Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Κοίτα να δείς, το πρόσωπο του "ξένου παράγοντα" που πρέπει να φοβηθούμε.


Εδώ και χρόνια και καθεστώτα πολλά,  ο "ξένος παράγοντας"  στην Ελλάδα, έλεγχε τα πάντα.
Έστηνε πραξικοπήματα, κατασκεύαζε αστυνομίες, ΛΟΚατζήδες, μέχρι  τις ημέρες μας σειρές  στρατιωτικών και αξιωματικών της αστυνομίας, πανεπιστημιακοί συνεργάτες κλπ  πήγαιναν τρέχοντας για εκπαιδευτικά σεμινάρια σε αμερικάνικα "ιδρύματα"(και ισραηλινά πχ) και επιστρέφοντας έκαναν το καθήκον τους απο θέσεις "ευθύνης" και κυρίως εξουσίας.
Δεκάδες πολιτικοί της δεξιάς και του "Κέντρου", (το "Κέντρο" ως χώρος όπως ορίσθηκε απο το σφαγέα των Δεκεμβριανών, Γ.Παπανδρέου),  τύχαιναν μέχρι σήμερα , μια σειρά "διευκολύνσεων",  απο υπογραφές σε ακριβά εξοπλιστικά συμβόλαια(με τα ανάλογα τιπς) ως να σπουδάζουν τα παιδιά τους σε ακριβά πανεπιστήμια της αλλοδαπής τσάμπα και βέβαια παροχές όπως ακριβά ταξίδια για γκόμενες, πεθερές κλπ..Οι ανάλογες παροχές  και στις στρατιές των ελεεινών ελληνων δημοσιογράφων που μοίραζαν  φόβο όταν χρειαζόταν,  όπως τώρα..
Ο ξένος παράγοντας , οι πρεσβείες, τα υπόγειά τους, τα βρίσκεις στο κέντρο της πρωτεύουσας όπως τα βρίσκεις και στο κέντρο του ελληνικού κράτους κλπ  , έστηναν σε μία νύχτα ότι καθεστώς ήθελαν, δημοκρατία, χούντα ότι γούσταραν. Έστηναν και στήνουν  κόμματα((πχ ποτάμια, ρίζες και δημαριες), είχαν/έχουν  έτοιμους πολιτικούς, τεχνοκράτες, παπαδοτράγους  ότι θες.
Ο "ξένος παράγοντας" είχε/'εχει μετατρέψει το Κράτος,  τους μηχανισμούς και θεσμούς σε ενα πατενταρισμένο πορνείο για αυτούς.
Πρίν λίγο καιρό ο Βαξεβάνης αποκάλυψε τα ονόματα και τις θέσεις που κατείχαν στην διοίκηση του Κράτους το δίκτυο των Αμερικάνων με την ονομασία Κόκκινη Προβιά,  το οποίο για χρόνια καθόριζε ΄τοσο τα ξενόδουλα   καθεστώτα στην Ελλάδα να είναι ακροδεξιά,  όσο και τη μοίρα του λαού. Παπαδοτράγοι, στρατιωτικοί, δικαστές, πολιτικοί .  Παρόλα αυτά εκείνη η λίστα ωχριά μπροστά στο μέγεθος του σημερινού ξενόδου καθεστώτος και των υποτακτικών του.
Μας το θύμισε ο Γιούνκερ
Η χθεσινή ευθεία παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας μεταφερόμενη απο τα τοπικά ανδρείκελα δεν είναι μία απλή παρέμβαση,  είναι μία διαταγή προς τον ελληνικό λαό και τν ΠτΔ που πρέπει να εκλέξουν. <<Δεν έχετε επιλογή διαφωνίας εμείς έχουμε το ρόλο μας στην Ελλάδα και σεις θα τον υπακούσετε.>>
Τα πράγματα είναι απλά.
Το πόσο ο ελληνικός λαός θα αποτελέσει για μιά ακόμη φορά "λύση"  για αυτούς, είναι ένα σύνθετο ζήτημα που δεν το γνωρίζουμε,  γνωρίζουμε όμως ότι το να τους παλέψει κανείς, όλα αυτά τα αποβράσματα του Γιούνκερ και των ντόπιων υποτακτικών του, σε όποια εκδοχή και αν τους συναντά,  ,  ξεπερνά τις απλές "καθημερινές και ανθρώπινες" προσδοκίες που κρύβονται  στην πολιτική,  μετατρέποντας τον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα σε μία πολύ  ενδιαφέρουσα πράξη  αντίστασης , με ξεχωριστή θεση στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.