Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Άρτα 11 Φεβρουαρίου και παντού στον κόσμο: ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.


Η Άρτα ακολούθησε αυτό που συνέβηκε παντού στην Ελλάδα και σε πολλές μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο. Μία φωνή που ακούστηκε από χιλιάδες ανθρώπους, απευθυνόμενοι σε μηχανισμούς κυριαρχίας,  είτε του υπερΚράτους της Ε.Ε είτε του ΔΝΤ και των διεθνών τραπεζών , φωνές που απαιτούσαν την διακοπή των οικονομικών δολοφονικών λύσεων κατά του ελληνικού λαού.
Κανένα Μνημόνιο, μόνο αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, απο Χιλιάδες ανθρώπους απο  χιλιάδες φωνές.

Στην Άρτα με κεντρικό σύνθημα "Kein Schritt zurück ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ", καλέστηκε και συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία αρκετός κόσμος. Παρά το τσουχτερό κρύο και την άριστη οργάνωση  , δεκάδες αρτινοί παρέμειναν για περίπου μιάμιση ώρα στην κεντρική πλατεία ενώνοντας τη φωνή τους με τους χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώνονταν σε πόλεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που κινδύνευαν με ξεπούλημα/ιδιωτικοποίηση, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέα παιδιά, Όλοι μαζί,  άνθρωποι που το προηγούμενο διάστημα είχαν ξανασυναντηθεί στους δρόμους,  παλεύοντας και τελικά τσακίζοντας  ένα από τα χειρότερα μεταπολεμικά ακροδεξιά καθεστώτα που επιβλήθηκαν ποτέ στην Ελλάδα, όπως  ήταν το ολοκληρωτικό καθεστώς του Μνημονίου.
Το κάλεσμα υπέγραφαν  οι συλλογικότητες του ΜΕ.Τ.Α (Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής) Άρτας, ΣΩ.Β.Α(Σωματείο Βάσης Ανέργων και επισφαλώς εργαζομενων Άρτας και ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής "Ο Αυλός".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.