Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Οι καθαρίστριες γιορτάζουν τη νίκη του αγώνα τους και την επιστροφή στην εργασία τους.



Από νωρίς σήμερα το πρωί οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών γιορτάζουν τη δική τους Νίκη και την επιστροφή  στην εργασία τους. Οι καθαρίστριες ήταν από εκείνα τα κομμάτια του εργασιακού κόσμου που χτυπήθηκαν ανηλεώς από τις φασιστικές δυνάμεις του καθεστώτος του Μνημονίου.  
        

Αφενός οι απολύσεις  συμπλήρωναν τη δουλοπρέπεια  των ντόπιων υποτελών ανδρείκελων του Μνημονίου(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡκλπ) στους ξένους επικυρίαρχους και αφετέρου η εκδίωξη των καθαριστριών έστρωνε το χαλί σε πολυεθνικές εταιρείες καθαρισμού να εισβάλλουν στους ειδικούς λογαριασμούς του δημοσίου και να τους κατασπαράξουν. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι μετά τη μαζική απόλυση των καθαριστριών κανονίστηκαν άμεσα συμβάσεις εκατομμυρίων με ιδιωτικές εταιρείες.

Ο αγώνας των καθαριστριών  διακρίθηκε για την επιμονή του, τα ξεκάθαρα αιτήματα , την γείωση και σύνθεσή  του με κάθε διεκδίκηση που δινόταν στους δρόμους. Το Κράτος  πολέμησε τις καθαριστρίες με εξαιρετική βία. όταν σταματούσαν να τις συκοφαντούν τα διεφθαρμένα ΜΜΕ τότε ξεκίναγαν να τις ξυλοκοπούν τα καλόπαιδα της αστυνομίας, οι ένστολοι πραιτοριανοί του καθεστώτος,  με ξεχωριστό μίσος και μανία. Έσερναν τις καθαρίστριες από τα μαλλιά και τις έβριζαν στα τηλεπαράθυρα(πχ Βούλτεψη, μπουμπούκος κλπ) την ίδια ώρα οι καθαρίστριες γινόταν σύμβολο αγώνα παντού στον κόσμο.
Από σήμερα το πρωί οι καθαρίστριες γιορτάζουν τη Νίκη τους, δικαιωματικά μπορούν να σηκώνουν τις γροθιές τους..

Απο την Άρτα εκπρόσωποι του καθεστώτος του Μνημονίου κατά την περίοδο που διατάχθηκαν  οι μαζικές απολύσεις  των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών ήταν οι Στύλιος και Γκόγκας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.