Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Ένα 17χρονο παιδί σε νοσοκομείο της Πάτρας από ασιτία.

Η είδηση που μεταφέρουμε είναι ενδεικτική της πολιτικής παρακμής που επιβάλλεται  στην Ελλάδα  μέσω συγκεκριμένων πολιτικών  ανδρείκελων και πολιτικών αποφάσεων.

Ένα κορίτσι, ένα παιδί 17χρονών οδηγήθηκε από τους γονείς της σε νοσοκομείο της Πάτρας εξαντλημένο από ασιτία. Η ασιτία δεν είναι  παθογένεια μιας αρρώστιας,  αλλά μία πολιτική απόφαση / επιβολή που συναντάτε σε απολύτως διεφθαρμένα κράτη και παρηκμασμένους πολιτισμούς όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα.

Στην εποχη του πλούτου, της συνεχούς "ανακεφαλαιοποίησης" με δημόσια χρήματα των τραπεζών του Λάτση, του Βαρδιλογιάννη κλπ,  της τεράστιας παραγωγής αγαθών, των σούπερ μάρκετ, των πολυεθνικών, των πολιτικών τεράτων του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , φασιστών κλπ, των ιλουστρασιόν ΜΜΕ, που διαφημίζουν σωρηδόν φαγητό σε καλές τιμές, ή μοιράζουν "δωρεάν" κουπόνια αγοράς στις εφημερίδες τους, προ(σ)βάλλεται ένα παιδί να ξεψυχά από πείνα. Η συγγένεια όλων των παραπάνω παραμέτρων του πολιτισμού της εποχής μας, στους χρόνους που ζούμε εξισώνεται με απροκάλυπτη βίαιη πείνα, με στόχο ανθρώπινες ζωές.

Η "είδηση" από μόνη της αποτελεί εργαλείο "περιθωριοποίησης" μιας πραγματικότητας που υπάρχει παντού γύρω μας , οι όροι που την επιβάλλουν είναι πολιτικοί, τα ανδρείκελα που μας την έφεραν είναι ορατά σε όλους. Επιτρέψαμε να συμβούν πολλά σαν το συγκεκριμένο γεγονός, αν δεν τους τσακίσουμε θα συνεχίσουν να δολοφονούν ανθρώπους της Τάξης μας , της κοινωνίας που ζούμε, της εποχής μας .

περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.