Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Πέφτει το Χρηματηστήριο! Στα τσακίδια, ΜΑΖΙ με το ακροδεξιό καθεστώς των ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,MEGA, ANT1 την Πειραιώς, τους Λάτσιδες κλπ



Τρόμος στα ζωντανά του αέρα των ΜΜΕ απο τη συντονισμένη πτώση του Χρηματιστηρίου μέσω του οποίου ξέπλεναν τις κεφαλαιακές τους αμαρτίες. Το ξακουστό λημέρι αδίστακτων πολιτικών κακοποιών όπως του Σημιταρά , διαγράφει δύσκολες ώρες και μας εκβιάζει να το συνυπολογίσουμε στην εκλογική μας δαπάνη.
Με λίγα λόγια με την συντονισμένη  πτώση του Χρηματιστηρίου  ζητούν απο τον κοσμάκη να φοβηθεί τόσο!!!  που να διαγράψει τη δική του οικονομική σφαγή και να  δώσει ακόμη περισσότερο πολιτικό χρόνο στα ανδρείκελα του Χρηματιστηρίου και του καθεστώτος που τα τρών μαζί(ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, Πειραιώς, Βαρδιλογιάνιδες και Λάτσης κλπ) για να συνεχίσουν να τον κατασπαράσσουν. Να συνεχίσουν να κατασπαράσσουν την Ελλάδα και το λαό της...και σε "αντάλλαγμα" για Όλους εμάς, ... ε! δεν θα πέφτει  το Χρηματιστήριο.
                                 Με λίγα λόγια ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ.

Η σκυτάλη στην Ίσκρα...



ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΩΜΑ ΣΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δίχως τέλος φαίνεται ότι είναι η επέμβαση του χρηματιστικού κεφαλαίου στις ελληνικές εξελίξεις και η πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών (-7,35%) το απόγευμα της Πέμπτης.


Μάλιστα, οι απώλειες ενδοσυνερδιακά επιδεινώθηκαν, καθώς ο χρηματιστηριακός δείκτης στις 14:20 το μεσημέρι της Πέμπτης (11/12) υποχωρούσε κατά 5,10% στις 848,13 μονάδες.





Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο ταμπλό είναι ότι τη Δευτέρα ο Γ.Δ. έφτασε έως τις 1.048 μονάδες... ενώ σήμερα Πέμπτη έκλεισε στις 828 μονάδες, χάνοντας μέσα τρεις ημέρες πάνω από 200 μονάδες. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα εύθραυστο, με την ορατότητα του επόμενου διαστήματος θολή.

Με αυτά τα δεδομένα η μεταβλητότητα αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και τις τελευταίες ημέρες του έτους, καθώς στις 29 Δεκεμβρίου προφανώς θα γνωρίζουμε την απάντηση στο βασικό ερώτημα των επενδυτών. Εάν, δηλαδή, η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Μέχρι τότε η εγχώρια κεφαλαιαγορά θα διανύσει 12 συνεδριάσεις αβεβαιότητας, αντιμετωπίζοντας τη βασική πρόκληση της διατήρησης κρίσιμων στηρίξεων ώστε να μην ξεκινήσουν νέες περιπέτειες.

Στο ταμπλό σημαντικές απώλειες κατέγραψε για μια ακόμα συνεδρίαση η ΔΕΗ (-10,49%), η Πειραιώς (-13,89%), η Τέρνα Ενεργειακή (-8,81%) και η ΓΕΚ Τέρνα (13,12%). Απώλειες που ξεπερνούν το 5% κατέγραψαν η Alpha Bank και η Eurobank, ενώ η Εθνική Τράπεζα έκλεισε με νέα μεγάλη πτώση -9,38%.

ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΕΞΟΦΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ

Η κατάρρευση χωρίς τέλος που καταγράφονται στο ελληνικό χρηματιστήριο αποτελεί σαφή ένδειξη ότι οι περιβόητες αγορές προεξοφλούν πανικόβλητες ως, σχεδόν, βέβαιη την αδυναμία της παρούσας Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο και κρίνουν ότι στην επερχόμενη εκλογική μάχη θα υπάρξει σαρωτική επικράτηση της Αριστεράς.

Η αντίδραση της διεθνούς κερδοσκοπίας απέναντι στις εξελίξεις, που μπορεί να φέρουν σύντομα την Αριστερά στην κυβέρνηση στην Ελλάδα, δείχνει κυρίως νευρικότητα και πανικό, παρά αποτελεσματική δυνατότητα να ανακόψει την προοδευτική τροχιά των πραγμάτων.

Πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι η κατάρρευση του Χρηματιστηριακού δείκτη δεν αφορά τις λαϊκές ούτε καν τις μεσαίες τάξεις της χώρας, οι οποίες εδώ και καιρό είναι εκτός Χρηματιστηριακής Αγοράς, ενώ ελάχιστα επηρεάζει και τις εισηγμένες επιχειρήσεις, μιας και οι τελευταίες έχουν πάψει τα τελευταία χρόνια να αντλούν οφέλη από το Χρηματιστήριο της Αθήνας , το οποίο είναι ιδιαίτερα ρηχό και πολύ αδύναμο για να επηρεάζει αισθητά τις επενδύσεις και γενικότερα την οικονομία.

Οι ίδιοι πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι η άνοδος των επιτοκίων, επίσης, έχει μικρή σημασία, αφού η χώρα, έτσι κι αλλιώς, δεν έχει δυνατότητα να δανεισθεί από τις αγορές, πράγμα που συμβαίνει εδώ και χρόνια και όχι φυσικά εξαιτίας της Αριστεράς.

Έμπειροι οικονομικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι οι αγορές δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να προκαλέσουν ιδιαίτερα επιζήμιες καταστάσεις σε μια προοδευτική πορεία της χώρας , εφ' όσον η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι αποφασισμένη να προχωρήσει δυνατά, με την αγωνιστική στήριξη του λαού, στην εφαρμογή του ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματός της.

Αντίθετα, στελέχη της Αριστεράς τόνιζαν ότι οι αντιδράσεις των αγορών αλλά και των κυρίαρχων αντιδραστικών κύκλων της ΕΕ, όσο σφοδρές και αν γίνουν, είναι αντιμετωπίσιμες και μπορούν να γίνουν «μπούμερανγκ» στους εμπνευστές τους, αρκεί να υψωθεί απέναντί τους ένα ισχυρό προοδευτικό αριστερό αγωνιστικό μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Πολύ περισσότερο , μάλιστα, αφού ένα τέτοιο μέτωπο στη χώρα μας μπορεί να συναντήσει την αλληλεγγύη από χώρες, πολιτικές δυνάμεις και κινήματα στην Ευρώπη και να ενθαρρύνει «ντόμινο» προοδευτικών εξελίξεων στην ήπειρό μας και ιδιαίτερα στο νότο.

                                                                                                                                                                             ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΖΕΥΓΟΣ
Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.