Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ο πρώην πρακτοράκος της KGB και άλλες ποταμίσιες ιστορίες



Πρώτα κήρυξε τον πόλεμο στη Συρία και τώρα ετοιμάζεται να φέρει το ΔΝΤ στην Ουκρανία. Ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος στην Κριμαία. Αυτή είναι η πιο χρεοκοπημένη φάρσα της παγκόσμιας Ιστορίας. Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια χώρα; Το ποτάμι πίσω στην τελευταία σοβιετία δεν γυρνά. Προς τιμήν του οι ουκρανοί πραξικοπηματίες θα μετονομάσουν τον Δνείπερο σε Ευάγγελο και μετά θα μπουν ορμητικά στην Ευρώπη να σαρώσουν τους παλαιοκουμουνιστάς. Στο ένα χέρι θα κρατούν το Ευαγγέλιο και στο άλλο τα Νέα του Ευάγγελου.



Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΣ ΤΟΥ MEGA

Η σημερινή Δευτέρα 4 Μαρτίου 2014 είναι μια ιστορική ημέρα. Η εφημερίδα που επί ένα σχεδόν μήνα είχε πρώτο θέμα τους έρωτες του προέδρου Ολάντ, χτίζοντας πετραδάκι πετραδάκι την κοίτη για το Ποτάμι, κυκλοφορεί με τίτλο «Νέος Ψυχρός Πόλεμος». Αυτό, όμως, που αξίζει από τα σημερινά Νέα δεν είναι το πρωτοσέλιδο αλλά το οπισθόφυλλο, όπου ο Pretender γράφει τα Εμπιστευτικά του με τίτλο «Υπνοβάτες» και δίνει ρέστα λογιοσύνης, ιστορικής ευρυμάθειας και συγγραφικού οίστρου. Αναρωτιέται ο Όσιος Ανατροπέας «ποιος θα έλεγε ότι στην κατηγορία των “ισχυρών πολιτικών» της Ευρώπης, σε αυτήν που έπαιζαν κάποτε ο Ντε Γκολ με τον Αντενάουερ, ο Μιτεράν με τη Θάτσερ ή ο Κολ με τον Σμιτ, θα πρωταγωνιστούσαν ένας πρώην πρακτοράκος της KGB, μια γερμανίδα αναγνώστρια της “Μπιλντ” κι ένας Γάλλος που δεν ξέρει ποια γυναίκα να διαλέξει! Ακριβώς γι” αυτό όλα είναι ανοιχτά και πιθανά».


Ω, θεοί! Τι ανάλυση! Τι πνεύμα. Είναι ιδέα μας ή ο Pretender αποκαλεί πρώην πρακτοράκο της KGB τον Πούτιν, γερμανίδα αναγνώστρια της “Μπιλντ” τη Μέρκελ και Γάλλο που δεν ξέρει ποια γυναίκα να διαλέξει τον Ολάντ; Υποψιαζόμαστε ότι ήθελε πάση θυσία να πει αυτό για τον Πούτιν και έπρεπε να βρει κάτι έξυπνο να πει για τους άλλους δύο για ξεκάρφωμα. Άραγε τι σόι κριτήριο είναι αυτό να κατηγορείς την Μέρκελ πως είναι αναγνώστρια της “Μπιλντ” όταν είσαι ο αρχιπαπαγάλος της φυλλάδας που λέγεται Νέα; Το άλλο δεν για τον Ολάντ το σκέφτηκε μόνος του ή το εμπνεύστηκε από τον Χαντζόπουλο; ο Ολάντ δεν ξέρει ποια γυναίκα να διαλέξει. Δηλαδή, αυτό είναι το πρόβλημα με τον Γάλλο πρόεδρο. Όχι ότι έχει γίνει πατάκι για να σκουπίζουν τα πόδια τους οι Γερμανοί εταίροι μας αλλά ότι δεν ξέρει ποια γυναίκα να διαλέξει. Με τέτοια εμπειρία στα στριπτιζάδικα του μνημονίου, οι δόλιοι δεν έχουν τέτοια διλήμματα.
Φαίνεται πως στη Μιχαλακοπούλου όλοι οι άντρες να με το συμπάθειο αποδεικνύουν την ηγεμονική τους υπεροχή με βάση το ποια γυναίκα διαλέγουν. Πάει πχ ο Pretender και λεει «θέλω να γίνω διευθυντής». Και του κάνει ο κυρ-Σταύρος «διάλεξε γυναίκα, ορε γκιαούρη, να σε δούμε». Κάπως έτσι αποδεικνύεται το έλλειμμα ηγεμονίας του Ολάντ στην ουκρανική κρίση. Τρομερή προσέγγιση των διεθνών σχέσεων. Εκτός κι αν ο Pretender γράφει υπαινικτικά και εννοεί πως ο Ολάντ διάλεξε λανθασμένα τη Μέρκελ, όχι ως γυναίκα αλλά ως σύμβολο εξουσίας και τώρα είναι εγκλωβισμένος στη λανθασμένη αυτή επιλογή του. Μάλλον αυτό εννοεί ο διανοούμενος γίγαντας του MegaΜου. Οπότε, λύνεται η παρεξήγησις. Αλλά, αυτό με τον πρώην πρακτοράκο της KGB δεν το σώζει με τίποτα. Ιδίως, όταν ο τηλεοπτικός φακός τον έχει απαθανατίσει να πλέκει το εγκώμιο στον πρώην πιτσαδόρο ολόκληρης Αμερικής.
  • ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ
Έχοντας όλα αυτά κατά νου, το πρωτοσέλιδο άρθρο των Νέων «ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» αποκτά άλλη διάσταση. Το άρθρο ξεκινά με τα γνωστά ποταμίσια για να καταλήξει: «(…) Για τη χώρα μας, η ουκρανική κρίση έχει και το επιπρόσθετο στοιχείο της διαχρονικά ισχυρής ελληνικής παρουσίας στην περιοχή της Αζοφικής – και μάλιστα, σε μία περίοδο που η Αθήνα ασκεί τα καθήκοντα της προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Επομένως, η ελληνική εξωτερική πολιτική καλείται να τηρήσει λεπτές ισορροπίες – και ήδη το πράττει – κινούμενη με σύνεση για την εξυπηρέτηση των καλώς εννοουμένων εθνικών συμφερόντων. Και ας το αντιληφθούν όλοι: το θέμα δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση!»
Ξαναγυρίζουμε, λοιπόν, στον Δνείπερο, δηλαδή στο μεγάλο ποτάμι της ουκρανικής στέπας, τον Ευάγγελο. Μην πειράζετε τον Ευάγγελο που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε έναν πρώην πρακτοράκο της KGB (μπρρρ), μια γερμανίδα αναγνώστρια της Bild (τσ, τσ, τς) και έναν Γάλλο που δεν ξέρει ποια γυναίκα να διαλέξει (α, πα, πα).
Προσπαθεί ο Ευάγγελος να φέρει το ποτάμι της Λαγκάρντ στην Ουκρανία και οι παλαβοαριστεροί βάζουν προσχώματα. Ο ηγέτης που έχει τα αμυντικά σχέδια της Ελλάδας στο σπίτι του, προσπαθεί να σώσει τώρα την Ουκρανία και οι αλήτες επιχειρούν κομματική εκμετάλλευση. Ο ηγέτης που είχε ξεχάσει τη λίστα Λαγκάρντ στο συρτάρι του, θα προσφέρει τεχνογνωσία και δέκα γλυκές συνταγές μαγειρεμένες με δημοσιονομικό πολλαπλασιαστή στον ουκρανικό λαό. Είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η μεγαλύτερη φάρσα της ιστορίας. Χειροκροτήστε τον.

