Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση και η αποστολή φαρμάκων για τη Γάζα από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου Άρτας .

H φωτό απο τη συγκέντρωση φαρμάκων του ΣΩ.Β.Α στη Χ΄αρτα


Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πολλών αλληλέγγυων πολιτών και συλλογικοτήτων της Άρτας, η συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για τον δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Χθες, Δευτέρα 11 Αυγούστου συσκευάστηκαν σε 15 κιβώτια εκατοντάδες κουτιά φάρμακα, επίδεσμοι, οροί κλπ και παραδόθηκαν σε μεταφορική, η οποία μέχρι σήμερα, Τρίτη 12 Αυγούστου το πρωί, θα τα έχει παραδώσει στο “Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού”, το ο οποίο μαζί με την ανθρωπιστική οργάνωση Fair Planet, έχουν αναλάβει το σπουδαίο έργο της αποστολής τους στη Λωρίδα της Γάζας.

Θέλουμε για μια ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε θερμά, όλους τους συμπολίτες μας – και τον καθένα χωριστά-, για την ευαισθησία και την ανθρωπιά που επέδειξαν. Η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι ένα από τα ισχυρότερα όπλα που έχουν οι λαοί, αλλά και οι αδύναμοι, όλου του κόσμου.
Εμείς, με την προσπάθειά μας αυτή, πέραν του σημαντικότατου πρακτικού αποτελέσματος που έχει για τον σφαγιαζόμενο παλαιστινιακό λαό, θέλαμε επίσης να αναδείξουμε και αυτή την πλευρά των αρτινών πολιτών- την έκφραση της έμπρακτης κοινωνικής αλληλεγγύης- και να της δώσουμε περιεχόμενο και προοπτική, μέσα από τη δημιουργία και στην Άρτα, μόνιμων δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, μία εκ των οποίων θα είναι και το Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο, το οποίο μπορεί να προσφέρει στο μέλλον βοήθεια και ανακούφιση σε πολλούς άπορους και ανασφάλιστους κατοίκους της περιοχής μας, που θα την έχουν ανάγκη.

Νιώθουμε περήφανοι γι΄αυτή μας την προσπάθεια. Νιώθουμε περήφανοι που στον τόπο μας υπάρχουν πολλοί ευαίσθητοι και αλληλέγγυοι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι στα δύσκολα ξέρουν να κάνουν πράξεις και δεν αρκούνται μόνο σε λόγια!!

Η μεγάλη ανταπόκριση και ευαισθησία του κόσμου, μας δίνει την αισιοδοξία και το κουράγιο να συνεχίσουμε, με νέες δράσεις και πρωτοβουλίες, για το καλό της τοπικής κοινωνίας, αλλά και όλων των ανθρώπων, ντόπιων και ξένων. Με κοινωνική αλληλεγγύη, με αξιοπρέπεια και με αγωνιστικότητα, κόντρα σε αντιδραστικές, ηττοπαθείς ή μίζερες αντιλήψεις, που θέλουν τους πολίτες απαθείς και καθηλωμένους, φοβισμένους και ανασφαλείς, εμείς θα συνεχίσουμε δυναμικά και πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις περαιτέρω ενέργειές μας, ευελπιστώντας σε ανάλογη κοινωνική ενεργοποίηση και συμμετοχή.

Μπράβο και πάλι, σε όλους και όλες.

“Ομάδα Πρωτοβουλίας Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου Άρτας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.