Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Τσακαλώτε, για δες πάλι τα οικονομικά, κάπου κάνεις λάθος."Είμαστε «η χώρα», αυτή που δεν καταστρέφεται ποτέ!"


Ερχόμαστε, και είμαστε πολλές/οι. Είμαστε «η χώρα», αυτή που δεν καταστρέφεται ποτέ!

Θα ήθελα να δούμε τι λέει η κυρίαρχη προπαγάνδα προάσπισης του αριστερού διαχειριστή του αστικού πολιτεύματος, πέρα από το συνηθισμένο και ξύλινο της απόρριψης του καπιταλισμού και της αστικής δημοκρατίας. Ο λόγος είναι ότι ο λόγος μας ξύλινος και επαναστατικός έχει δημιουργήσει αντισώματα μέσα στην κοινωνία, κανείς «δεν θέλει» να τον ακούσει πια. Μεταξύ αυτού και του ρεφορμιστικού υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα ερωτηματικών, και οι λόγοι γι αυτό είναι απλοί. Οι ρεφορμιστές έχουν κάποιο οικοδόμημα του αστικού ρεφορμιστικού κόμματος να υπερασπίσουν, δεν θα εκτεθούν με δημαγωγία αφενός και αφετέρου δεν θα θέσουν τους εαυτούς τους εκτός του ρεφορμιστικού φάσματος κάνοντας ουσιώδη κριτική και αποδομώντας τον λόγο των κυβερνόντων, ούτε κάνοντας προτάσεις τόσο ριζοσπαστικές ώστε οι αντίπαλοι τους να τους ξεσκεπάσουν σαν ακραίους ριζοσπάστες, περιθωριοποιώντας τους.

Ας δούμε πιο κάτω τι λέει ο ασήμαντος σαν οικονομολόγος υπουργός, και ο ασήμαντος σαν πολιτικός τεχνοκράτης, που απλώς υλοποιεί και υπογράφει τις αποφάσεις των διεθνών τραπεζιτών:

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή από την τριετή συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση, που ήταν «ένας πολύ δύσκολος συμβιβασμός». Οι Έλληνες που πιστεύουν ότι η χώρα θα πήγαινε καλύτερα, εάν επέστρεφε στη δραχμή, κάνουν λάθος, είπε ο κ. Τσακαλώτος. «Το επιχείρημα ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, εάν είχαμε φύγει από την Ευρωζώνη τον Ιούλιο φαίνεται να βασίζεται σε μία υπόθεση ότι δεν θα είχαμε καθόλου χρηματοδοτικές ανάγκες και ότι δεν θα χρειαζόταν να προσφύγουμε στο ΔΝΤ για ένα νέο δάνειο για να καλύψουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες και ότι το ΔΝΤ δεν θα έθετε όρους», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας: «Αυτή η ιδέα… ότι εκτός της Ευρωζώνης θα είχες απόλυτη ελευθερία να κάνεις ότι θέλεις, δεν στηρίζεται από την οικονομική θεωρία ή την οικονομική ιστορία». http://www.sigmalive.com/news/greece/290980

