναθέσεις σε διαφημιστικές εταιρίες «εκλεκτών», καταγράφονται σε δυο πορίσματα που αποτελούν κόλαφο για τα οικονομικά πεπραγμένα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Το ereportaz αποκαλύπτει τα πολυσέλιδα πορίσματα του Ελεγκτικού Συνεδρίου αλλά και του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για το «πάρτι ασυδοσίας» που στήθηκε στον ΕΕΣ εις το όνομα του εθελοντισμού προκαλώντας για μόνο ένα έτος (2009) μαύρη τρύπα ύψους 21.2 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα όσα καταγράφονται αποτελούν το «όπλο» των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς στην προκαταρκτική έρευνα που πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα και φέρνουν στο «φως» άγνωστες πτυχές σχετικά με το τι συνέβαινε πίσω από τις κουρτίνες του ευαγούς Ιδρύματος επί προεδρίας του κ. Ανδρέα Μαρτίνη. Στα συμπεράσματά τους οι ελεγκτές αναφέρονται σε μια βαριά άρρωστη οικονομική κατάσταση την οποία ανίχνευσαν κάτω από δυσκολία καθώς «απουσίαζαν» ακόμη και τα στοιχειώδη φορολογικά στοιχεία.

Χαρακτηριστικότερες όλων είναι η παράνομη δωρεά που έγινε για τη διοργάνωση προσωπικής εκδήλωσης πολύ γνωστού δημοσιογράφου-παρουσιαστή(!), τα χρήματα που δόθηκαν σε διαπρεπείς δικηγόρους για την εκπροσώπηση του ΕΕΣ παρά το γεγονός ότι το Ίδρυμα διέθετε νομικούς συμβούλους αλλά και η απευθείας ανάθεση που έγινε σε πασίγνωστη διαφημιστική εταιρία.



«Μαθήματα real estate»

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα της κακοδιαχείρισης της περιουσίας του Ε.Σ. αποτελεί –σύμφωνα με τα πορίσματα- η «εκμετάλλευση» των ακινήτων. Παρότι, λένε οι ελεγκτές, ο Ερυθρός Σταυρός κατείχε μια αρκετά ακίνητα στα οποία μπορούσε να στεγάσει τις υπηρεσίες του, προτιμούσε να μισθώνει άλλα πληρώνοντας «χρυσάφι». Ο έλεγχος απέδειξε ότι έφτασε στο σημείο να δίνει 15.000 ευρώ μηνιαίως για την ενοικίαση ακινήτου ως αποθήκη «την στιγμή που παραμένουν αναξιοποίητα πολλά ακίνητα ιδιοκτησίας του τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για το σκοπό αυτό».

Επιπλέον, μίσθωνε ακίνητα για τη στέγαση του Τμήματος Πειραιώς με συνολικό μηνιαίο μίσθωμα 1.346 ευρώ, ενώ είχε στην πλήρη ιδιοκτησία του ακίνητο στην ίδια περιοχή, το οποίο εκμισθώνει σε τρίτους έναντι 731 ευρώ το μήνα. Η δαπάνη θα μπορούσε να αποφευχθεί σύμφωνα με του ελεγκτές μέσω στέγασης του συγκεκριμένου τμήματος σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Ερυθρού Σταυρού στην ίδια περιοχή. Στο, δε, Ηράκλειο Κρήτης εκμίσθωνε πέντε ακίνητα συνολικής έκτασης 180τμ δίνοντας 720 ευρώ το μήνα, ενώ στην ιδιοκτησία του έχει στην ίδια πόλη δύο ακίνητα το ένα εκ των οποίων είναι 400τμ.

Την ίδια στιγμή στην περιουσία του Ε.Σ. παρέμεναν αρκετά αχρησιμοποίητα ακίνητα: 68 στην Αθήνα, 23 στην Θεσσαλονίκη και 23 στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ανάμεσα τους, μία βίλα 182 τμ επι της Πατησίων, διαμερίσματα στη Γλυφάδα, διώροφη οικία και γραφείο 160 τμ σε κεντρικό σημείο στην Αθήνα, οικία 78 τμ σε πλατεία της Αράχοβας, οικία 144 τμ στα Χανιά.



