Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Περισσεύει η αλητεία, η χυδαιότητα , το ψέμα, οι υπόσχέσεις για πλιάτσικο , από τα ποτήρια τους..

Μας εξαθλίωσαν με τα Μνημόνια για να σώσουν τις Γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.



Όταν  το ΔΝΤ(2009-2010) προειδοποιούσε ότι το Ελληνικό χρέος (που είχαν δημιουργήσει τα μεγάλα ξεπουλημένα "έργα" οδικά κλπ , τα όπλα , οι μίζες, η διαφθορά ,  κλπ) δεν ήταν βιώσιμο και έπρεπε να υπάρξει κάποιο είδος αναδιάρθρωσης  προκειμένου το ΔΝΤ να μπορέσει να δανείσει στην Ελλάδα,  προκλήθηκε μία "αναστάτωση" . 
Τραπεζίτες των γερμανικών και Γαλλικών τραπεζών καθώς και ο γνωστότατος Στρος Καν(της αλληλέγγυας Γαλλίας) και ο Τρισέ,  συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον και απαίτησαν να μην γίνει καμία αναδιάρθωση  υποσχόμενοι μάλιστα ότι θα κρατούσαν ως έχει τις τοποθετήσεις σε ομόλογα για να μη βυθίσουν και άλλο την Ελλάδα.. Την αναδιάρθρωση αρνήθηκαν και οι έλληνες πολιτικοί..
Η συνέχεια είναι γνωστή , το ΔΝΤ άλλαξε το καταστατικό του που μέχρι τότε δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει κράτος με χρέος χαρακτηρισμένο ως  μη βιώσιμο, η Ελλάδα μπήκε μέσω διεφθαρμένων πολιτικών στο ολοκληρωτικό καθεστώς των Μνημονίων ,  οι Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες ρευστοποίησαν όλα τα ομολόγα που είχαν στη διάθεση τους σώζοντας τις τράπεζες τους και βυθίζοντας την Ελλάδα στο οικονομικό χάος και στην ανθρωπιστική κρίση.

 Όταν το 2012 αποφασίσθηκε τελικά το κούρεμα ομολόγων PSI οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες είχαν ρευστοποιήσει τα δικά τους ομόλογα κατεδαφίζοντας  τα ταμειακά αποθέματα του ελληνικού εργαζόμενου , φορολογούμενου, ασφαλισμένου κλπ . Τη διαφθορά των γαλλικών τραπεζών που χρηματοδοτούσε   τη ντόπια διαφθορά των κομμάτων ΠΑΣΟΚ,ΝΔ και τα δεκανίκια τους στο διεφθαρμένο κράτος, την εγχώρια  αγοράς 'όπλων, των πανάκριβων δημόσιων  έργων όπως η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου,  το ασφαλές για δεκαετίες ξεπουπούλιασμα μέσω των ομολόγων δημοσίου, εν ολίγης το σώσιμο των Γαλλικών(και Γερμανικών)τραπεζών το πλήρωσε   ο ελληνικός λαός. Οι Γαλλικές τράπεζες είχαν άνοιγμα περίπου 40 δις ευρώ ,  μετά δύο χρόνια στα Μνημόνια οι Γαλλικές τράπεζες είχαν ρευστοποιήσει τα πάντα και είχαν κρατήσει  ένα ποσοστό (0,28% ;;;) , έχοντας  επιβάλλει  στον ελληνικό λαό το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μνημονίου, στην κυριολεξία σφαγιάζοντάς τον ..


Κατά την επίσκεψη του Ολάντ στην Ελλάδα , έγινε δεκτός τουλάχιστον ως σωτήρας , αυτός που ουσιαστικά μας θυσίασε για να σώσουν οι Γάλλοι τραπεζίτες τα μπόνους τους.
Αυτοί που χαριεντίζονται  σήμερα με  τον Ολάντ όπως η συμμορία του συριζα, τα αδίστακτα και πληρωμένα ΜΜΕ, οι "δυνάμεις του τόπου"   είναι ότι πιο αλήτικο έχει γεννήσει αυτός ο τόπος, ότι πιο χυδαίο και εχθρικό προς την κοινωνία..

Το ολοκληρωτικό  καθεστώς  του Μνημονίου που επέβαλλαν στην Ελλάδα για να σωθούν οι Γαλλικές και γερμανικές τράπεζες , δεν περιλαμβάνονταν σε καμία ευρωπαϊκή συνθήκη, σε κανένα εθνικό σύνταγμα, ενώ ήταν γνωστά από την αρχή τα αποτελέσματα αυτής της βίαιης υποτίμησης .
Η “συνθήκη” της μη διάσωσης μιας ευρωπαϊκής χώρας έναντι των τραπεζών είναι το νέο μοντέλο του ακραίου φιλελευθερισμού , του φασισμού της διαφθοράς έναντι των λαών και του Ελληνικού αλλά και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών.
  Οι Γάλλοι και βέβαια οι γερμανοί μαζί με τα ημεδαπά  ανδρείκελα των ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΣΥΡΙΖΑ, Τραπεζιτών, , ΜΜΕ και πληρωμένων δημοσιογράφων,  επέβαλλαν ένα ολοκληρωτικό πρόγραμμα κατά της Ελλάδας μόνο για να σώσουν κάποια δίς ευρώ από τραπεζικά καταστήματα της Γαλλίας και της Γερμανίας(20 και 17 δις ευρώ αντίστοιχα), ανάμεσα στα λογιστικά μεγέθη και την κοινωνική και οικονομική καταστροφή εκατομμυρίων ανθρώπων αυτοί μαζί με τη ντόπια ελίτ, επέλεξαν τα λογιστικά μεγέθη.
Όλη αυτή η αλητεία που έστησε το έγκλημα κατά του ελληνικού λαού,  βρίσκεται από χθες στην Αθήνα με παράτες και τσουγκρίσματα ακριβών ποτηριών...  σαλιαρίσματα  και υποσχέσεις  νέων επιχειρηματικών σχεδίων με το ντόπιο υποτελές πολιτικό προσωπικό τους  .


Δες τε ένα αρμόδιο ντοκυμαντέρ που προβλήθηκε και στη Γερμανία για τη "σωτήρια" επέμβαση των Γάλλων (και βέβαια των γερμανών)



Διαβάστε :Μας εξαθλίωσαν για χάρη των γερμανικών και γαλλικών τραπεζων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.