Προσέξτε ότι ο πολιτικάντης της πεντάρας (έστω και 5λεπτά του ευρώ) στην μια δήλωση μιλάει για την χώρα, στην άλλη που υπογραμμίζω μιλάει στο δεύτερο ενικό. Αυτή την σύγχυση δηλαδή που για δεκαετίες η δεξιοί και κεντροδεξιοί πουλούσαν σαν εθνικιστική προπαγάνδα, την συνεχίζει και η αριστερά. Η ταύτιση εγώ, πολίτης ψηφοφόρος, με την χώρα, είναι μια φτηνή δημαγωγία. Εμπεριέχει την δική μου θυσία για να σωθεί η «χώρα μου». Δεν ξέρω αν η χώρα μου θα ήταν κάπως αλλιώς, αλλά αν υπήρχε άλλο νόμισμα και το κράτος αναγκαζόταν με βάση τις κοινωνικές πιέσεις να κόψει χρήμα και να προσλάβει όλους τους άνεργους και τους πεινασμένους, αυτούς που σήμερα αποτελούν το 50% των κατοίκων, τα πράγματα ίσως να ήταν καλύτερα για μένα. Δηλαδή όταν μιλάς σε μένα Τσακαλώτε, πιστεύω ότι όντως θα ήταν καλύτερα. Αν τώρα η πίστη μου είναι βάσιμη ή όχι, αν με το νέο φρέσκο χρήμα είχα φαγητό, ενέργεια, μεταφορά, φάρμακα, κλπ δεν το ξέρω. Υπολογίζω ότι θα ήταν δυνατό μέσα από μια μικρή αλλαγή λάϊφστάϊλ. Αλλά αντίθετα με σένα υπουργέ εγώ το βλέπω και λίγο ταξικά. Δηλαδή εγώ αναγνωρίζω ότι στεκούμενος στην στάση στο κρύο τον τριπλάσιο χρόνο απ’ότι παλαιότερα, να περιμένω το λεωφορείο να πάω να βρω δουλειά (συνήθως μάταια) και περνάει μπροστά μου το Χ5 τζίπ και μου πετάει λασπόνερα, έχω την εντύπωση ότι εγώ θα ήμουν καλύτερα κι αυτός χειρότερα. Τώρα θα μου πεις εγώ ΔΕΝ σε ψήφισα αλλά αυτός σε ψήφισε ώστε να κάνεις ακριβώς αυτό που κάνεις. Η ουσία είναι ότι την χώρα την σώνεις για να σωθεί το λάϊφστάϊλ αυτού του τύπου, όχι για μένα. Ακούω ότι και στην Τουρκία οι φτωχοί έχουν τα ίδια προβλήματα, ενώ οι τύποι με τα Χ5 που τρέχουν γρήγορα είναι εξίσου σε καλά χέρια, η χώρα τους πάει καλά. Καμένες οι πινακίδες των Χ5 Τούρκικες και Ελληνικές ίδιες είναι, μαύρες. Πες τους να κρυφτούν, Τσακαλώτε, γιατί θα φάνε λασπόνερα με το κουτάλι.

Πια χώρα ρε καραγκιόζη; Γιατί αν είχα κουράγιο περπατώντας να φτάσω στα δάση, τα βουνά, τις κορφές, τα ποτάμια, και τις παραλίες, της χώρας πριν τα πουλήσεις για να διαγράψεις τα λεφτά που έφαγαν οι διάφοροι υποστηρικτές σου, θα το έκανα. Βέβαια αν υπήρχε εκτεταμένη ανέχεια με το νέο νόμισμα, είχαν διαγραφεί τα χρέη, δεν θα υπήρχε λόγος να πουληθούν όλα αυτά, θα είχα άπλετο χρόνο να τα φτάσω να τα χαρώ, έστω και πεινασμένος. Εσύ βέβαια θα έλεγες ότι η χώρα δεν θα είχε σωθεί. Ποια οικονομική θεωρία τα λέει αυτά;

Η δε οικονομική ιστορία, και η κάθε ιστορία, γράφεται, δεν έχει κλείσει κι ότι γράφτηκε γράφτηκε. Βέβαια στο επόμενο κεφάλαιο θα σε εμπεριέχει σαν ένα από τα πολλά πουλημένα τομάρια που πέρασαν και χοροπήδησαν πάνω στα πτώματα της θυσίας για την διάσωση του αστικού πολιτεύματος (της χώρας) ανάμεσα στα άλλα αστικά πολιτεύματα (των χωρών εταίρων).

