Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Δεν είναι η επανάσταση του 21΄ το βίωμα του λαού, αλλά το παπαδαριό και οι Μαυροκορδάτοι.Προσοχή ακολουθεί αντεθνικό άρθρο.




Μία σημερινή  αποδελτιωμένη, επετειακή  φράση του νυν ανδρείκελου Προέδρου της Δημοκρατίας,  μας ανέβασε το αίμα στο κεφάλι. Ανέφερε ότι η επανάσταση του 21 ΄ δεν είναι μία "επέτειος" αλλά ένα "βίωμα" του ελληνικού λαού.
Αν και σκεφτόμενοι θετικά και ψυχοπονιάρικα θα κλείναμε απλά τους δέκτες του Μπόμπολα, του Βαρδινογιάννη, του Αλαφούζου και λοιπών σαβουροφασισταριών της τηλεόρασης στις οποίες αναφέρεται το πολιτικό προσωπικό, όμως  μέρες που ναι θα την απαντήσουμε τη συκοφαντία περί  επαναστατών του 21΄και ταύτισης τους με τον ελληνικό λαό.

Βίωμα λοιπόν του ελληνικού έθνους
_ Κράτους  και του λαού,  δυστυχώς για όλους εμάς, για τα παιδιά μας αλλά και για τα δισέγγονα μας είναι μόνο η διαχρονική παρουσία Μαυροκορδάτων , του παπαδαριού κλπ.
Συνέβη ένα μέρος της ελληνικής υπαίθρου στην αρχή του 1800 μετά χριστό ανάσταση,
  να α
_ κινητοποίησε και να προσδέθηκε σε πολιτικά χαρακτηριστικά κυρίως, του διαφωτισμού(που δεν τα πολυκαταλάβαινε κιόλας πχ αθεισμός) και να ξεκίνησε μία επανάσταση κατά των ντόπιων ελλήνων που δεν ήταν και λίγοι και των  Οθωμανών που εμεναν μονιμα εδώ και που όλοι μαζί αποτελούσαν για πάνω απο 400 χρονια μία αρμονική κοινωνική ενότητα,  όλοι τους  στο προσωπικό(διοικητικό,εκτελεστικό) της εδώ  οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Κάπου εκεί αν και καθυστερημένα σημειώνεται μία ιστορική αλλαγή και στην Ελλάδα. Είναι η εποχή που  οι αυτοκρατορίες δίνουν τη θέση τους στα ανερχόμενα Έθνη
_ Κράτη, εκλεκτικές μηχανιστικές κατασκευές που θα λειτουργήσουν πρωταγωνιστικά στην οικοδόμηση της βιομηχανικής επανάστασης και του πολύ "συμπαθούς" Καπιταλισμού.
Σίγουρα η επανάσταση του 21΄ έγινε από μειοψηφίες που στη συνέχεια οι ηγέτες της είτε θανατώθηκαν με ηρωικούς τρόπους είτε ,  μετά το πέρας της επανάστασης τους περιποιήθηκαν οι Μαυροκοδράτοι, οι Ζαΐμηδες, οι Κωλέτηδες κλπ, που με "τιμές' τους οδήγησαν  στις ελληνικές φυλακές,  ως αντιπατριώτες κλπ.
Αντίθετα με τους Μαυροκορδάτους που έμελε να κυριαρχήσουν και να παίξουν  έως και σήμερα το ρόλο του  εθνικού "Βιώματος".

Μία πτυχή που δείχνει την πραγματική συνέχεια και συγγένεια έως και σήμερα, είναι τα πρώτα περιβόητα δάνεια και οι δανειακές  συμβάσεις που τα ακολουθούν.
Τα πρώτα δάνεια πριν ακόμη συγκροτηθεί το νέο ελληνικό Κράτος υπό τας Ευρώπας,  δόθηκαν με περίσσια βιασύνη  από τους Άγγλους προκειμένου να χειραγωγήσουν τις εξελίξεις στο εν κατασκευή νέο ευρωπαϊκό  Ελληνικό Κράτος, αλλά και να δέσουν την επικυριαρχία τους πάνω στο πολιτικό προσωπικό της χώρας, που τύχαινε να ειναι και το πιο διεφθαρμένο(Μαυροκορδατους, Ζαΐμηδες, Κωλέτηδες αλλά και στρατηγούς ).
Μετά από τις πρώτες απόπειρες  δανεισμού απο το παπαδαριό(π.π Γερμανός), ακολούθησαν οι...δανεισμοί.
Οι Άγγλοι  έδιναν δυο δάνεια  με εγγυήσεις :  επί της γης και των φθαρτών κτημάτων του Έθνους (από το πρώτο δάνειο)όπως και στα σημερινά Μνημόνια, ύψους δυο εκατομμυρίων και οχτακοσίων χιλιάδων λιρών , όπου 800 χιλιάδες λίρες το πρώτο και 2 εκατομμύρια λίρες το δεύτερο.  ΟΙ ωφελούμενοι:Μαυροκορδάτοι, 
Ζαΐμηδες κλπ. Ξεκίνησαν οι Μαυροκορδάτοι με τρένα και βαπόρια να πάνε να φέρουν τις αλλοδαπές λίρες.
Όταν ξεκίνησαν υπέγραψαν για 2800 εκατομμύρια λίρες,  όταν επέστρεψαν και έδεσαν λιμάνι είχαν μαζί τους τις  δανειακές συμβάσεις των 2,800.000 λιρών με εγγύηση την Ελλάδα,  ενώ  μαζί τους  είχαν φέρει ΜΟΝΟ περί των 540 χιλιάδων λιρών(από τα 2800εκατομμύρια ), ακόμη και αυτά  τα κατάφαγαν μόλις έπιασαν ελληνικό λιμάνι.
Μόλις μετά από 3(1827) σχεδόν χρόνια η Ελλάδα δήλωνε χρεοκοπία και τον εγκλωβισμό της κατόπιν επιλογή της στις διεθνής δυνάμεις, ή και τους εταίρους.
Αυτή είναι,  όχι η ιστορία της επανάστασης,  αλλά η ιστορία του χρέους στους εταίρους και είναι το πραγματικό βίωμα του ελληνικού λαού. 
Για τη σημειολογία του επετειακού  "βιώματος" να δημοσιοποιήσουμε  ότι στις χώρες που δόθηκαν ανάλογα δάνεια και φιλοτέχνησαν ανάλογα πολιτικά συστήματα(ακροδεξιά/βασιλικά) όπως με αυτά που πήραν οι Μαυροκορδάτοι στο όνομα τη Ελλάδας, είναι η Χιλή, η Αργεντινή , το Περού κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.