Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Τέρμα αυτή η δημόσια τηλεόραση. Σήμερα έπεσε το μαύρο και είναι γιορτή.


Με τραγούδια, με εργαζόμενους που αγωνιούν, μέσα σε  μια τεράστια αγκαλιά ξεκινά η ΕΡΤ.
Αφήνει πίσω της μία χυδαία   πολιτική αλητεία(ΠΑΣΟΚ.ΝΔ,ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙΑ και φασίστες ..) που κατέστρεψαν μία ολόκληρη χώρα,  εγκαθιστώντας ένα ολοκληρωτικό ακροδεξιό  καθεστώς.
Μια ιστορική σελίδα αλλάζει και ξεκινά μία άλλη , πιο φωτεινή, πιο ευγενική,  πιο προσιτή πιο δική μας.. Μαζί με  την ΕΡΤ θα ξανακούσουμε το Πρώτο πρόγραμμα, το Τρίτο , την ΕΡΑ στα ΣΠΟΡ,  τη «Φωνή της Ελλάδας» που είναι και πάλι στον «αέρα» και μας μεταφέρει σε φίλους, συγγενείς, συντρόφους  παντού στον κόσμο.. 

ΥΓ: Για την ιστορία.   Σήμερα η ΕΡΤ ξανανοίγει  μετά απο 2 χρόνια που με φασιστικό τρόπο την έκλεισαν, κατέστρεψαν μέρος του εξοπλισμού, απέλυσαν μαζικά χιλιάδες εργαζόμενους , εγραψαν μία ισροτική εμπειρία  πρεαγματική  προσβολή για τ τα πολιτικά κόμματα που το έκαναν ήταν το ΠΑΣΟΚ, η  ΔΗΜΑΡ και η ΝΔ.
Απο την Άρτα οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι εκείνης της μαύρης εποχής  ήταν για το ΠΑΣΟΚ ο Γκόγκας και για τη ΝΔ ο Στύλιος.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι γράφουν για το ξεκίνημά τους :



                  Η γιορτή της ΕΡΤ

Με μια μεγάλη συναυλία και την συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, η ΕΡΤ ανοίγει τις πύλες της στους πολίτες δύο χρόνια ακριβώς μετά το «μαύρο» και το κλείσιμο της εταιρείας.
Υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, δίνουν μια ξεχωριστή συναυλία στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου, με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες.
Παρών επί σκηνής ο Θάνος Μικρούτσικος με την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαΐδη, η Λαϊκή Ορχήστρα Χρήστος Λεοντής υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη και με τη σύμπραξη της Ιωάννας Φόρτη και του Ζαχαρία Καρούνη, ο Γιώργος Ανδρέου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, οι Encardia, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Απόστολος Ρίζος και ο Νίκος Ζιώγαλας.
Πριν την συναυλία πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των απολυμένων της Κόκα Κόλα, των σχολικών φυλάκων, των διαθέσιμων του Υπουργείου Πολιτισμού και εργατικών σωματείων στην Πλατεία Αγ. Παρασκευής και πορεία προς το Ραδιομέγαρο, όπου υπήρξαν, χαιρετισμοί αντιπροσώπων και ομιλία του πρόεδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη. Επίσης έγινε και τρισάγιο για τους ανθρώπους της ΕΡΤ που έχασαν τη ζωή τους τα δύο αυτά χρόνια."

1 σχόλιο:

  1. μια αριστερη κυβερνηση θα επρεπε να εχει ηδη συγκροτησει ειδικη εξεταστικη επιτροπή για την οικονομικη ζημια που επεφερε το κλεισιμο της κρατικης ερτ το 12 και την αποδωση ποινικων ευθυνων στους υπαιτιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.