Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Κατεδάφισαν Κοινωνικό Κέντρο “εμβαθύνοντας” τη συνέχεια στο Ολοκληρωτικό καθεστώς των Μνημονίων.



 

Σήμερα τα ξημερώματα μπουλντόζες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας με τη φιλική συμμετοχή των για όλα τα καθεστώτων ένστολων διμοιριών , ισοπέδωσαν δημόσιο κτήριο όπου φιλοξενούσε κατάληψη που λειτουργούσε το Κοινωνικό Κέντρο. Η λειτουργία τέτοιων κοινωνικών κέντρων είναι πέρα απο τις δυνατότητες ανοχής των ολοκληρωτικών καθεστώτων όπως φυσικά και αυτονόητα είναι όλα τα καθεστώτα (υποτελή και ξενικά) των Μνημονίων.

Όλες οι προφάσεις για την ισοπέδωση του Κοινωνικού Κέντρου στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας εμφανίζουν τα ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά ενός μη μεμονωμένου φασιστικού συστήματος επιβολής . Υπάρχει ένας διαρκής, συνεχής και αδιάλειπτος σχεδιασμός εξουδετέρωσης των αντιστάσεων με ένα φασιστικό οδοστρωτήρα κατεδάφισης των όποιων δικαιωμάτων πχ πχ, εργασιακών, πολιτικών κλπ.

Απέναντι σε αυτή τη συγκροτημένη ενότητα φασιστικών ενεργειών και των μηχανισμών τους (κρατικών /κομματικών) , υπάρχει και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται μία ενότητα αντίστασης που διαπερνά όλη των επικράτεια και το σύνολο των συλλογικοτήτων και των ανθρώπων που καλλιεργούν στην Αντίσταση και την Αξιοπρέπεια ..

Ακολουθεί κείμενο τη συλλογικότητα του Κοινωνικού Κέντρου (Κένταυρος):


"  Σήμερα τα ξημερώματα συνεργεία του δήμου, σε συνεργασία με εργολάβο που έφερε τα μηχανήματα κατεδάφισαν ολοσχερώς το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος.
Ας ελπίσουμε οτι στον αγώνα για την υπεράσπιση του άλσους και της πόλης από τα ιδιωτικά συμφέροντα (Μελισσανίδης) το εμπόδιο (όπως είχε χαρακτηριστεί ο χώρος της Κατάληψης) να ήταν το μοναδικό.
Το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρος αποτέλεσε στους 3,5 μήνες ζωής του χώρο αντίστασης και αλληλεγγύης, πολιτικών και ταξικών ζυμώσεων. Πραγματοποιήθηκαν προβολές ταινιών, πολιτικές εκδηλώσεις (τούρκοι κομμουνιστές DHKP-C), καφενεία, παιδικά εργαστήρια, βιβλιοπαρουσιάσεις, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο Πεδίο του Άρεως, εργατικοί αποκλεισμοί σε συνεργασία με το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων, εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα και άλλες εκδηλώσεις.
Στο ερώτημα ανάπλαση ή αυτοοργάνωση επιλέγουμε την αυτοοργάνωση και τη δημιουργία δομών και πολιτικής δράσης.
Εμπόδιο στους αγώνες για τη σωτηρία του άλσους δεν αποτελεί ένα κοινωνικό κέντρο με ταξικό προσανατολισμό. Εμπόδιο στην καταστροφή του άλσους θα είμαστε με μεγάλη μας χαρά...

Οι επιθέσεις της πρώτης φοράς φασιστερά

δεν θα μείνουν αναπάντητες.
Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Κένταυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.