Χρυσές λίρες για… σκότωμα

Από τον έλεγχο που προέκυψε στα βιβλία του κεντρικού λογιστηρίου του Ε.Σ., και συγκεκριμένα στο βιβλίο «Τράπεζες» βρέθηκε εγγραφή η οποία αφορά στην πώληση 220 λιρών Αγγλίας στην Τράπεζα της Ελλάδος έναντι14.192 ευρώ, δηλαδή 64,50 ευρώ την καθεμία. Η τιμή αυτή μάλιστα δεν αναγράφεται στα Δελτία αγοράς χρυσών νομισμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος. Από μια απλή αναζήτηση στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκύπτει
ότι μια λίρα Αγγλίας μπορεί να πουληθεί περίπου 200 ευρώ.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι στις εντολές για συμψηφιστικές εγγραφές με τις οποίες γίνονται μεταφορές χρημάτων και κυρίως στις περιπτώσεις μεγάλων ποσών, δεν αναγράφεται η σχετική αιτιολογία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μεταφορά ποσού 3.000.000 ευρώ από ένα λογαριασμό του Ερυθρού Σταυρού, σε άλλο, χωρίς απόφαση του Κ.Δ.Σ και χωρίς να αναφέρεται για ποιο λόγο ή σκοπό πραγματοποιείται η μεταφορά.

Η χρυσή Γενική Γραμματέας και οι μεγαλοδικηγόροι-συνεργάτες

Ο έλεγχος όμως κατέδειξε απίστευτη σπατάλη με αφορμή τις «συνεργασίες» του Ιδρύματος. Είναι ενδεικτικό ότι η θέση του Γενικού Γραμματέα είχε κοστολογηθεί αντί 4.000 ευρώ μηνιαίως με τους ελεγκτές να λένε ότι το ποσό «ξεπερνά το προσήκον μέτρο, αναλόγως με την οικονομική κατάσταση του ΕΕΣ», ενώ για αρκετά νομικά ζητήματα ο Ερυθρός Σταυρός συμβαλλόταν με γνωστούς ποινικολόγους παρά το γεγονός ότι είχε στελεχωμένα νομικά
τμήματα με πτυχιούχους Νομικούς.

Τα πορίσματα καταγράφουν τις εξής περιπτώσεις:

· Στον δικηγόρο Κ.Κ δόθηκαν 2.500 ευρώ μηνιαίως, χωρίς απόδειξη παροχής υπηρεσιών, ως διαχειριστή Μεγάρου στο οποίο έχει ποσοστό ιδιοκτησίας ο ΕΕΣ, χωρίς όμως να προκύπτει τέτοια υποχρέωση του Ερυθρού Σταυρού.

· Στον δικηγόρο Γ.Σ. δόθηκε αμοιβή 20.000 ευρώ για παράσταση στο πλαίσιο υπόθεσης απαίτησης κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

· Στον Ν.Κ. δόθηκε αμοιβή 18.750 ευρώ για έκδοση διαταγής πληρωμής κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Την ίδια στιγμή το 2009 παρείχε τις υπηρεσίες του στον Τομέα του Τύπου και των Δημοσίων Σχέσεων έναντι 2.000 ευρώ μηνιαίως ο Σ.Ν, ο οποίος είχε συνταξιοδοτηθεί και είχε πάρει ήδη αποζημίωση!

Η έκθεση του παρουσιαστή και η διαφήμιση με απευθείας ανάθεση

Στο πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου τονίζεται ότι ο ΕΕΣ χρηματοδότησε με 15.000 ευρώ την έκθεση φωτογραφίας γνωστού δημοσιογράφου-παρουσιαστή. Στην έκθεση αυτή παρουσιάστηκαν στιγμιότυπα που είχαν απαθανατιστεί κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της τηλεοπτικής του εκπομπής. Σύμφωνα με το κλιμάκιο ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το περιεχόμενο της έκθεσης δεν εφάμιλλο του έργου του Ερυθρού Σταυρού και οι 15.000 ευρώ δόθηκαν κακώς!

Παράλληλα σύμφωνα με το πόρισμα του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου της χώρας ο ΕΕΣ ανέθεσε υπηρεσίες διαφήμισης και προβολής του έργου του, αξίας 176.400 ευρώ, στην εταιρεία «AIA RELATE AE», κατά καταστρατήγηση του Κανονισμού Προμηθειών, ο οποίος διευκρινίζει ότι απαιτείται μειοδοτικός διαγωνισμός. Πρόκειται για την εταιρία δημοσίων σχέσεων της κυρίας Αλεξίας Μπακογιάννη.

* Δημοσιεύθηκε και στην εφημερίδα Παρασκήνιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.