Μιλάς για συρρίκνωση του ΑΕΠ και θες να χαρακτηρίζεσαι και οικονομολόγος. Εσύ δεν είσαι από αυτούς που συνυπογράφουν και επικροτούν όλη αυτή την νομοθεσία που απαγορεύει και ποινικοποιεί κάθε δραστηριότητα; Τόσα παιδιά γεμάτα γνώσεις και όνειρα να δημιουργήσουν έχουν μπει στο ψυγείο. Για να τηρηθούν οι νόμοι και τα ISO της ΕΕ, που μόνο πολυεθνικές πια μπορούν να επιχειρήσουν, απαγορεύτηκε κάθε πειραματισμός κάθε είδος δημιουργίας. Μόνο κάτι λαμόγια, με τζόγο, με ξέπλυμα βρώμικου (βουτηγμένου στην εκμετάλλευση) χρήματος επιχειρούν νομίμως.

Αν 3 πιτσιρικάδες/ες θέλουν να φτιάξουν ένα εργαστήρι ηλεκτρονικών ώστε να κατορθώσουν να παράγουν κάτι χρήσιμο, πρέπει να πάρουν ένα τόνο άδειες και να προπληρώσουν φόρους πριν καν κατορθώσουν να δημιουργήσουν κάτι. Αλλιώς πρέπει να λειτουργούν σαν λαθραίοι, στις αποθήκες των πολυκατοικιών, στα υπόγεια, κρυφά, μη βρουν τον μπελά τους.
Αν κάποιες/οι θέλουν να δοκιμάσουν να καλλιεργήσουν κάτι νέο, στο χώμα αυτό που παραμένει άχρηστο, με έναν άλλο τρόπο, θα κυνηγηθούν για λαθρο-καλλιεργητές και καταπατητές.
Αν άλλοι/ες επιχειρήσουν να διασυνδεθούν με κάποιους στο εξωτερικό και να προάγουν έναν άλλο τουρισμό, με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον, θα στείλεις ΟΠΚΕ να τους σκίσουν τις σκηνές. Πρέπει να είναι όλοι πελάτες κάποια πολυεθνικής τσιμεντο-μαφίας για να λέγεται τουρισμός. Από αυτόν τον τουρισμό που περισσότερα παίρνει παρά φέρνει στον τόπο.

Είναι κι αυτά τα παιδιά που ακόμα σκοτώνονται στο διάβασμα να μπουν σε σχολές, αυτές τις μισοδιαλυμένες, και από αυτές που οι πτυχιούχοι το θεωρούν ανέκδοτο να βρουν δουλειά αν αποφοιτήσουν, και αυτοί που κυνηγιούνται σαν σκυλιά και χρεώνονται ολόκληρες οικογένειες για να μην υπηρετήσουν έναν ξένο στρατό, έναν ιμπεριαλιστικό βάρβαρο στρατό που εκφράζει το πιο απάνθρωπο πολιτισμό της ιστορίας του πλανήτη. Αυτά τα παιδιά σταμάτησαν να ονειρεύονται. Μπροστά τους είναι ένα πολύ θολό και μίζερο γκρίζο, μέχρι να περάσει το Χ5 να τα κάνει μούσκεμα βέβαια.

Κι εδώ στην επαρχία πολλά παιδιά την βγάζουν δύσκολα, υποτίμησαν αρκετά τις πιθανότητες να πραγματοποιήσουν κάποια όνειρα τους. Ούτε να πάρουν μια βάρκα να ψαρέψουν δεν μπορούν, φοβούνται τις επιπτώσεις των κανονισμών σας και των κατασταλτικών μηχανισμών. Φοβούνται να ονειρευτούν αυτά τα παιδιά. Ξέρεις Τσακαλώτε τι σημαίνει αυτό; Όταν τα παιδιά δεν μπορούν πια να ονειρεύονται στρέφονται ενάντια σε ότι τα καταπιέζει, με λύσσα και μίσος. Και όλο και πλησιάζει αυτή η στιγμή και να δούμε αν η Σκωτία είναι αρκετά μακριά για να σωθείς από «την χώρα» που δεν αξίζει πια να σωθεί. Τίποτα δεν θα αξίζει πια να σωθεί, γιατί όλα αυτά που ονειρευόντουσαν θα έχουν πια χαθεί.

