Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Μία Εκδήλωση στην Ανω Καλεντίνη και μία ταινία ενός αγώνα απο την Κρήτη, ενάντια στις ανεμογεννήτριες.



Tα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχει γίνει μία συντονισμένη και καλά οργανωμένη προσπάθεια απο τα πιο αφιονισμένα κέντρα του ακροφιλελευθερισμού μαζί με το συντεταγμένο διεφθαρμένο Κράτος να κερδοσκοπήσουν σε κάθε πτυχή της χώρας, των ανθρώπων της, των φυσικών της πόρων  και του περιβάλλοντος.
Δεν τους ενδιαφέρουν ούτε τοπικές κοινωνίες, ούτε περιβάλλον, ούτε σχέσεις παραγωγής,  παρά μόνο η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη καταλήστευση, αξιοποίηση το λένε αυτοί, του δημόσιου πλούτου και της πάμφθηνης προσφοράς  εργασίας που τα κοστολογούν σε τεράστια κέρδη για αυτούς.
Η Ενέργεια και η βιομηχανία που τη συνοδεύει,  έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις ελέγχοντας ολόκληρα Κράτη , φυσικά όχι προς όφελος των λαών τους.

Η εγκατάσταση ανεμογεννητριών  είναι ένα κερδοφόρο έγκλημα, κερδοφόρο  για τους ελάχιστους, ενώ  οι πολλοί, οι τοπικές κοινωνίες και η συνέχεια του φυσικού περιβάλλοντος θα πάρουν μόνο την υπεραξία του εγκλήματος.

Στην Άνω Καλεντίνη αυτό το Σάββατο
στις 6 το απόγευμα διοργανώνεται μία συνάντηση με αντικείμενο της συζήτησης ακριβώς το έγκλημα των ανεμογεννητριών στις τοπικές κοινωνίες και στο φυσικό περιβάλλον, με αφορμή σχέδια εγκατάστασης στην περιοχή. 
Το βίντεο που φιλοξενούμε στην αρχή του άρθρου είναι από το Αποπηγάδι, μία περιοχή της Κρήτης που αγωνίζεται ενάντια στην καταστροφή της, αξίζει να το δείτε, γιατί πολύ σύντομα αυτή η πραγματικότητα μαζί με όλες τις συνισταμένες της θα βρεθεί πολύ κοντά μας με την ίδια βια και επιθετικότητα.
Ακολουθεί ένα μέρος απο το κάλεσμα της συλλογικότητας που καλεί στην εκδήλωση.:

"Μια πολύ σημαντική εκδήλωση για την περιοχή διοργανώνεται το Σάββατο 8 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του ΚΕΓΕ στην Άνω Καλεντίνη. Έχει ως θέμα την "Προστασία του περιβάλλοντος από τις σύγχρονες μορφές τεχνολογικής παρέμβασης και την διατήρηση της Ιστορικής και Πολιτισμικής κληρονομιάς μας".
Η εκδήλωση διοργανώνεται από την "Κίνηση Πολιτών για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Περιοχής Ραδοβιζίου", έχει ως σκοπό την ενημέρωση των δημοτών για σημαντικά θέματα που αφορούν την περιοχή, όπως για παράδειγμα, το θέμα της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο Γάβρογο και τις επιπτώσεις τους και ομιλητές είναι:
- Καλτσής Αποστόλης, πρόεδρος Ορνιθολογικής Εταιρείας Ελλάδας
- Καρλάφτη Μαργαρίτα, Οικονομολόγος, Κίνηση για το Περιβάλλον Λακωνίας
- Κοσσυβάκης Γρηγόρης, Δικηγόρος
- Κοίλιας Βασίλης, Ιατρός Καρδιολόγος
- Τραχανά Ροδόπη, Κίνηση για το Περιβάλλον Σκύρου
- Θάνου Γεωργία, Δικηγόρος
την εκδήλωση παρουσιάζει η Σοφία Σκορίλα και την συζήτηση που θα ακολουθήσει συντονίζει ο Βασίλης Κοίλιας
"Κίνηση Πολιτών για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Περιοχής Ραδοβιζίου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.