Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Αντώνης Σταμπούλος: ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
 
Ο Αντώνης Σταμπούλος διανύει ήδη την τέταρτη ημέρα απεργίας πείνας και δίψας θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του
 
Για μια ακόμη φορά, στην περίπτωση της σύλληψης του Αντώνη Σταμπούλου, οι διωκτικές αρχές, τα κανάλια και οι εφημερίδες μετατρέπονται σε δικαστήρια, τα οποία δικάζουν και καταδικάζουν με συνοπτικές διαδικασίες. Για μια ακόμη φορά η κακοποίηση κατά τη διάρκεια της κράτησης, αν και αντίθετη στην ελληνική και διεθνή νομοθεσία, θεωρείται δεδομένη, αν όχι «δικαιολογημένη». Για μια ακόμη φορά το τεκμήριο της αθωότητας και τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καταστρατηγούνται.
 
Τώρα θέλουν να στερήσουν από τον Αντώνη Σταμπούλο και τα δικαιώματά του ως κρατουμένου, αφού τον «απομονώνουν» άρον-άρον και για άγνωστους λόγους στις φυλακές Λάρισας, μακριά από τη συνήγορό του και την οικογένειά του και μάλιστα τις πρώτες, κρίσιμες ημέρες μετά τη σύλληψή του.
 
Όσο αυτονόητα θεωρούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι κοινωνικές κατακτήσεις, άλλο τόσο αναμενόμενη θα πρέπει να θεωρούμε πλέον την καταστρατήγησή τους. Η διεκδίκησή τους απαιτεί αγώνα. Διεκδικώντας τα «αυτονόητα» λοιπόν, ζητώντας δηλαδή να κρατηθεί στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, ο Αντώνης Σταμπούλος ξεκίνησε την Δευτέρα 6/10 απεργία πείνας και δίψας. Αυτονόητα στεκόμαστε πλάι του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.