Πως την έχετε δει εκεί πάνω, λέτε πράγματι όταν τελειώσει η πλήρης εφαρμογή «του προγράμματος» της νεοφιλελεύθερης λερναίας ύδρας θα έχουν υποταχθεί όλοι και όλες και φοβισμένοι θα προσαρμοστούν στο νέο καθεστώς απόλυτης εκμετάλλευσης και καταπίεσης; Ή μήπως το πρόγραμμα λέει στρίμωξε μέχρι να μην μπορούν να το ανεχτούν άλλο και να διαλύσουν το υπάρχον, να είναι κύριοι υπεύθυνοι για τις επιπτώσεις, για να έρθουμε πίσω σαν σωτήρες στα συντρίμμια να επιβάλουμε ακόμα ένα νεότερο σύστημα «εθνικής ειρήνης» και «ταξικής συμφιλίωσης».

Προάγετε δηλαδή έναν πόλεμο που τα θύματα του θα έχουν την ευθύνη της καταστροφής σας. Αυτά λες Τσακαλώτε και σε έχουν συμπαθήσει στα σαλόνια τους;
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι «αν όλα πάνε καλά» η γη, ο αέρας, οι θάλασσες, οι άνθρωποι, μέσα στην ασχήμια του τεχνικού πολιτισμού, θα είναι απλά βίδες σε μια τεράστια μηχανή εκμετάλλευσης. Εκμετάλλευση όλων αυτών, για την παραγωγή κέρδους, και την υποταγή του ανθρώπου στην απόλυτη μηχανή. Αυτό λέμε εμείς σαν την απόλυτη καταστροφή της χώρας και της ανθρωπότητας. Δεν θα σας περάσει, ειρηνικά θα σας σακατέψουμε και θα σας αφανίσουμε, σαν τάξη, σαν κυρίαρχους, σαν αυτούς που αποφασίζουν, σαν αυτούς που επιβάλουν με την βία, σαν αυτούς που σκοτώνουν τα όνειρα και υλοποιούν τους εφιάλτες.
Εμείς όλοι οι σιωπηροί και αφανείς πολεμιστές, οι άγγελοι της ειρήνης, καταγράφουμε ένα ένα τα ανδρείκελα που συμμετείχαν σε αυτήν την κακόγουστη φάρσα που παίζεται εις βάρος μας εδώ και 5-6 χρόνια.

Γιατί κανένας Δεκέμβρης δεν τέλειωσε ποτέ, γιατί κάθε νεαρό παιδί εκεί έξω που βλέπετε χαμογελαστό διψάει για αίμα κυρίαρχων και δυναστών. Και δεν φταίει αυτό, αλλά η αλαζονεία αυτή που το αντιμετωπίζετε. Φταίτε δηλαδή για την κτηνωδία που προκαλείτε στα ίδια τα παιδιά του τόπου και την ικανότητα να συμπεριφερθούν σαν κανίβαλοι.

Ερχόμαστε, και είμαστε πολλές/οι. Είμαστε «η χώρα», αυτή που δεν καταστρέφεται ποτέ!

Όχι, δεν ψωνίζουμε τις μπούρδες του Λαφαζάνη, ούτε θα υποταχθούμε στο αστικό ΚΚΕ, αλλά μη μας περνάς και για εντελώς ηλίθιους με τις οικονομοτεχνικές φαμφάρες σου. Δεν υπάρχει χρήμα για να κοπεί, πολιτικές αποφάσεις είναι όλα. Πολιτική η απόφαση της καταστολής, πολιτική και η απόφαση της επανάστασης.

το Άρθρο είναι απαλοτροιωμένο απο το athens Indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.