Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Φοβάται ο Γιάννης(Στουρνάρας) το θεριό;


Με τη φωνή του Στουρνάρα πριν λίγους μήνες μαθαίναμε για το πόσο υγιές ήταν το σύστημα των τραπεζών και πόσο ικανοποιημένος ήταν ο ίδιος αλλα΄οι υπόλοιποι ομόσταβλοι για όσα  έφαγαν οι τράπεζες για να μην κινδυνεύει πλέον η ρευστότητά στην "αγορά".
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, σήμερα σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση για το Ζωλότα, άλλο πολιτικό τέρας της νεοελληνικής πολιτικής σκηνής, εμφανίσθηκε ο Στουρνάρας με τα φρύδια  του ζαρωμένα απο το φόβο της ρευστότητας!!!! Κάλεσε μάλιστα  τους πάντες, απο τον Γκόγκα(όχι το Στύλιο τον άλλο) εώς τον Τατσόπουλο  να στοιχηθούν πίσω απο το Γιούνκερ και την κλινική επιλογή του Δήμα και να τον εκλέξουν επιτέλους ΠτΔ, ένεκα της ρευστότητας της αγοράς.
Χωρίς να ξέρουμε τι του απάντησε ούτε καν ο Ζωλότας που κάτι θα του πε δεν γίνετε,  προσφέρουμε πρώτο πιάτο, όπως είχαμε υποσχεθεί και στην αρχή αυτού του σχολείου,  την πρόσφατη ομιλία του Στουρνάρα στη Βουλή που ορκίζονταν για την επιτυχή  ρευστότητα των τραπεζών.

Πρίν φοβηθείτε που είναι και το ζητούμενο για αυτούς, προσπαθήστε να βγάλετε μία άκρη για το τι τι ακριβώς έχουν κάνει αυτοί οι εγκληματίες στην Ελλάδα και για το τι είναι ικανοί να κάνουν αν τους επιτραπεί να συνεχίσουν. 
Μετά την ελληνοφρένεια ακολουθεί απόσπασμα ομιλίας του Στουρνάρα μη το χάσετε.

        


πρίν λίγους μήνες ο Στουρνάρας:

10 Μαΐ 2014
.
Ομιλία του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018(απόσπασμα)

(...)


"Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά πλέον στο δρόμο προς την έξοδο από την κρίση, ακολουθώντας την πορεία της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Περνάμε λοιπόν, από τη διαχείριση των ελλειμμάτων στην επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, η ισορροπία στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, η μεγαλύτερη έμφαση στις μεταρρυθμίσεις, στην ενδυνάμωση του τραπεζικού συστήματος, στις επενδύσεις, στις εξαγωγές είναι οι βασικοί στρατηγικοί στόχοι της πολιτικής, προκειμένου να επιστρέψει η οικονομία σε βιώσιμους αναπτυξιακούς ρυθμούς τα επόμενα χρόνια.



Η πιστωτική ομαλοποίηση έχει ξεκινήσει με ξεκάθαρες θετικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη και τη ρευστότητα.

Η ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος, με τα χθεσινά πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας έκλεισε με μεγάλη επιτυχία τον δεύτερο κύκλο της.

Σε αυτόν τον κύκλο υλοποιήθηκε η ολική επαναφορά του τραπεζικού συστήματος στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

Οι ελληνικές τράπεζες αντλώντας 8,3 δισ. ευρώ τις τελευταίες εβδομάδες υπερκάλυψαν τις κεφαλαιακές ανάγκες τους, όπως αυτές εκτιμήθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος, διασφαλίζοντας την σταθερότητα του συστήματος, προστατεύοντας τα εναπομείναντα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (μένουν πάνω από 10 δισ. εκεί) και διευρύνοντας την επενδυτική τους βάση, προετοιμάζοντας την επιταχυνόμενη αποδέσμευσή τους από το Ταμείο.

Επιπλέον η Εθνική, η Alpha Bank και η Πειραιώς συγκέντρωσαν επιπροσθέτως των κεφαλαιακών αναγκών που ανακοινώθηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος και τα απαιτούμενα κεφάλαια για την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών του ελληνικού Δημοσίου.

Ο πρώτος κύκλος θυμίζω ότι ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2013, με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να συμμετέχει με 26,4 δισ. ευρώ και συγκεντρώνοντας επιπρόσθετα 3,4 δισ. ευρώ από τον ιδιωτικό τομέα."(...)

Σημερινή πηγη των φόβων του Στουρνάρα ίσως και λίγο  πρίν τις εκλογές όπου οι λαομίσητοι πλυθυσμοί των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, κινδυνεύουν με συντριβή απο την κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.