Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Νερών και των φραγμάτων Πουρναρίου 1&2.





Η ιδιωτικοποίηση των νερών αποτελεί κύριο πυλώνα των ακροδεξιών του καθεστώτος του Μνημονίου. Είναι μία ακροδεξιά πολιτική, ακροφιλελεύθερη,  απάνθρωπη που έχει έχει στόχο  τον κάθε πολίτη και συνολικά  την κοινωνία .

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η πρόσβαση του θα πρέπει να είναι ελεύθερη για όλους, αυτό ισχύει και για την διαχείριση των νερών.
Τα φράγματα που έχουν κατασκευαστεί έχουν σύνθετες λειτουργίες εκμετάλλευσης των νερών , πρόκειται  ουσιαστικά για τεχνητά μέρη  της πολιτικής διαχείρισης τους (των νερών) .
Η ιδιωτικοποίηση των φραγμάτων υποθηκεύει πρώτα και κύρια τη διαχείριση του νερού και  όλες τις ζωτικές λειτουργίες για την κοινωνία  (πόσιμο νερό-ύδρευση, άρδευση, κλπ)

Συζητάμε, Οργανώνουμε , Συνθέτουμε Αντιστάσεις.

Την Πέμπτη 27/3  στο καφέ ΧΑΡΤΑ, στην πλατεία Μονοπωλίου , διοργανώνουμε ανοιχτή συζήτηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τόσο των Νερών όσο και των Φραγμάτων(Πουρναρίου 1&2)  που διαχειρίζονται το νερό του Αράχθου.
Μαζί μας θα είναι, ο Γιάννης Παπαδημητρίου, δικηγόρος, Περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου και ο Βαγγέλης Καλτσής πρώην εργαζόμενος της ΔΕΗ.

Για τις κοινωνίες και τους ανθρώπους δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά της αντίστασης στην ιδιωτικοποίηση των Νερών, που απειλή τη Ζωή όλων μας…  

Σωματείο Βάσης Ανέργων και Επισφαλώς εργαζομένων Ν. Άρτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.