Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αποτροπή πλειστηριασμού κατοικίας στο Μεσολόγγι. Νίκη των κοινωνικών/πολιτικών κινημάτων.



Νέα αποτροπή πλειστηριασμού είχαμε σήμερα το απόγευμα στο Μεσολόγγι, όπου δεκάδες πολίτες κατάφεραν και απέτρεψαν την τράπεζα να κάνει κατάσχεση σπιτιού.

Ένας ίσον δεκάδες,   ενάντια στις τράπεζες και στις ορέξεις τους, αυτό αποδείχθηκε και σήμερα στο Μεσολόγγι. Πάνω απο 150 άνθρωποι  απο το Αγρίνιο , την Ναύπακτο, την Πάτρα και το Μεσολόγγι, αυτόνομα ή με τις συλλογικότητες που τους συνοδεύουν,   σχημάτισαν μία κοινωνική ασπίδα  προστασίας ενός συνανθρώπου,  μπροστά στα δικαστήρια του Μεσολογγίου όπου υπάλληλοι  της τράπεζας ήταν έτοιμοι να κατάσχουν το σπίτι του ανθρώπου, προς όφελός της τράπεζας..

Η συμβολαιογράφος δεν μπόρεσε να μπει στα δικαστήρια , οι πολίτες δεν έκαναν πίσω,  ο πλειστηριασμός ακυρώθηκε...
Ήταν ένα ακόμη σημείο νίκης στον αγώνα των απλών ανθρώπων ενάντια σε μηχανισμούς(τραπεζών, δικαιοσύνης κλπ) που απειλούν την κοινωνική ζωή, υποτιμούν τους ανθρώπους  και δεν διστάζουν να τους εξοντώσουν οικονομικά και κοινωνικά.

Οι δράσεις θα συνεχισθούν παντού, έχοντας την αλληλεγγύη όλο και μεγαλύτερων κοινωνικών μερών, έως ότου αφοπλισθεί πλήρως η κοινωνική σφαγή που τροφαοδτείται από τις πολιτικές αποφάσεις ενός πολύ συγκεκριμένου ολοκληρωτικού καθεστώτος και των υποτελών που αποτελούν και το πολιτικό του προσωπικό .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.