Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Δημόσια έκκληση για συγκέντρωση φαρμάκων στην Άρτα και αποστολή τους στον Παλαιστινιακό λαό.



Το υπό σύσταση Κοινωνικό Ιατρείο Άρτας και η συλλογικότητα φίλων της μουσικής ο "ΑΥΛΟΣ", προχωρούν στο κάλεσμα για συγκέντρωση φαρμάκων  στην Άρτα και αποστολή τους στον Παλαιστινιακών λαών μέσω ομάδων αλλλεγγύης.

Η στήριξη τόσο της πρωτοβουλίας όσο και των Παλαιστινίων με φάρμακα είναι σημαντική  και αφορά τους περισσότερους ..

Ακολουθεί το κείμενο του καλέσματος για τη συγκέντρωση των φαρμάκων 

Φίλοι και φίλες,
   Δυστυχώς για μια ακόμα φορά ζούμε το δράμα της μαζικής δολοφονίας του Παλαιστινιακού λαού από τη στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ, με την ανοχή και την αδιαφορία της Διεθνούς Κοινότητας.
   Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και οι ανηλεείς επιθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφη, έχουν σαν αποτέλεσμα μέχρι στιγμής περίπου 800 νεκρούς, οι περισσότεροι από τους οποίους παιδιά και γυναίκες. Το λουτρό αίματος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μεταξύ των βομβαρδισθέντων στόχων, που είναι κυρίως σπίτια και καταστήματα, υπάρχουν και αρκετά νοσοκομεία της Παλαιστίνης (όπως π.χ το European Gaza, το Χαν γιουνίς και άλλα), αλλά και σχολεία (όπως το χθεσινό φρικιαστικό χτύπημα σε σχολείο του ΟΗΕ στη βόρεια λωρίδα της Γάζας).
   Οι βομβαρδισμοί, σε συνδυασμό με την απειλή ή και την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων, εκτός από τον πανικό που έχει προκαλέσει στον λαό της Παλαιστίνης, θα προκαλέσει δυστυχώς και χιλιάδες εκτοπισμένους και άστεγους, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η ήδη υπάρχουσα εκεί ανθρωπιστική κρίση.
   Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας προειδοποιεί ότι το 30% του αποθέματος φαρμάκων και το 50% του υγειονομικού υλικού, έχει ήδη εξαντληθεί προ πολλού, ενώ πολύ σύντομα θα εξαντληθούν και όλα τα υπόλοιπα αποθέματα.
   Η Ανθρωπιστική οργάνωση Fair Planet μαζί με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, μετά από έκκληση της Παλαιστινιακής ιατρικής Οργάνωσης U.H.C.C, ξεκίνησαν καμπάνια για τη συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, που θα σταλούν στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης. Για το σκοπό αυτό, καλούν συλλογικότητες και πολίτες της χώρας μας, να συνδράμουν στην προσπάθειά αυτή. Ήδη στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν πολλά Κοινωνικά Ιατρεία και Δομές Αλληλεγγύης, καθώς και ευαισθητοποιημένοι πολίτες απ΄όλη τη χώρας. Αντίστοιχη προσπάθεια γίνεται και στη γειτονική μας Πρέβεζα.

   Εμείς, ως "Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία στην Άρτα Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου", επειδή πιστεύουμε στην Κοινωνική Αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά, δεν μπορούμε να σταθούμε αμέτοχοι στο δράμα του παλαιστινιακού λαού. Μαζί λοιπόν, με τον "Σύλλογο Φίλων της μουσικής- Ο Αυλός" - η κοινωνική και πολιτιστική παρουσία του οποίου στα πράγματα της Άρτας είναι πολύτιμη- αποφασίσαμε να μετάσχουμε στην καμπάνια συλλογής φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, που θα σταλούν στη Γάζα και γι΄αυτό σας καλούμε να προσφέρετε αντιβιοτικά, παυσίπονα, γάζες, χειρουργικά ράμματα και γάντια, ορούς και άλλα είδη, που περιλαμβάνονται σε έναν κατάλογο, ο οποίος έχει δοθεί στη δημοσιότητα και έχει ήδη αναρτηθεί στο χώρο του Ορφέα (αλλά και αλλού), προκειμένου να σταλούν στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού κι από εκεί στη Γάζα.
 
 Η συγκέντρωση των φαρμάκων αυτών θα γίνεται: 

   α) Για τον σύλλογο "Αυλό" στον χώρο του κινημ. Ορφέας, καθημερινά από 6 μέχρι 9¨30 μμ και
   β) Για την "πρωτοβουλία Κοινωνικού Ιατρείου" στα γραφεία της δημοτικής παράταξης "Ριζ. Δημ. Αλλαγή" που βρίσκοντα στην γωνία Βασ, Κων/νου και Νόρμαν (στα σκαλάκια έναντι πλατείας Κακαβά), καθημερινά από την ερχόμενη Δευτέρα έως Παρασκευή, τις ίδιες ώρες (δηλ. από 6 μέχρι 9¨30 μμ).

Ελπίζουμε στην ανταπόκριση και στη συμμετοχή σας
Σας ευχαριστούμε πολύ
Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου



Λίστα των Φαρμάκων που συγκεντρώνονται για την Λωρίδα της Γάζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.