Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Κατάργηση κατώτατου μισθού και μαζικές απολύσεις. Η Πύλη του Άουσβιτς άνοιξε στην Ελλάδα του Μνημονίου





Η κυβέρνηση του Μνημονίου καταργεί τον κατώτατο μισθό για νέους και απελευθερώνει τις μαζικές απολύσεις.
 
 Συγκεκριμένα,  παρακρατικοί μηχανισμοί όπως είναι το ΚΕΠΕ, “προτείνουν” στο ολοκληρωτικό καθεστώς του Μνημονίου  ένα ακόμη βήμα της εργασιακής εξαθλίωσης των εργαζομένων και των ανέργων.
Προτείνουν την κατάργηση του κατώτατου μισθού για άνεργους νέους(15εως29 ετών) για ένα χρόνο και μετά θα αποφασίζει ο εργοδότης αν θα πάρει άλλον εργαζόμενο ή αν θα συνεχίσει να επενδύει στην “ανταγωνιστικότητα” με τον πρώην απλήρωτο εργαζόμενο νέο. Η διαχείριση της κατάστασης μετά την επί ένα χρόνο  απλήρωτη εργασία θα επαφίεται  στο φιλότιμο του αφεντικού.. 
Το ΣΕΒ, κυρίως, αλλά και διάφοροι άλλοι ωμοφάγοι , επαινούν τις προτάσεις του ΚΕΠΕ και θα στηρίξουν την κυβέρνηση του Μνημονίου που θα  στηρίξει  αυτή την τολμηρή απόφαση. Στις προτάσεις του ΚΕΠΕ  είναι επίσης η μεταφορά ανέργων σε επιχειρήσεις του εξωτερικού με τα συγκεκριμένα προγράμματα.


 Οι ορέξεις των ανδρείκελων του καθεστώτος του Μνημονίου δεν σταματούν εδώ. Έχοντας διασφαλίσει ότι το πολιτικό προσωπικό των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ είναι εξαιρετικά διεφθαρμένο και παρασιτικό , αλληλοπροτείνουν μέσω άλλου παρακρατικού θεσμού (ΑΣΕ) την πλήρη απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων. Αιδώ τη δουλειά αναλαμβάνει ο παρακρατικός θεσμός με τον πομπώδη τίτλο: ΑΣΕ- Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας που φέρεται να αναφέρεται απευθείας στην Τρόικα.  Αυτοί λοιπόν αποφάσισαν και χωρίς νομοθετική ρύθμιση ότι θα  παρακάμπτουν τον εκάστοτε υπουργό εργασίας προκειμένου να αποφασίζουν για τις όποιες μαζικές απολύσεις εργαζομένων.. Στον υπουργό που θα  παρακάμπτεται, τυπικά και ουσιαστικά,  του ανατίθεται απλά να ποτίζει  το γνωστό λίκνο της δημοκρατίας . 

Το Άουσβιτς των Γερμανών ναζιστών έχει ανοίξει τις πύλες του στην Ελλάδα του Μνημονίου.  Η επιγραφή που κοσμεί την Πύλη του Άουσβιτς, Arbeit macht frei  μεταφρασμένη στα ελληνικά ως η "Η εργασία απελευθερώνει",  βρίσκει στο ελληνικό ολοκληρωτικό καθεστώς τους τέλειους εκφραστές.. 

Σημείωση επαναλαμβανόμενη και χρήσιμη. Την Άρτα εκπροσωπούν  στο καθεστώς του Μνημονίου οι Στύλιος και Γκόγκας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.