  • ΒΡΗΚΑΜΕ ΧΡΥΣΟ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ, Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΙΟΔΙΑ
Ωραία, στοπ τώρα, θα βγάλουν τρίχες οι παλάμες σας. Δεν υπάρχουν μόνο τα Νέα σ” αυτόν τον μάταιο κόσμο να γελάει κανείς. Υπάρχει και το Έθνος. Σ” αυτή τη χώρα το έθνος και όλα τα παράγωγά του μόνο γέλιο προκαλούν. Το έθνος των εργολάβων και της πανάκριβης μαγκιάς, της ρεμούλας και της αρπαχτής με κοινωνικές ευαισθησίες που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει και σαν καλός μύλος όλα τα αλέθει. Κάπως έτσι παρουσιάζεται σήμερα το Έθνος. «Ο ΠΟΥΤΙΝ ΑΓΝΟΕΙ ΤΗ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΛΑΥΝΕΙ – ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ στην Κριμαία» είναι το βασικό θέμα της φυλλάδας που έχει μια φωτογραφία με στρατιώτες χωρίς διακριτικά και φόντο ένα δάσος με στρατιωτικά οχήματα. Από τις Σκουριές την τράβηξαν τη φωτογραφία οι παπαγάλοι του Μπιγκ Μπόμπολ και θέλουν να κερδίσουν το αντιδυτικό κοινό; Ή θέλουν να καλοπιάσουν τους Ρώσους τουρίστες που έρχονται στη Χαλκιδική και αντί για δεντράκια και πράσινο αντικρίζουν συρματοπλέγματα της Eldorado;
Σε κάθε περίπτωση το γέλιο προσφέρεται άφθονο. Κάτω από την επίδειξη δύναμης του Πούτιν (αυτού του πρώην πρακτοράκου για να μην ξεχνιόμαστε) υπάρχει η είδηση «ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΪΚΑ Γάλα και φάρμακα φρενάρουν πάλι τη συμφωνία» και παραδιπλα φωτογραφία του Αδώνιδος και λεζάντα «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΒΟΛΗ Το… ΠΕΔΥ χωρίς 5 ευρώ».
Μην ξεχάσουμε, επίσης, το «Σοσιαλιστικό μέτωπο κατά της λιτότητας» που αναγγέλουν τα Νέα του Ευάγγελου και τον «ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΛ.ΑΣ. ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ – ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟ 2014 – 500 μόνιμοι ειδικοί φρουροί & 1.000 οπλίτες έως 3 χρόνια» που αναγγέλει το Έθνος της Κριμαίας. Για να παίρνεις μια ιδέα από διεθνείς σχέσεις όπως τις εννοούν τα αφεντικά και οι παπαγάλοι τους στα ποταμίσια σύνορα των Σκουριών και της Κερατέας με τον καναπέ σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.