Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

"Οι λαοί δεν εκβιάζονται – Η χώρα δεν πωλείται"


   
Σε καλέσματα κυρίως σε μεγάλες πόλεις,  καλούν συνδικαλιστικές συλλογικότητες και πολίτες , κατά των ξένων και ντόπιων μηχανισμών που θέλουν να επιβάλλουν "εξελίξεις" μνημονίων , εναντίων του λαού, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων κλπ . Τα μέτρα και οι μεταρρυθμίσεις που προσπαθούν να επιβάλλουν ξένοι μηχανισμοί(ΔΝΤ, Ε.Ε) χρησιμοποιώντας  και τους ντόπιους στρατούς τους(ΜΜΕ, κόμματα-ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΠΟΤΑΜΙ,ναζιστές  κλπ) έχουν ταξικά χαρακτηριστικά και στρέφονται εναντίων των λαϊκών εισοδημάτων, του κόσμου της εργασίας και της ανεργίας, των φτωχών νοικοκυριών των οποίων έχουν αποφασίσει την συντριβή τους. 

ΔΕΝ υπάρχει κανένας λόγος "συμφωνίας" μαζί τους.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ υπάρχουν δεκάδες λόγοι,  πολιτικοί και ηθικοί,  κοινωνικοί και ανθρωπιστικοί , που οπλίζουν όλα τα όπλα που διαθέτει ο λαός, εναντίων όλου αυτού του συρφετού των Μνημονίων


Ακολουθεί το κάλεσμα του ΜΕ.Τ.Α:


Τετάρτη 17 Ιούνη: Οι λαοί δεν εκβιάζονται – Η χώρα δεν πωλείται



Η χώρα δεν πωλείται και ο λαός δεν τρομοκρατείται. Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, οι λαϊκές κοινωνικές οργανώσεις δεν μπορούν να παρακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις. Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή πολιτική μάχη τόσο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας όσο και για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Οφείλουν να βγουν στους δρόμους και να απαντήσουν δυναμικά στους τοκογλύφους – δανειστές και στις απαιτήσεις τους να «προσκυνήσει» η χώρα, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο λαός απέναντι στις απάνθρωπες απαιτήσεις του κεφαλαίου, που θέλει την εφαρμογή των πολιτικών της λιτότητας, της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που σκοπό έχει την αύξηση της κερδοφορίας, πάνω από τους ανθρώπους, πάνω από τα εργασιακά δικαιώματα, πάνω από την ίδια τη Δημοκρατία.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους και όλες να δώσουν δυναμικό «παρών» στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα κατά των τοκογλύφων δανειστών και των απαιτήσεων που θέλουν να επιβάλλουν στην εργατική τάξη, στο λαό.
Συμμετέχουμε δυναμικά και πρωτοστατούμε στην ταξική πάλη για την ανατροπή του κεφαλαίου και των μνημονιακών πολιτικών, που ακόμα και σήμερα επιχειρούν εκβιαστικά να περάσουν οι δανειστές – τοκογλύφοι.

Όλοι και όλες στο Σύνταγμα
Τετάρτη 17 Ιούνη, ώρα 19.30
και σε όλες τις συγκεντρώσεις
που διοργανώνονται στη χώρα, όπως:
Θεσσαλονίκη, Λευκός Πύργος, ώρα 20.00
Πάτρα, πλατεία Γεωργίου, ώρα 19.30

Οι λαοί ΔΕΝ πωλούνται

Η χώρα, οι εργαζόμενοι
ΔΕΝ χρωστούν και ΔΕΝ εκβιάζονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.