Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Μνημόνιο 3. Μια ιστορία ευτελών και μικρών, "μεταλλαγμένων" Κουβέλιδων και Ψαριανών.



 

Αφού κατανόησαν πλήρως ότι “η δημοκρατία είναι απειλή για τις τράπεζες και τους ξένους μηχανισμούς”, σύρθηκαν ή τους έσυραν να ψηφίσουν ένα κατάπτυστο από κάθε άποψη Μνημόνιο,  πλήρους υποτέλειας  σε ξένα κέντρα και μηχανισμούς,  από τους οποίους υποτίθεται ότι  έπρεπε να προστατέψουν αυτό τον λαό.  

Λίγες ημέρες μόλις πρίν την ψήφιση  , το αποτέλεσμα ενός  δημοψηφίσματος με βασικό ερώτημα αυτά ακριβώς τα μέτρα του νέου Μνημονίου που βρίσκονταν  στον πυρήνα των ακροδεξιών/ ακροφιλελεύθερων επιβολών ,  απαντούσε με ένα τεράστιο ποσοστό με μία μόνο λέξη ΟΧΙ. Ένα ΟΧΙ   που ακούστηκε από άκρη σε άκρη της Ελλάδας και μετά σε όλη την Ευρώπη, αμφισβητώντας για πρώτη φορά την κυριαρχία του ενιαίου νομίσματος και των ολοκληρωτικών σχεδιασμών που το συνοδεύουν …  πάνω στους λαούς της Ευρώπης.

 Η σημασία αυτής της  αμφισβήτησης θα φανεί στο μέλλον θα το δείξουν οι ίδιοι οι λαοί της γηραιάς ηπείρου, προς το παρόν το έχουν αντιλήφθη τόσο οι  σάπιοι  μηχανισμοί του Κεφαλαίου και του υπερΚράτους της Ε.Ε,  όσο και οι ιδεολογικοί αρχιτέκτονες του euro. Το έχουν αντιλήφθη όμως και όσοι πολεμούν στα μέτωπα κατά της δικτατορίας των τραπεζών, των αλητών του Κεφαλαίου,  όπου η εμφάνιση της  θνητής φύσης του “πανίσχυρου” euro είναι γεγονός  και μάλιστα αξιοποιήσιμο .

Για την ψήφιση του τρίτου κατά σειρά Μνημονίου  χρειάστηκαν κοινοί σπιούνοι και κόμματα σαν το Ποτάμι, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ που εργάστηκαν σκληρά στα υπόγεια δωματιάκια των ευρωπαϊκών μηχανισμών ενάντια στην Ελλάδα,  καθώς και τα πληρωμένα  ΜΜΕ  γνωστών κύκλων που λυμαίνονται χρόνια την Ελλάδα(πχ εφοπλιστές, εργολάβοι/ ΑΝΤ1, MEGA, ΣΚΑΙ, κλπ) για να μετασχηματίσουν(εύκολα)  ένα κοινοβουλευτικό  σύνολο (που αμφισβητούσε  τα Μνημόνια) σε ένα απόλυτο μέγεθος μικρών και ευτελών Κουβέλιδων και Ψαριανών που θα βάλλουν φαρδιά και πλατιά την υπογραφή τους στο κατάπτυστο μνημόνιο.  .. τοποθετώντας τα αναστήματα τους δίπλα σε αυτά των ανδρείκελων των ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ΛΑΟΣ,ΔΗΜΑΡ και λοιπών φασιστοειδών των Μνημονίων.
 
Όλα συνεχίζονται…




 χαμηλό ποτήρι  με έναν πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.